Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért becsülik ennyire alá a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért becsülik ennyire alá a szeretet erejét?

Figyelt kérdés
Nem azt mondom, hogy a szeretet bármit megold, de azért nagyon sok dolgon tud segíteni. Értelmet tud adni az életnek, nem érezzük azt, hogy tök magányosak vagyunk, motivációt ad, kiegészít egy társ. Ezek fontos dolgok és nem érzem azt, hogy a szeretet értéknek gondolnák.
okt. 19. 15:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
58%
Akit ki kell egészíteni, az nem egész.
okt. 19. 16:22
 12/25 anonim ***** válasza:
25%
Majd akkor megtanuljátok a saját bőrötökön. Nekem nyolc.
okt. 19. 16:22
 13/25 anonim ***** válasza:
71%

10.

Tyrion Lannister mérgesen néz.

okt. 19. 16:24
 14/25 anonim ***** válasza:
41%
Tegyük fel a "szeretet erejétől" leszel motivált, ez az életed értelme. Mi lesz, ha egyedül maradsz, szakítás, haláleset? Jön a depresszió, teljes érdektelenség és lecsúszás
okt. 19. 16:32
 15/25 anonim ***** válasza:
42%

Én értem, amit a hàrmas vàlaszoló írt!

Azt szerette volna kifejezni, hogy amíg önmagaddal nem vagy rendben, tehát nincs meg az önszeretet, addig maximum kapaszkodni fogsz valakibe.Ami nem teljes értékű, egészséges kapcsolat.

Természetesen az ember tàrsas lény,idàig egyet értünk, viszont önmagában a szeretet,a vàgyak nem oldják meg,ha valaki a saját belső poklàban vergődik.Tehàt ha például belül rosszul érzed magad,azt nem egy kapcsolat fogja orvosolni.Ennek a kulcsa te saját magad vagy,senki más.Ha te nem segítesz önmagadon,az sem fog kihúzni a pàcból,ha megházasodsz mondjuk.

A màsik aspektusa ennek a kérdésnek,hogy szerintem egyébként baromi ritka ebben a világban, amikor a ragaszkodásodat,a mély szerelmedet megéri felvàllalni.Sok esetben csak visszaélnek az érzékenységeddel.

okt. 19. 16:36
 16/25 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező, egyet is értenék azzal, amit a kifejtésedben leírsz, de az, hogy ezt csak romantikus kapcsolatra vezeted le, elveszíti a szeretet lényegét.

Csak az a támogatás számít, az a szeretet, ahol néha összedörgölik a nemi szervüket? Ez nagyon lealacsonyítja a szeretetet.

okt. 19. 16:46
 17/25 A kérdező kommentje:
Nekem régóta az a problémám a magyar társadalommal, hogy állandóan a rossz dolgokra koncentrál, hogy mi lesz, ha ez meg az lesz, de nem tud koncentrálni a pozitív dolgokra, lehetőségekre. Túl individualista ez a társadalom mellé túlságosan negatív ez a legrosszabb kombó. Természetesen nem árt önmagunkkal békében lenni és szeretni magunkat ahogy vagyunk, de ezt önmagában kevésnek tartom és egy rendes kapcsolat és a családalapítás tudja fellendíteni az életet, mert a folytonos magány destruktív. Ezen az individuális gondolkodáson kéne változtatniuk a magyarokon, mert lehet szidni mondjuk a fideszt és kell is, de nem mindegy az, hogy mi jön utána és szerintem nekünk közösen kell változtatni azon, hogy élhetőbb hely legyen ez az ország és a szeretet az ami össze kell, hogy tartson bennünket! Ezért nem szeretem azt mikor azt mondogatják, hogy érdek nélkül csak a szülők, kutyák, macskák meg mit tudom még kik tudnak szeretni, de a partnerek nem. A gyerek akit állítólag feltétel nélkül szeretünk ezt a rossz mintát fogja látni és meg lesz a következő elcseszett generáció. Ezért mondom, hogy a szeretet erejét lebecsülni nem szabadna.
okt. 19. 16:59
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
De nem tudsz egyedül változtatni a helyzeten, vedd magad körbe olyanokkal mint te vagy és kész. Mást nem tehetsz.
okt. 19. 17:10
 19/25 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom, nekem nem a volt kapcsolatomon múlt a meglévő két diplomám és nem is a szerelem nevében kezdem majd a harmadikat, főleg, hogy szingli vagyok. Nem a szerelem miatt akarok normális bért keresni, hanem mert vannak céljaim, amikhez kell pénz és emellett normális színvonalon szeretnék élni.

Abban se hiszek, hogy a szülő-gyerek között evidens lenne a szeretet az anyai, vagy apai oldalról. Lásd gyermek bántalmazók, elhagyók, gyilkosok, vagy akár csak a "nehéz babák" és szüleik mintái, hogy abba ne menjek bele mennyiben sérült egy kifejezetten sérült (fizikai/mentális/auti) gyerek és anyja elvileg tiszta szereteten alapuló kapcsolata. Sima pszichológia. Anya attól lesz boldog, ha "jó anya", ha csak a baj van a babával, sérül ez az énkép és bizony a kötődés is (nem mindig, de sokkal jellemzőbb, mint a könnyen kezelhető, egészséges babáknál). Azt aláírom, hogy a gyerek szülő felé táplált érzelmei jobban "őszinte szeretet" mert simám a rendes gondoskodás hiánya nem öli ki azonnal, van, akinél még felnőttként se. De a gyereknek is technikailag mindegy kihez kötődik, amíg az a valaki foglalkozik vele, szóval már itt se érdek nélküli a dolog.

A kutya, na az valóban érdek nélkül szeret, de még azt is le lehet kenyerezni, még az is tudja, ki az a személy az asztalnál, aki le fogja ejteni a falatot neki.

Ha már téma volt a kisbaba, ő nála a kaja=anya, ellátás=anya az alapja ennek a folyamatnak. Akitől nem kap enni, meg nem szokta tisztába tenni, babusgatni, azt leszarja. Szerintem az anya felé mutatott hűség egyszerűen a nagyon korai bevésődés oka.

De ezzel csak akkor van baj, ha valaki egy álomvilágban él. A szeretet azon az érdeken alapul, hogy nekem jó veled lenni. Ha nagyon régóta rossz veled lenni, akkor bizony elmúlik, egyszerűen, mert az elmében a hormonok termelése megváltozik ha ránézel. Már nem a szeretet, melegség önt el, hanem harag, undor, félelem, akármi. Azonnal és tőled, a tudatos énedtől függetlenül. Sima reakció, mint, hogy a citromtól megindul a nyál termelés (már a gondolattól is)

És, ha azt vennénk alapul, hogy a szeretet, amíg táplálva van jó élményekkel egy teljesen tudattalan dolog, akkor mondhatnánk, hogy minden szeretet tiszta, csak nem végtelen és nem halhatatlan, mint semmi más sem a világon.

okt. 19. 19:22
 20/25 anonim ***** válasza:
72%
Mert ma már sokan totál nem tudják, mi is a szeretet, mit is jelent igazán.
okt. 19. 19:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!