Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ennek a sok utazásmániás lánynak ki állja az útjaikat?
Én nem tudom, mióta van ez, pár éve még nem így volt: mostanság minden második tinder és instagram női profil miről szól? Homokos tengerpart itt, pálmafák ott, bejelentkezés Mallorcáról, szeretek utazni, travelalcholic vagyon, stb.
Aha. És ezeket ki állja?
Kedves független utazó hölgyek ha nem túl indiszkrét írjatok legyszives néhány adatot ezen az anonim oldalon.
Pl hogy mit dolgoztok, mennyi a fizetésetek, hogy egyedül kijön belőle a lakhatás a megeles és többszázezer utazásra.
Hányszor utaztak egy évben ? Milyen megtakarításotok van vészhelyzet esetére stb...
És ahogy szoktak mondani akinek nem inge nem veszi magára. Nem hiszem hogy a kérdező az olyan magasabb jól fizető pozícióban dolgozó sikeres nőre célzott a kérdésével akik valóban megtehetik hanem azokra akiknek jó ha érettségiük van és mégis huszon évesen tele van a profilja utazós fotókkal....
#41 Én szép helyen lakom, tengerparti városban ahová minden évben sok turista jön, szeretem a munkahelyem, vannak barátaim, helyben hobbijaim, kifejezetten élvezem a hétköznapjaim. Ettől függetlenül az utazás, felfedezés, új helyek látogatása, új ingerek, élmények szerzése, új kultúrák megismerése a legnagyobb örömforrás az életemben és emiatt utazom évente minimum 6-8 alkalommal, ha nem többször. Nem kiszakadásképpen teszem, egyszerűen csak nem tudok megülni a hátsómon, túl sokszínű és szép a világ ahhoz, hogy ne tapasztaljam meg minden árnyalatát. A célom a világ összes országába eljutni és ezzel elég jól haladok.
Azért tanultam keményen, hogy ezt megtehessem, jó a szakmám, sokat keresek (otthon is sokat keresnék ebben a munkakörben, de külföldön pláne), így simán futja rá bárki segítsége nélkül. Ruhából viszont például van összesen egy bőröndnyi, a laptopom 6 éves, a telefonom 2 éves és igencsak középkategóriás, nem költök szinte semmit se tárgyakra, kütyükre. Prioritások.
Repulojegy 50 körül van.
Szállás 7-15 ezer minimum! Kaja napi minimum 7 ezer ha gyroson élsz akkor is, helyi jegyek,belépők X összeg.Egy hétre kb minimum 150.
Havi 20 ezert felre kell rakni.
200 ezres fizetesbol :
Alberlet vagy törlesztő 50...
Rezsi 25...
Kaja 60...
Közlekedés 10....vagy több
Gyógyszerek átlag 20 vagy legyen kevesebb
Kozmetikus 7 ezer egy alkalom kb
Fodrász 5
Varatlan kiafasok 20 tól felfele hatar A csillagos ég
Akinek kertje allata van arra is kell költeni x összeget
Ruha havi 7
Lakasra is kell költeni ezt azt havi x összeg
Gyerekre nem tudom mennyit de lehet h azt nagyban az állam állja.
Szóval ne mondja senki h 200 ezerből hu de jól lehet sporolni.
Meg persze azok okoskodnak akiknek sok pénzük van vagy kapnak plusszban valakitől!
200e nettóból nem kell kölköt csinàlni.
Őszintèn iszonyat nagy marh... aki gyereket csinàl ennyire.
Magára vessen,van zokni meg hancúrbogyó.
#51: Semmi közöd hozzá. De csakhogy megnyugodjon a kis lelked, leírom neked.
Gyorsétteremben dolgozok, általában 160-200 között szoktam kapni (órabér, műszakpótlék, bónusz fuggő).
Otthon lakom, a rezsi felét fizetem, ami 30, a kaját magamnak veszem, kb az is 30. Jogsira havi 50-et költök, ha meglesz a B, utána folytatom a C-vel, ami mégdrágább lesz. Nem járok havonta fodrászhoz (főleg, hogy növesztem a hajamat), nincs műkörmöm, se műszempillám. De csináljunk egy "egyéb" kategóriát, ahol elköltök mondjuk 10 ezret, ide kerüljön a kávé, tusfürdő, sampon, egyéb higiéniai dolgok.
A fizetésemtől függően marad 40-80 ezrem. Soha nem mondtam, hogy két hónap volt összegyűjtenem azt az 500 ezret...
A többi kérdésedre a válasz: Idén most vagyok a 4. országban, de tavaly pl nem voltam külföldön, mert idénre gyűjtöttem. Előtte azt hiszem évi 1-2-3 ország volt.
De ez annyira szánalmas, hogy itt kell magyarázkodnunk, hogy nem vagyunk prostik... Undorító, előítéletes f..szok vagytok.
