Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Mennyire elfogadható ha a buszon/boltban/utcán szólítanak le titeket?
Zaklatásnak/tolakodónak vennétek vagy szimpatikus is lehet egy ilyen megközelítés? Milyen szöveg lenne szimpatikus nektek?
Manapság ez már egyre ritkább jelenség pedig kb 20 éve még így ismerkedtek az emberek, mostanra felváltotta az online dating, ami hát valljuk be nem igazán működik túl hatékonyan...Mit gondoltok?
"azt a kis esélyt is elveszed magadtól is ha ilyen zárkózottan reagálsz"
Ha valami nagyon jóképű férfi jön oda, feltehetően nem reagálnal ennyire zárkózottan a lányok, de ha nem vagy az esetük, most hogy reagáljanak ott és abban a pillanatban? Ha nem jössz be nekik elsőre, akkor senki nem fog veled leállni, ha amúgy nem ismerkedni ment valahova. Ezért van az, hogy az emberek úgy jönnek össze általában, hogy több alkalommal találkoznak valami okból kifolyólag és kialakul a külsőn túl egy belső szimpátia is.
Gondolom, te sem akárkihez mész oda a boltban meg az utcán, csak olyan lányhoz, akit csinosnak találsz, nem? A kövér, csúnya, neked nem tetsző lányoktól meg elzárkózol, pedig lehet, hogy ő a nagy ő.
"Aztán persze jön a tipikus szöveg hogy nincs normális pasi...vannak csak nem adtál nekik esélyt sem."
Nekem van férjem 29 évesen, meg a barátnőim javarészének is, úgyhogy
tőlünk biztos nem hallanál ilyet, hogy nincs normális férfi, pedig egyikünket sem az utcán szólította le a párja. Én a munkahelyen ismerkedtem meg a férjemmel, a legjobb barátnőm baráti társaság révén, a másik barátnőm egy szórakozóhelyen szintén egy barát révén.
De nem válaszoltán, nincs hol ismerkedjél, nincsenek barátaid, hogy ennyire rá vagy görcsölve a boltokra vagy mi? Én mi szimpatikusat tudsz mondani egy lánynak ott a csemegepult fölött?
Nem kell foglalkozni azzal, hogy néhányan megütköznek azon (gondolom, ők foglalt nők, vagy ha szinglik, zárkózottak), hogy ismerkedni akarunk élőben. Csak nem zaklatásként, vagy bunkón kell csinálni.
Tény, hogy egy csomó olyan nő ismerősöm panaszkodott (közvetlen kolléganőim, szóval ezért nem kezdenék ki velük), hogy már évek óta egyedül vannak, online rendre befuccsolnak a próbálkozásaik, és hogy a pasik nem szólítják le őket. Szóval van erre igény. Sajnos az egyedülálló hölgyeket, akik erre nyitottak, nehéz kiszűrni első látásra az életben...
Igenis vagyunk így férfiak (láss csodát), komoly kapcsolatot akarunk, és ehhez élőben is ismerkedünk.
Miért érdekel ennyire az én életem?
Ha tudni akarod ma reggel láttam egy lányt a metrón aki tetszett és amikor leszálltam azon agyaltam hogy soha többé nem fogom látni, lehet hogy beszélnem kellett volna vele vagy legalább a nevét elkérni és talán alalulhatott volna valami, de mivel zenét hallgatott meg nem olyan volt a helyzet meg reggel 6 óra volt ezért inkább nem zaklattam (pedig kétszer is rám nézett) . Igazából csak elfantáziáltam róla aztán kiírtam ezt a kérdést hogy mit gondoltok róla, mennyire lennétek nyitottak, hogyan reagálnátok? Nem vagyok rágörcsölve semmire csak nem bírom ha valaki már azelőtt elzárkózik, hogy minimálisan is megismerné a másikat legalább pár mondat erejéig. Nem személyesen rád értettem amit írtam csak általánosítottam, mert sokszor ezzel szembesülök.
Semmiképp nem veszem zaklatásnak, de nem is örülök neki.
Két kivétellel akárhányszor odajött valaki, olyan rossz érzés volt. Eleve például amikor a buszon ülök vagy a megállóban várok olvasni szoktam. Épp ezért teljesen ki van zárva a körülöttem lévő világ, beleértve az embereket. Így ezért riasztó, amikor hirtelen valaki megérinti a vállam, elém lép vagy nagyon szorosan beül mellém és ismerkedni szeretne. Tíz másodperce azt se tudtam, hogy létezik ez az ember, ő pedig már ismerkedne?
