Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vettem az exemnek egy nagyon drága ajándékot amit
szeretnék visszakapni de nem adja! Feljelenthetem?
Figyelt kérdés
Tavaly előtt karácsonyra kapta.Nem is örült neki, nem is hordta de mégse adja vissza hiába hívogatom.
Ha én a hajléktalan bácsinak a kezébe nyomok 30.000 Ft-ot készpénzben, akkor feljelenthetem csak azért, mert én dolgoztam meg a munkahelyemen azért a pénzért? Nem. Én adtam oda neki, tehát nem minősül lopásnak.
Nekem pár rajzom maradt ott egy platói szerelemnél, később egy exnél, mégsem kérem őket vissza. Nekem sokat jelentettek pedig(tudod, saját szellemi termékem), mégsem raplizok értük.
21/L
2017. márc. 21. 10:29
12/72 A kérdező kommentje:
Egy közel 300.000 Ftos brill és smaragd köves Doxa óráról van szó. A garancia, doboz és minden papírja nálam van. Ha feljelentem lopás miatt hogyan tudná bizonyítani, hogy ajándék volt?
2017. márc. 21. 10:31
13/72 anonim válasza:
Most már baromira kíváncsi vagyok arra a marha drága ajándékra :D Kérdező, megosztod velünk, h mi is az? Hátha egyet fogunk veled érteni a végén :D
2017. márc. 21. 10:31
14/72 anonim válasza:
Szerintem is jelentsd fel.Legalább a rendőröknek lesz min röhögni, persze csak azután, miután te elmentél onnan.
2017. márc. 21. 10:32
15/72 A kérdező kommentje:
Lopás volt, mert magával vitte szakításkor pedig kértem hogy adja vissza és azóta se reagál semmilyen megkeresésre.
2017. márc. 21. 10:33
16/72 anonim válasza:
"Hogyhogy nem kérhetem vissza ha a saját pénzemen vettem?
Nem hinném hogy van ilyen törvény."
Kérni kérheted, de már az ő tulajdona.
17/72 anonim válasza:
Mivel ajándékba adtad, onnantól az ő tulajdonát képezi. Természetesen vissza kérheted, feljelentheted, de nem köteles visszaadni. Ha szeretnél ebből felesleges jogi procedúrát ami idő/pénz (a pénzt te adod, mert vesztes fél állja a perköltséget), akkor nyugodtan, de ha engem kérdezel, szerintem könyveld el veszteségként és lépj tovább.
30/f
18/72 anonim válasza:
Ha voltál akkora ostoba, h ennyi pénzt kiadtál azért, h most meg siránkozol mert lehet kajára se futja, h megpakold a hűtődet, akkor az már tényleg a te szegénységi bizonyítványod. Lényegében mindegy, mert ez is. Hidd el, sokkal drágábba fogsz kijönni, ha a magad HAZUGSÁGÁT hajtod, mintsem, h hagyd a fenébe. Lehetne neked annyi eszed, h ha neki annyira kell a pénzed, akkor vigye. Magadat fogod megalázni előtte is meg a rendőrök előtt. És a másik dolog: Komoly büntetésre is számíthatsz ha közben kiderül, h te azt elajándékoztad és nem is lopta ahogy állítottad. Nem tudom pontosan, h börtön vagy pénzbírás jár-e a rendőrség félrevezetéséért...
2017. márc. 21. 10:34
19/72 A kérdező kommentje:
Oké.
És ha ne adj isten eladja (doboz, papírok nélkül nem valószínű de ha mégis) akkor a kapott összeg sem engem illet?
2017. márc. 21. 10:36
20/72 anonim válasza:
Nem tudom mivel foglalkozol, h miből kerested meg azt a pénzt vagy, h miből élsz meg. De b...szod, TANULÓ létemre, aki csak brigádmunkákat végezhet,- gondolhatod mennyi fizuval - nem sajnáltam soha senkire a pénzt, pedig én is szeretek minőséges cuccokat venni és sosem hánytorgattam fel senkinek, h milyen drága holmit vettem és adja vissza, mert vége a rózsaszín ködnek. Szégyellheted magad azért, h a te ostobaságod miatt mást akarsz megráncigálni meg rendőrséggel fenyegetőzni, hamis vallomást tenni.... 0 vagy emberileg barátom! Remélem ha netán visszakapod a pénzt, akkor egy pszichológusra fogod költeni aki TALÁN épeszű embert farag belőled ha már a szüleid erre képtelenek voltak...Undorító!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!