Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Vettem az exemnek egy nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vettem az exemnek egy nagyon drága ajándékot amit szeretnék visszakapni de nem adja! Feljelenthetem?

Figyelt kérdés

Tavaly előtt karácsonyra kapta.Nem is örült neki, nem is hordta de mégse adja vissza hiába hívogatom.

A saját pénzemből vettem így az enyém, nem?

Ilyen esetben kihez fordulhatok?

2017. márc. 21. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az exed tudja,hogy mennyit ér az az óra? Remélem nem, akkor megveszem tőle mondjuk 10 ezerért és neked eladom, olyan 350 ezerért :) Így én jól járok,neked meg már mindegy :)
2017. márc. 21. 10:54
 32/72 anonim ***** válasza:
100%

300ezres óra.

Én sem hordanám, tartalékolnám értékként a nehezebb időkre.

2017. márc. 21. 11:00
 33/72 anonim ***** válasza:
100%
tetszik ez a történet :)
2017. márc. 21. 11:03
 34/72 A kérdező kommentje:

#32 Én is pont ezt szeretném tenni, de amíg nála van elég nehéz.

Értem, hogy elvileg az övé de csak van valami módja, hogy visszakapjam.

Aki szerint pedig ez nem lopás akkor nem tudom mi az.Többször is megkértem, hogy adja vissza, sőt volt hogy bele is ment aztán eltűnt.Mocsok egy nő.

2017. márc. 21. 11:11
 35/72 anonim ***** válasza:
100%

"Aki szerint pedig ez nem lopás akkor nem tudom mi az."

Lopás:

"Az elkövetési magatartásnak lényeges ismérve az elvétel más birtokából annak beleegyezése nélkül, jogtalan eltulajdonítási célzattal. A bűncselekmény az elvétellel válik befejezetté, a kár bekövetkezése a tényállásnak nem eleme."

Tehát a dolog elvételének a pillanata számít, hogy akkor, amikor az illető magához vette az adott dolgot, a beleegyezéseddel történt-e, vagy anélkül. Mivel te magad adtad oda, egyértelműen a beleegyezéseddel történt. Utólag már nem lehet lopásnak nyilvánítani. Jogilag ez abszolút nem állja meg a helyét.

2017. márc. 21. 11:17
 36/72 anonim ***** válasza:
100%
Lehet már eladta, remélem tanultál a dologból, ne ajándékozz ilyen drága dolgot, max akkor ha te ugyanolyan értékben visszakapsz valamit
2017. márc. 21. 11:24
 37/72 anonim ***** válasza:
100%

Az ajándékozás jelentése pedig ahogy te is tetted:

"Az ajándék valaminek a saját vagyonból való átadása vagyoni ellenszolgáltatás elvárása nélkül."

2017. márc. 21. 11:24
 38/72 anonim ***** válasza:
100%
Hajtogathatod itt a magadét, nyafoghatsz sértődöttségből, de ezt akkor is elba*sztad. Mondogathatod, hogy ez lopás, DE NEM AZ! A jog szerint sem az, az előző hozzászóló belinkelte a lopás fogalmát. Felejtsd el, lépj tovább, ezt elbuktad. Remélem a csaj eladja jó drágán valakinek:)
2017. márc. 21. 11:28
 39/72 anonim ***** válasza:
0%
Ennyi ésszel, hogy itt irkálsz, ne is kapd vissza. Ügyvéd, huszas körül mondja a tutit. Keres hozzá megálló indokot és kész. Exed meg fizetheti a perköltséget is.
2017. márc. 21. 11:34
 40/72 anonim ***** válasza:
100%

Az ajándék visszakövetelése akkor lehetséges, ha a "szokásos mértékű" ajándékon felüli dologról van szó. Egy párkapcsolatban egy ékszer, óra még abszolút szokásos mértékűnek számít, visszakövetelésről inkább ennél jelentősebb érték (pl. autó, ingatlan) esetében lehet szó.

Ha mégis perre vinnéd a dolgot, akkor bizonyítanod kellene, hogy milyen feltételekkel (feltételezéssel) adtad az ajándékot és hogy erről a megajándékozott is tudott. (Tehát pl. az ajándékot annak tudatában adtad, hogy az illető hozzád megy feleségül és ő ezt az elképzelésedet az ajándékozáskor ismerte, egyetértett vele. Fontos, hogy bizonyítanod kell, bemondás nem elég!)

Emellett az is számít, hogy az ajándékozás feltétele kinek a hibájából hiúsult meg. Tehát ha a kapcsolat neked felróható okokból ment tönkre, akkor sincs jogod visszakövetelni az ajándékot.

A fentiek alapján kb. 1% esélyed van érvényesíteni az igényedet, de ez rengeteg utánajárást igényelne.

2017. márc. 21. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!