Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak a beteljesült szerelem számít szerelemnek, vagy a plátói is ugyanúgy?
Apám anno úgy vélekedett hogy a plátói szerelem nem szerelem, csakis akkor számít valósnak ha viszonzott és megélt a szerelem.
Nem hiszem hogy igaza volt, de kételkedem, mert viszonzottban még nem volt részem, és így akár igaza is lehet.
Mennyiben tekinthető a viszonzott szerelem valóságosabbnak a viszonzatlannál?
"Mennyiben tekinthető a viszonzott szerelem valóságosabbnak a viszonzatlannál?"
egy analógiával megvilágítom.
tegyük fel, h. csóró vagy, és elképzeled milyen milliárdosnak lenni, és mire költenéd a pénzt, hogyan élnél...
de attól még csóró maradsz, aki lehet, h. a számláit sem tudja fizetni, hiába van nagyon részletes és színes gondolattérkép a fejedben a milliárdosok életmódjáról.
tehát a plátói szerelem csupán aktív fantáziatevékenység, illúzórikus, egyoldalú és magányos.
a megélt, beteljesült szerelem az igazi.
azt gondolom, mivel kudarcos a magánéleted, jöttél ide önigazolni, és olyan válaszokat vársz, h. a plátói is igazi.
ha így gondolod, az öncsalás és egyfajta védekezési mechanizmus, h. feldolgozd a csalódottságod.
"azt gondolom, mivel kudarcos a magánéleted, jöttél ide önigazolni, és olyan válaszokat vársz, h. a plátói is igazi."
Na kezdjük itt!
Kérlek ne gondolj rólam semmit, semmi okot nem adtam rá hogy most az én magánéletemmel támadj engem, én csak egy egyszerű kérdést tettem fel, és senkit nem provokáltam!
"egy analógiával megvilágítom."
Nagyon jó, de marad a kérdés hogy a csóró ember pénzéhsége miben különbözik a gazdag ember pénzéhségétől?
Személyes példámból pedig azt mondanám: ugyan értem én hogy más dimenzió az egész, de amikor én anno szerelmes voltam nagyon, akkor már a másik hangja is erős hatással volt rám, minden mozzanata megbabonázott, képtelen voltam más nővel foglalkozni.
Nem igazán az illúzióba szerettem bele, hanem a húsvér létező lényébe, és nem képzeltem bele semmit. Namost ez az érzés mivel lehet "kisebbrendű" annál mint amikor valaki viszonzásra talál az ilyen érzelmeivel?
Olyan furcsa számomra mikor kétségbe van vonva az amit átélek csak azért mert nem tudom kiélni azt. Mintha tényleg létezne valami extra érzés ami a viszonzottat a viszonzatlan fölé emeli.
Vajon mi lehet az?
Kérdező, 11-es jókat írt, de viszont butus kérdéseket teszel fel.
Szerintem is az van, hogy most próbálod beleringatni magad abba a gondolatba, hogy bár titokban szerelmes vagy valakibe, akinek nem kellesz, de az mégis egyenértékű szerelem a viszonzottal. Hát nem az! És az a szomorú és szánalmas, hogy nem érted a különbséget, mert még sosem szeretett senki.
Nagyon nagy különbség van aközött, hogy álmodozol egy csókról, vagy megcsókolnak, hogy ábrándozol egy szerelmi vallomásról, vagy valaki mélyen a szemedbe néz, és kimondja, hogy szeret.
Az külön szánalmas, hogy lexikonokat bújsz, próbálod értelmezni a plátói szerelmet és meggyőzni mindenkit, hogy az csontra ugyanaz, mint a párkapcsolatban megtapasztalt.
Akkor minek írtad ki a kérdést?!
Egy-két ember kivételével mindenki azt mondja, hogy nem ugyanaz. Mi megtapasztaltuk, milyen amikor szerelmesek belénk, te nem.
Így aztán milyen alapon kérdőjelezed meg, amit mondunk? Hiszen téged senki nem szeretett szerelemmel, így összehasonlítási alapod sincs, csak szánalmas és fals elméleti megközelítésed.
incel vagy te, apám.
és most ideológiát gyártasz hozzá...
"Így aztán milyen alapon kérdőjelezed meg, amit mondunk?"
Mert nem támasztjátok alá
Én elhinném ha képesek lennétek stabilan megmagyarázni hogy miben más, de ezt alig próbáljátok, ehelyett átmentek személyeskedésbe
Most csalódtam bennetek, arra számítottam hogy képesek lesztek normálisan (azaz személyeskedés nélkül tárgyilagosan) beszélgetni erről, ehelyett csak támadtok.
Itt és most pedig erre nem vagyok vevő, ugyanis előnytelen a vitahelyzetem egy csörtéhez
Amúgy sem terveztem csörtét
"Mert nem támasztjátok alá"
tényleg ennyire sötét vagy? azzal támasztjuk alá, h. leírtuk, h. párkapcsolatban élve, azaz megtapasztalva, átélve a szerelmet teljesen más, mint fantáziálni róla.
17#
Tehát te mondod, ezért úgy van, én nem tudhatok és nem is érezhetek semmit mert egy sz.rdarab incel vagyok ugye?
Ember sem vagyok ugye?
Nem baj, az a jó akkor hogy ti tudjátok
Nekem különböző szerelem kategóriáim vannak.
Szerelemnek hívtam, mert ábrándoztam xy-ról, milyen lehet, idealizáltam de főképp fizikailag vonzott mivel ugye ténylegesen nem ismertem.
Aztán van akit megismertem és a lelke fogott meg jobban nem a külső.
Vagy van az akit nagyon megszerettem mint embert is és fizikailag is nagyon vonz.
Nálam ez mind szerelem volt, én szerelemként éltem meg. Mindegy hogy beteljesült e vagy sem, nekem az volt. Van egy zene ami annyira előhozza azt az érzést, mert nagyon nagyon rettenetesen szerelmes voltam és azon a zenén ábrándoztam vele de annyira megmaradt bennem, pedig 2007ben volt ez már. De ha meghallom a zenét, mintha akkor lennék megint ugyan úgy annyira szerelmesen. Még a gyomromban is érzem. Úgyhogy vannak nagy nagy beteljesületlen plátói szerelmek amikre örökké emlékszünk. Nekem van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!