Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért becsülik ennyire alá a szeretet erejét?
Én értem, amit a hàrmas vàlaszoló írt!
Azt szerette volna kifejezni, hogy amíg önmagaddal nem vagy rendben, tehát nincs meg az önszeretet, addig maximum kapaszkodni fogsz valakibe.Ami nem teljes értékű, egészséges kapcsolat.
Természetesen az ember tàrsas lény,idàig egyet értünk, viszont önmagában a szeretet,a vàgyak nem oldják meg,ha valaki a saját belső poklàban vergődik.Tehàt ha például belül rosszul érzed magad,azt nem egy kapcsolat fogja orvosolni.Ennek a kulcsa te saját magad vagy,senki más.Ha te nem segítesz önmagadon,az sem fog kihúzni a pàcból,ha megházasodsz mondjuk.
A màsik aspektusa ennek a kérdésnek,hogy szerintem egyébként baromi ritka ebben a világban, amikor a ragaszkodásodat,a mély szerelmedet megéri felvàllalni.Sok esetben csak visszaélnek az érzékenységeddel.
Kérdező, egyet is értenék azzal, amit a kifejtésedben leírsz, de az, hogy ezt csak romantikus kapcsolatra vezeted le, elveszíti a szeretet lényegét.
Csak az a támogatás számít, az a szeretet, ahol néha összedörgölik a nemi szervüket? Ez nagyon lealacsonyítja a szeretetet.
Nem tudom, nekem nem a volt kapcsolatomon múlt a meglévő két diplomám és nem is a szerelem nevében kezdem majd a harmadikat, főleg, hogy szingli vagyok. Nem a szerelem miatt akarok normális bért keresni, hanem mert vannak céljaim, amikhez kell pénz és emellett normális színvonalon szeretnék élni.
Abban se hiszek, hogy a szülő-gyerek között evidens lenne a szeretet az anyai, vagy apai oldalról. Lásd gyermek bántalmazók, elhagyók, gyilkosok, vagy akár csak a "nehéz babák" és szüleik mintái, hogy abba ne menjek bele mennyiben sérült egy kifejezetten sérült (fizikai/mentális/auti) gyerek és anyja elvileg tiszta szereteten alapuló kapcsolata. Sima pszichológia. Anya attól lesz boldog, ha "jó anya", ha csak a baj van a babával, sérül ez az énkép és bizony a kötődés is (nem mindig, de sokkal jellemzőbb, mint a könnyen kezelhető, egészséges babáknál). Azt aláírom, hogy a gyerek szülő felé táplált érzelmei jobban "őszinte szeretet" mert simám a rendes gondoskodás hiánya nem öli ki azonnal, van, akinél még felnőttként se. De a gyereknek is technikailag mindegy kihez kötődik, amíg az a valaki foglalkozik vele, szóval már itt se érdek nélküli a dolog.
A kutya, na az valóban érdek nélkül szeret, de még azt is le lehet kenyerezni, még az is tudja, ki az a személy az asztalnál, aki le fogja ejteni a falatot neki.
Ha már téma volt a kisbaba, ő nála a kaja=anya, ellátás=anya az alapja ennek a folyamatnak. Akitől nem kap enni, meg nem szokta tisztába tenni, babusgatni, azt leszarja. Szerintem az anya felé mutatott hűség egyszerűen a nagyon korai bevésődés oka.
De ezzel csak akkor van baj, ha valaki egy álomvilágban él. A szeretet azon az érdeken alapul, hogy nekem jó veled lenni. Ha nagyon régóta rossz veled lenni, akkor bizony elmúlik, egyszerűen, mert az elmében a hormonok termelése megváltozik ha ránézel. Már nem a szeretet, melegség önt el, hanem harag, undor, félelem, akármi. Azonnal és tőled, a tudatos énedtől függetlenül. Sima reakció, mint, hogy a citromtól megindul a nyál termelés (már a gondolattól is)
És, ha azt vennénk alapul, hogy a szeretet, amíg táplálva van jó élményekkel egy teljesen tudattalan dolog, akkor mondhatnánk, hogy minden szeretet tiszta, csak nem végtelen és nem halhatatlan, mint semmi más sem a világon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!