Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak a beteljesült szerelem számít szerelemnek, vagy a plátói is ugyanúgy?
Apám anno úgy vélekedett hogy a plátói szerelem nem szerelem, csakis akkor számít valósnak ha viszonzott és megélt a szerelem.
Nem hiszem hogy igaza volt, de kételkedem, mert viszonzottban még nem volt részem, és így akár igaza is lehet.
Mennyiben tekinthető a viszonzott szerelem valóságosabbnak a viszonzatlannál?
Én is ugyanazt gondolom, mint édesapád :)
Szerintem a viszonzatlan szerelem csak egy vágyódás. Persze a köznyelvben az is "szerelem", hiszen azt mondjuk (példa): "szerelmes vagyok belé, de ő észre sem vesz", de mégis teljesen más a kettő. A szerelem az, amikor a két lélek egyesül (mint a két lángnyelv)
De az érzés mitől más?
Nem ugyanazt érzi az ember a másik iránt amikor viszonzott, mint amikor viszonzatlan?
Wikipédia szerint:
"A szerelem mély és erős társas érzelem, amely által szorosan kötődik az ember valakihez."
Ha ezt nézzük, akkor nem kell kölcsönösség
Miért tartod feltételnek 4#?
Nem mintha nem lehetne igazad, de nem tudod alátámasztani, hogy elhiggyem
Én is osztom apád nézetét. Szerintem is csak sóvárgás a beteljesületlen, egyoldalú "szerelem" - mindegy is, hogy hívod, csak szenvedést fog hozni. Én speciel nem tudok egyoldalúan táplálni egy plátói szerelmet, ha nem viszonozzák, hamar továbblépek. Neked is ezt javaslom.
A beteljesült szerelem mindent feledtet majd!
plátói szerelem az plátói szerelem
szerelem meg szerelem
igaza van apádnak, mert plátóiban, mivel viszonzatalan, nem éled meg ugyanazt a mély érzelmet
Vagyis aki megtapasztalja, milyen a viszonzott szerelem, az nem fog ezen agyalni többé.
Olyan a plátói, mintha a sivatagban szomjaznál. A viszonzott, meg mikor az oázisba érsz, és csillapítod régóta érzett, kínzó szomjad.
Szerintetek a viszonzott szerelemben mélyebbek az érzések?
Feltétlenül egy komolyabb érzésről beszéltek?
(Amúgy most nem igazán vagyok szerelmes, csak kíváncsiságból kérdezem, jó lenne megérteni, bár attól félek örökszingliként sosem fogom, de azért megpróbálom)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!