Indonézia, pl Bali nagyon is drága, hacsak nem a legolcsóbb motelek szállsz meg, vagy ilyen “hátizsákos” utazásra mész. Egy ilyen instás Bali nyaralás, 4-5*-os szállodában alsó hangon félmillió, nézz utána.
Amúgy senki nem mondta, hogy nők nem kereshetnek jól, de mikor 22 éves egyetemista lánykák posztolnak egyik héten Dubaiból, másik héten Thaiföldről, ott azért felmerül a gyanú, hogy nem “összespórolta” az 1000 forintos diákmelós órabéréből. Ha felnőtt, dolgozó, értelmiségi nőről van szó, az más, mert ők kereshetnek többszázezret havonta.
Miert is van kizarva a hatizsakos tura? En kb 70%-ban mindig hostelekben szallok meg. Ezert is jon ki olcson tobbek kozott. Meg Azsiaban a street food is olcso, de meg egy sima, atlagos etterem is boven megfizetheto.
Mint mar emlitettem parszor en is, es masok is, nem feltetlenul kell jol keresni hozza, csak prioritasokat kell felallitani es sporolni, akar sok idon keresztul is. Nem tudhatod, hogy mennyi ideig gyujtogetett az adott lany. Meg azt sem, hogy sokaig sporolassal szerezte a penzt, vagy jol fizeto normalis munkaja van. Nem kell egybol arra gondolni, hogy biztos k...rva.
Bolti eladó vagyok egy áruházláncnál, havi 190-220 a nettó bérem, ezen felül heti egyszer takarítok egy irodát havi 10 ezerért.
Kiadásaim: otthon lakok a rezsibe fizetek télen fűtés miatt 40et kb, nyáron 15 kb. Ahol dolgozok kedvezményesen vásárolok, kaja olyan 20/hó. Életbiztosítás havi 5000, fundamenta havi 20,000. Bérlet havi 9,500 Alkalmakra (karácsony, szülinap stb ) havi 5000 félre.
Havi egyéb költségeim, ruházkodás higiéniai cuccok ecetera olyan 25 max.
Évi 1X max 2X megyek nyaralni, szeptemberben vagy októberben, 4-5 napra külföldre, a szabad hétvégéimet kirándulással töltöm.
#55 valóban semmi közöm hozzá, csak szeretek tényekkel vitatkozni nem a levegőbe logó mondatokkal!
Es ahogy sejtettem meg is van az eredménye .
30-ból sehol nem laksz csak otthon ... egy férfinál ez pl alap hiba pont , ezt is csak nőknek nézik el... még egy albérleti szoba is min 30+rezsi de inkább több ...
30 kajára is max úgy jó ha a meló helyeden kapod a kaját és otthon főznek rád, különben napi 1000 Ft egy felnott embernek nem elég ételre. Ezek önálló életbe sehol nem jönnek ki ennyiből de még 100-bol se ...és akkor minden megtakarításodat utazásra költöd . Ami nem baj de ha önellátó vagy akkor nem teheted meg.
Nekem 180-220 között ingadozik a fizetésem, és havi 10-et összespórolok még okosan. Idén egy képzésen vettem részt, pályáztam rá, így egy hetet teljesen ingyen töltöttem Cipruson. Kb. 10 ezret kellett invesztálnom a járulékos költségekbe, pl. reptéri transzfer, háromágú dugalj, miegyebek.
Lakáskassza 20 ezer, kajára 50-et számolnék nagy átlagban, mert van, hogy beülünk a barátokkal, de munkahelyen megoldott az ebéd és a vacsi. Havi 5-10 a ruhára, és a drogériára megy el, de nem minden hónapban, mert Glamour napokon kb. 20-30, és utána hónapokig semmi. Járok ruhacserére, így ha vlmi megtetszik onnan, akkor elviszem, meg én is viszek. Évi 800 ft a könyvtár tagsági. A bérletem 86%-át a munkahelyem állja. Extra szépészeti kiadásaim nincsenek, csak havi egyszer kozmetikus 1300, +szauna a bőröm miatt, 650.
Én nem tudom kihasználni a lehetőségeket lastminute-ban meg főszezon nélkül, nem olyan a munkaköröm, de láttam már buszos utazást Görögországba 40-ért 12 napra (rolitúra), Pelikanon és az Utazómajmon pedig sok ajánlat van jó pénzért. Nekem nem ciki a hostel sem, airbnb-n is lehet olcsón szállást kapni. Flixbuszon is jó ajánlatok vannak, egyszer vettem tőlük Németo.-ba jegyet, azóta bombáznak a 10%-jukkal. Léteznek önkéntes munkára honlapok, meg önkéntes házi felügyelőség (pl. vagy valahol egy hétig, és eteted a háziak kutyáját, míg ők nyaralnak). A biztosításra sem kell költenem, mert a bankkártyához automatikusan jár.Van még kérdés?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!