Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vettem az exemnek egy nagyon drága ajándékot amit szeretnék visszakapni de nem adja! Feljelenthetem?
Tavaly előtt karácsonyra kapta.Nem is örült neki, nem is hordta de mégse adja vissza hiába hívogatom.
A saját pénzemből vettem így az enyém, nem?
Ilyen esetben kihez fordulhatok?
Hűmm ez annyira flúgos és hibbant kérdés illik is csavarni rajta egyet. :)
Aztán a nagy értékű ajándékok adózásáról hallottál e már? Mert ilyen is van.:)
Óhh, és magától adta vissza?:)
Vagy kérted tőle? És simán ment?:)
Ez kellemes meglepetés..
Szerintem trollkérdés lesz, de hát nem lehet tudni na...a helyes válasz az az, hogy az ajándékozás egy hivatalos jogi státusz. Nem kérheted vissza, az onnantól az övé. Nem hiába lehet ideig óráig becsapni a NAV-ot is azzal, hogy a mosott pénzt valakitől ajándékba kaptad, mert ezzel nem igazán lehet mit kezdeni.
A másik dolog az erkölcsi oldal, ritka üresfejű- és lelkű pénzéhes ribinek kell ehhez lenned, amit most csinálsz. Persze az a világ is hasonló lehet, amelyben a napjaidat tengeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!