A legtöbb ember azzal kezdte, hogy "Szia, szeretnél ismerkedni?". Hát nem nagyon. Mikor megkérdeztem, hogy miért pont hozzám jött oda, akkor általában vagy az volt a válasz, hogy szép vagyok (pontosan tudom, hogy mikor vagyok az, és amikor náthásan totál kipirulva megyek haza a háziorvosomtól, szép biztosan nem vagyok) vagy szimpatikus vagyok. Arra, hogy miért vagyok szimpatikus egyikük se tudott válaszolni. Ami nem is baj, hiszen nyilván nem ismer és nincs oka, hogy szimpatikusnak találjon, csak akkor minek jön oda? A kedvencem az a srác volt, aki mielőtt odajött hozzám, láttam, hogy bepróbálkozott egy másik lánynál. Képzelem, milyen könnyű lehet elnyerni a szimpátiáját. :D
Persze, lehet normálisan közeledni, de arra, hogy mit mondj, ami nem valami sablonduma nincs konkrét recept, azt a helyzet hozza. A másik, hogyha egy lány bármi miatt elutasít, fogadd el, és nem faggasd, hogy miért vagy hogy adjon neked egy esélyt. A két már említett kivétel a (szerintem) tökéletes példa a jó ismerkedésre:
A két kivételnél az egyik a moziban jött oda, míg egy barátnőmet vártam a mosdónál. A filmen, amit néztünk elsírtam magam, szóval elég könnyes volt a szemem. Egy srác odajött és adott egy zsepit annyit mondva: "Hadd találjam ki melyik filmről jössz". Tök jól elbeszélgettünk, amíg a barátnőm végzett és ha akkor szingli lettem volna, elfogadtam volna a randimeghívását. Azt, hogy barátom van annyival reagálta le, hogy csinált egy mímelt szipogást majd visszakérte a zsepit, mert szüksége lesz rá (addigra nyilván el volt használva, szóval csak vicc volt).
A másik kivétel a buszon álltam és se könyv, se fülhallgató nem volt nálam. Aznap egy Avenged Sevenfold-os (egy metál együttes) póló volt rajtam. Egy srác szintén ennek a bandának a pólójával odajött és felajánlotta a fülhallgatója másik felét, mert "biztosan azért nézel ilyen borúsan, mert nem hallgatod M. Shadows-t" (a banda frontembere). Nagyon jófej volt azalatt a hat megálló alatt, amíg le nem kellett szállnom. Sajnos nem sajnos, ekkor is volt már párom.
Facebook-ot nem nézek, ha pedig Instagramon ír, akkor megírom, hogy nem ismerkedek, majd tiltom. A tiltás azért van, mert többször belefutottam olyanokba, akik nem értették meg az elutasítást és elkezdtek szidni, könyörögni vagy a barátomat szidni (ha rámegy a profilomra, lát közös képet). Az már jobb megközelítés, ha benne vagy valamilyen, akár nem ismerkedős, csoportban és úgy írsz rá valakire, hiszen akkor egy közös hobbitok már van, és arra lehet építeni.
A saját és a környezetemben lévő valódi, tartós kapcsolatok közül egy se utcai leszólítással jött létre. Munkahelyek, egyetemi szakok, képzések, valamilyen hobbi, esetleg rendezvények mind sokkal jobb lehetőséget bizonyítanak, hiszen már van egy közös alap (leginkább valamilyen érdeklődés) amire lehet építeni és nem a semmiből kerülsz elő (akár kisebb, akár nagyobb, mégis ugyanannak a közösségnek vagytok a tagjai).
23/L
"csak nem bírom ha valaki már azelőtt elzárkózik, hogy minimálisan is megismerné a másikat legalább pár mondat erejéig"
De pont ezt nem akarod felfogni, hogy ott pár mondat erejéig nem fog annyit megismerni belőled senki, hogy azt mondja, igen, megadom a nevem meg az elérhetőségem ennek az idegen férfinak. Hát ki adja meg tökidegeneknek bármilyen elérhetőségét?
Nem érdekel amúgy annyira az életed, csak hihetetlen számomra az értetlenséged, pláne, mert mint mondta, biztos vagyok benne, hogy te is csak válogatott lányokhoz mész oda, nem adsz ám esélyt mindenkinek, te is elzárkózol a lányok 98%-tól az utcán. Ha nem így van, miért nem mentél oda egy másik random lányhoz a metrón, miután ráébredtél, hogy kihagytál valamit? Miért zárkóztál el a többi, talán kevésbé tetszetős lánytól? Miért nem adtál nekik esélyt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!