Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért becsülik ennyire alá a szeretet erejét?
Ha a parkapcsolatok is feltetel nelkuliek lennenek, akkor minden ember osszejonne az elso szembejovo masikkal.
Igenis kellenek a hatarok es elvarasok egy kapcsolatba.
Pedig van feltétel nélküli szeretet. Igaz nem minden családban sajnos, de normális esetben az anyja a gyerekét tiszta szívből szereti és a gyermeke viszonozza hiszen még ártatlan, nem tudja, hogy mi a rossz.
Ebből kifolyólag igenis kéne lennie párkapcsolatban is.
Nem azt jelenti, hogy akkor a másik a fejeden is ugrálhat merthát nem is tenné meg.
Csak az emberek annyit csalódnak, hogy eleve előítéletekkel vannak tele. Nem hiszik el, hogy létezik szeretet nemhogy feltétel nélküli. Szomorú, de ez van.
A feltétel nélküli szeretet egy baromság. Anya-gyerek kapcsolatban létezik egyedül, és ez így is van jól.
Egy barátságban, vagy párkapcsolatban az a jó, ha az adok-kapok arányban van egymással. Ha az egyik fél folyton csak ad, a másik fél meg elfogad, de nem ad semmit, akkor ott nem lesz hosszú távon boldogság. Persze gondolom a kérdező arra gondolt, hogy elfogadom a másikat a hibáival együtt. Pl. ahogy öregszünk, nem hagyom el a páromat egy fiatalabbért. Ez így is van rendjén. Viszont ha a társam folyton sérteget, megcsal, stb, akkor ott már nem kéne hogy létezzen a feltétel nélküli szeretet, hiszen ostobaság lenne alárendelnem magam egy olyan személynek, aki semmibe vesz.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, fogyasztói társadalomban élünk. Az embereknek egyetlen érték létezik, és az pedig a pénz. A reklámokból is csak az folyik, ha elromlik, cseréld le jobbra, újabbra, mert te megérdemled. Az emberek ezt a nézetet átvitték a párkapcsolatokra is. Sokaktól hallom, hogy ja, persze hát ha a házasság nem működik, el is lehet válni. Vagy házassági szerződést kötnek, hiszen mi van, ha a másik csak a pénzemet akarja? Ezzel még el sem kezdődött a házasság, de máris kudarcra ítélték.
Én úgy indultam neki a házasságomnak, hogy azért mentem hozzá a férjemhez, mert azt gondoltam, hogy vele akarom leélni az életemet, és nem úgy, hogy ah, majd elválunk, ha nem működik.
Egyébként fontos a szeretet, igen, csak az a baj, hogy te hiába fordulsz szeretettel a többi ember felé, sokan visszaélnek vele. Ezért inkább magukba fordulnak az emberek.
Nekem szerencsém volt, hogy találtam valakit, aki hasonlóan gondolkodik, de sajnos a környezetemben nem ezt látom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!