Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Diplomás nők! A párotoknak mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diplomás nők! A párotoknak mi a foglalkozása?

Figyelt kérdés

Félek, hogy a barátnőmnek nem leszek elég. Ő diplomás pénzügyesként dolgozik, én meg egy egyszerű raktáros vagyok. Titeket ez nem zavarna hosszú távon?

25/F

2021. ápr. 18. 18:09
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
22%
Ebből is látszik, hogy a nők tudatosan vadásznak a márnök pasikra. Ismerősi körben is ez van, 5 nő, abból 4 nek mérnök pasija van. Tengernyi mérnök pasi van most ebben az országban, boldog-boldogtalan kap diplomát ott, azt látom ismerősi körben is (besélni alig tud, logika nulla, de mégis van gépészmérnöki diploma). Lehet lepontozni.
2021. ápr. 18. 21:21
 22/53 anonim ***** válasza:
75%

Igen, kifejezetten a mérnök pasikat vadasszuk, hogyne.

Véletlen sem az az ok, hogy marha sok mérnök van és gyakori, hogy az ember akaratlanul is azzal akad össze.

Nem mérnököt hajkurásztam, hanem osszeakadtam egy férfival, aki megtetszett, közös hullámhosszon voltunk, és amúgy meg mérnök.

Megjegyzem, a párom tud beszélni és tökéletesen logikusan gondolkodik....

2021. ápr. 18. 21:26
 23/53 anonim ***** válasza:
69%
Kedves 21-es! A diplomás nők többnyire tudatosan magukhoz hasonló társat keresnek. Vagyis az esetek jelentős részében diplomás párt választanak. Gondolom feltűnt, hogy a nők, akikről beszélünk, nagyon gyakran maguk is mérnökök. Ahogy itt a hozzászólók között is akad. Vagy ha nem azok, hanem más szakterületen szereztek oklevelet, akkor sem azért van szükségük a mérnök párjukra, hogy anyagi előnyük származzon belőle és/vagy társadalmi státuszra tegyenek szert. Azt szépen megteremtik maguknak a saját szaktudásuk és munkájuk révén. Valószínűleg az is feltűnt már, hogy a mérnök férfiak jelentős részének hasonló okokból nem pénztáros vagy műkörmös párja van. A kérdés maga, a te hozzászólásod és annak a válaszolónak a hozzászólása, aki a történész-raktáros kapcsolatról írt, tökéletesen összefoglalja, hogy miért. Menni fog a megértése diploma nélkül, ugye? Hiszen a diplomához nem kell ész. 9-es és 12-es vagyok.
2021. ápr. 18. 23:05
 24/53 anonim ***** válasza:
75%

Tanár.

Egyébként nem tudom zavarna-e, gimis kapcsolatnak indult a miénk.

Viszont egyik ismerősöm (távolabbi barátom, nem tudom minek nevezzem) cnc technikusként dolgozik és egyszer mondta, hogy elkezdte az egyetemet, mint gépészmérnök, mert szar a munkája, utálja az egészet, szar helyen dolgozik, minden szar. Aztán nem viccelek, egy hét után hagyta ott, mert egy csepp erőfeszítést nem bírt beletolni az egyetembe. És nekem ez a nem szimpatikus valakiben, hogy inkább nyűglődik egy rossz munkahelyen, mint hogy tenne valamit a jobb állásért.

Másik történet meg egy barátnőm párjával történt, a srác gyárban dolgozott évek óta, szalagmunka. Aztán felajánlottak neki egy kisebb vezetői állást, de nem fogadta el, mert egyszerűbb a szalag mellett robotolni. Itt is a motiváció hiánya a visszataszító, nem pedig az, hogy milyen papírja van vagy éppen nincs. Gondolom nem kell mondanom, de nem volt túl hosszúéletű a kapcsolatuk az orvos barátnőmmel.

2021. ápr. 19. 00:07
 25/53 anonim válasza:
57%

Teljes mértékben egyetértek a 23-as válaszolóval. :D

A párom és Én is mind a ketten gépészmérnök végzettséggel rendelkezünk.

Hasonló okok miatt (amit már a 23-as válaszoló is kifejtett) 100%-ig biztos vagyok benne, hogy tudatosan is most már csak diplomás párt választanék saját magam mellé.

