Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Előfordulhat, hogy az ember szerelmes lesz másba, amikor már házas, és mégis a házasságában marad? Miért? Az anyagiak miatt?
61:
Nem biztos hogy mindenáron fent kellene tartanod a házasságodat!
Én sem vagyok válás párti, de ha már azt érzed hogy nincs tovább, már nem is akarsz változtatni, nem akarsz munkát beletenni abba hogy újra jó legyen a feleségeddel, akkor inkább válj el.
Egy ember eleve kevés ahhoz hogy egy házasság jól működjön. Ahhoz mindkét félre szükség van! És ha a feleséged nem akar változtatni hogy neked is jó legyen vele, akkor te pattoghatsz, nem fog változni semmi.
Egyébként nem nevezném sz@r embernek azt aki válni készül vagy elvált!
Inkább a válás, mint a másik életének a megnyomorítása életetek végéig.
Persze válni is tudni kell intelligens módon. Sajnos ez az ami az embereknek a legkevésbé megy.
És ha esetleg válni akarsz azt ÖNMAGADÉRT tedd meg, SOSEM egy harmadik személy miatt (vagy az iránta érzett szerelem miatt). Alapból az egyedülállóságra kell készülni, és ha már túl vagy a váláson akkor érdemes új párt keresni. De a lényeg, hogy egyedül is teljes embernek érezd magad, boldogulj akkor is ha nem jön be az új párkapcsolat.
Sajnálatból sem szabad senkivel együtt maradni. Így mindketten elveszitek egymástól annak a lehetőségét, hogy külön külön másokkal boldogok legyetek.
63:
Igen igaz amit írsz, de ez a szitu már máskor is előfordult vele, akkor is a nejével maradt, és nem változtattak semmit a házasságukon!
Pár évvel később most újra szerelmes lett másba. Ha az első alakalom után munkát tettek volna bele, hogy jobb legyen nekik együtt, akkor nem jött volna ez a mostani szerelem. De Ők nem változtattak semmin!
Ha most ráerőszakolja saját magára hogy sajnálatból megint nem lép semmit, akkor az egész élete ezzel fog elmenni. Boldogtalanul fog tengődni egy rossz házasságban, mert sajnálja a feleségét, közben meg mindig más nők után fog epekedni. Ez sem neki, sem a feleségének nem lesz jó.
Akkor már inkább váljon el és építsen ki magának egy önálló életet egyedül, amihez később tudna csatlakozni egy olyan nő aki neki is megfelel.
Válásra egyébként sosincs ideális időpont!
Mindig lesz miért hezitálni, lesz ködös szerelem más iránt, a gyerekekre is mindig lehet hivatkozni (érettségizik, államvizsgázik, házasodik, szülni fog és egyéb kifogások), idős szülők gondozására is lehet majd fogni hogy most éppen miért nem aktuális a válás, vagy éppen a karrier miatt nem. Kifogás mindig lesz, hogy most éppen miért nem kellene válni.....
Mint mondtam én sem vagyok válás párti, csak tudom milyen az ha valaki mindig kifogásokat keres hogy most éppen miért nem akar változtatni az életén, miért ül panaszkodva továbbra is a meleg sz@rban.
Erre szerintem az a jó megoldás, ha most ismét "leteszi" a szerelmet. Megszakít minden kapcsolatot vele, az asszonnyal tudatja, hogy nagy a baj. Terápiára mennek, igyekeznek menteni a menthetőt és szabnak maguknak egy határidőt. Ha nem változik semmi, akkor új életet kell kezdeni és kész.
Egyetértek veled. De a jelen helyzetben ő a szerelem miatt válna, nem egy reális, letisztult kép miatt és ez képes hülyeségbe hajszolni az embert, miközben a feleségnek otthon lehet halvány gőze sincs arról, hogy mekkora a gond...
A szerelem ilyen szinten segíthet is akár, hiszen felismerte mi hiányzott a házasságából. Ez egy jó terápiával akár még menthetővé is teszi a dolgot.
Nem kell a végletekig erőltetni, de ahol már család, közös vagyon van és egykor szerelem volt, az szerintem megérdemel annyit, hogyha válásra is kerül a sor, az tiszta fejjel menjen úgy, hogy elmondhatjuk, hogy mindent megettünk azért, hogy működjön, nem sikerült, ennyi.
67: nem mind.
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt nekem. Bár eredetileg nem is az én kérdésem volt. Köszönöm.
Nem tudom mi lesz. Elég szarul vagyok. Nagyon nehéz változtatni. Új életet kezdeni. Semmi kedvem hozzá. Öreg érzem én már magam ehhez. Úgyhogy még várok. Majd mikor még jobban fogok szenvedni. Talán akkor változtatok. Nem tudom. Nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!