Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok,nem veszélyes így gondolkodni?
Sok ilyen kérdést láttam s igazából tapasztalat a környezetemben is hogy sajnos 10 házasságból 7 rossz,ilyen langyos semmi. Na már most ezek az emberek sokszor hangoztatják a szerelem elmúlik mindig s marad a szeretet ami eléggé kontraproduktív mivel nem boldogok s ezzel álltatják magukat. Tényleg ilyen különböző emberek,szinte 0 közös pont,élnek mint a lakótársak.
Persze itt kérdés is kinek mit jelent a szerelem mert nekem nem csak kémiát,persze van a rózsaszín köd az ha felszáll nem mondanám szerelmes cselekedet el is kell múljon,most példának okáért 10 éve vannak együtt s 30ik születésnapjára nem kapott semmiféle meglepetést,még köszöntést sem. S kicsit ijesztő ezeknek az embereknek a szájából hallani,ennyi lenne a szerelem? Miért allnak így hozzá úgy is elmúlik,s ennek a személynek a szavaival élve aki azt mondja 8 év után is szerelmes(nem maradhat csak szeretet,tényleg törődnek egymással nem ilyen szeretem mert a gyerekem apja) olyan nincs az mese habbal. Ezt mondta.
De nem egytől hallottam.
Mit gondoltok miért fogadják el és magyarázzák ezt be?

Ezt tapasztalták, valamint többségében így is van. A "8 év után is szerelmes" kategória nem mindenkinek elérhető, nagyon keveseknek adatik meg. De ott sem csak magától van így, hanem tesz is mindkét fél a kapcsolat fenntartásáért. Ahogy nemrég hallottam, és szerintem igaz is, háromféle kapcsolat létezik, de abból csak egy lesz hosszú távon életképes:
- ahol mindkét fél elvár, az nem fog működni, egyiknek sem lesz kielégítő
- ahol az egyik fél elvár, a másik ad, az sem fog működni, mert az adó fél kiég benne
- ahol mindkét fél ad, az fog csak működni, ők tudják csak boldoggá tenni egymást.

A szerelem nem garancia a boldogságra. Önmagában nem elég semmire, csak szenvedni. Arra is sok példa van, mikor állandóan megy a cirkusz, de nem válnak, nem szakítanak, mert "de én szeretem".
Ahogy a boldogság sem ugyanazt jelenti mindenkinek. Sőt, a szerelem sem. Lehet, hogy ami neked langyos fhoshnak tűnik, mert te nem bírnád ki egy hétig sem, az másnak a boldogság. Sosem tudod, hogy más mit érez, nem látsz bele más kapcsolatába.
De az is gyakori, hogy egy pár két tagja is különböző módon éli meg.

Legtöbb esetben csak az egyik fél volt valaha is szerelmes, a másik pedig már rég feladta, hogy azzal legyen, akire vágyik. Megalkuvás, érdekkapcsolat, ahol egyik se lesz boldog, mert ha nincs is kimondva, érzi, hogy a párja csak beérte vele. A rózsaszín ködben nehéz észrevenni, hogy a másiknak hideg a szíve.
Már nem hiszek a kölcsönös szerelemben.

Szerintem itt több dolog is közrejátszik, ha valaki eleve nem boldog, csak úgy “eléldegél”, akkor keres valakit maga mellé, tőle várja majd a boldogságot. Valószínűleg hasonló kaliberű embert fog bevonzani, na már most itt hamar kifog jönni a baj.
Van aki szimplán kapcsolatfüggő, összejön az első emberrel és nem fog szakítani, mert inkább van kapcsolatban, mint egyedül. Erre még rájöhet az, hogy ez van sulykolva az emberbe, hogy legyen egy párkapcsolatod.
Van aki meg csak a gyerek miatt marad kapcsolatban. Mert vagy nem tud vagy nem akar különválni.
Olyan szempontból veszélyes ez max, hogy nem feltétlen lesz az ember a végén boldog.
2es igazad van
De ezek az emberek maguk mondják nem boldogok és ezzel magyarazzak ugyis elmulik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!