Tudom hogy milyen sok belefektetett energiával/munkával és kitartással jár egy diplomának a megszerzése és biztos vagyok abban hogy azok az emberek, akik végig gürcölték a diploma megszerzéséig azt a jó pár kemény évet, azok a párkapcsolatukba is a megfelelő szintű energiát fogják fektetni, ahhoz hogy az megfelelő szinten működjön. :) :)

Kedves kérdező, attól hogy én így vélekedek a helyzetről, attól még a Te párod még gondolhatja ezt másképp! Főleg ha szerelmes beléd! Mindenki más, kár ezen aggódni.

24N

2021. ápr. 19. 13:39
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
25-SZintén gépészmérnök vagyok, de nem energia, inkább szerencse kérdése ez az egész, meg némi paraszti észé. Nem kell elájulni a diplomától, én bánom is az egészet, a sok évet amit ott elbohóckodtam, mert szívatott a sok félnyugger tanár.
2021. ápr. 19. 14:29
 27/53 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem sem kell elájulni a diplomától (pedig van három, amiből kettő műszaki). Mondjuk én nem bánom az ebbe fektetett energiát.

Abban viszont semmiféle rációt nem látok, hogy a tanultság és a párkapcsolatba fektetett energia közé párhuzamot vonjunk.

Egy egyetemet is el lehet végezni úgy, hogy összecsalja, hazudja, megveszi a házikat, átbukdácsolja a vizsgákat az egyén. (Igen, egy műszaki szakot is, ha van az embernek némi gógyija.)

Találkoztam én már rendkívül odaadó és gondoskodó férfival, aki diploma nélkül néhány területen sokkal jártasabb volt, mint én és olyannal is, aki a papírok minőségét és darabszámát hozta, de egy értelmes mondatot nem tudott a szakmában sem összerakni és otthon is terrorizálta a párját a nárcizmusával. Ilyen ez...

Ami miatt én is azt tapasztaltam, hogy sok esetben jobb a "magamfajta" pár, az a mindennapi problémák értelmezésében, megoldásában, megértésében rejlik. Én úgy érzem, hogy nekem mérnökként, vezető beosztásban dolgozó nőként erős támaszom a férjem. Más területen dolgozik, mégis átlátja a szakmámból adódó nehézségeimet, a műszaki problémákat, stb. és így megért, tud ötletelni, segíteni. Mi rendkívül jól kiegészítjük egymást ilyen szempontból. Azon tapasztalataimmal sem volt gond, ahol ez nem volt jelen, de úgy éreztem, hogy ezekben a helyzetekben az életem egy részét meg kell tartanom magamnak, meg kell oldanom magamnak, vagyis ebből a szempontból teljesen magamra vagyok utalva. Bennem ez mindig hagyott némi hiányérzetet, szomorúságot. Én hiszek abban, hogy a kiegyensúlyozottságomat és a szakmai sikereimet nagy részben köszönhetem a férjemnek is és elmondása szerint így van ez fordítva is!

2021. ápr. 19. 15:02
 28/53 anonim ***** válasza:
13%

Így van szerintem sem szabad parhuzamot vonni.

Én egyébként nem is prefelálom a diplomás nőket, nagyon rossz tapasztalataim vannak velük.

2021. ápr. 19. 15:13
 29/53 anonim ***** válasza:
81%

"Tudom hogy milyen sok belefektetett energiával/munkával és kitartással jár egy diplomának a megszerzése és biztos vagyok abban hogy azok az emberek, akik végig gürcölték a diploma megszerzéséig azt a jó pár kemény évet, azok a párkapcsolatukba is a megfelelő szintű energiát fogják fektetni, ahhoz hogy az megfelelő szinten működjön."

Diplomás vagyok, de ez hülyeség.

2021. ápr. 19. 15:16
 30/53 anonim ***** válasza:
11%
Kapasbol van 2 kozepiskolas ismerosom akik 3 assal erettsegiztek matekbol (tobbi 4 es) es 6 ev alatt elvegeztèk a gepeszmernokit. Pedig kettoig alig tudnak szamolni. Es most meg keresnek 400 at, ugy hogy hót zizik belole.
2021. ápr. 19. 15:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!