Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vettem az exemnek egy nagyon drága ajándékot amit szeretnék visszakapni de nem adja! Feljelenthetem?
Tavaly előtt karácsonyra kapta.Nem is örült neki, nem is hordta de mégse adja vissza hiába hívogatom.
A saját pénzemből vettem így az enyém, nem?
Ilyen esetben kihez fordulhatok?
Fogadd el minden szakitaskor van ilyesmi másoknál is!
Szerintem ha egy ingatlant vesztettél volna el akkor jogosan sírnál itt a gyakorin!Úgyhogy csitulj el!
"Oké.
És ha ne adj isten eladja (doboz, papírok nélkül nem valószínű de ha mégis) akkor a kapott összeg sem engem illet?"
Annyira buta vagy, h nem is tudom, h te h vagy képes még életben maradni!
NEM! NEM A TIÉD! AKKOR SEM HA ELADJA, MERT AZ MÁR AZ Ő TULAJDONA!
Én pl. visszaadnám.
Jogilag viszont nincs igazad, ajándékba adtad, így őt lopással vádolni rágalmazás, amiért téged ítélhetnek el.
24#
A kérdező az exének ajándékozta, de a másik fél nem adja neki vissza az ajándékot így a kérdező taktikázni akar azzal, h lopásnak minősíti ezt az esetet, h ő nem ajándékozott oda semmit és ezáltal hátha visszaszerzi.
HA történetesen bíróságra kerülne az ügy, akkor a bíróság azt mérlegelné, hogy van-e arra esély, hogy valójában saját használatra szántad az adott dolgot. Mivel itt egy női óráról van szó, ezért körberöhögnek, ha azt állítod, hogy magadnak vetted.
(Konkrét, megtörtént eset: egy ismerőstől egy ajándékba kapott, elég értékes zongorát akart visszaszerezni a bíróságon az ajándékozó, mire a bíró felszólította, hogy mutassa be, hogy tud zongorázni. Nem tudott. Nem kapta vissza az ajándékot.)
Na mi van, odaadnád a következő csajodnak vagy miért lett rá hirtelen szükséged 2 évvel az ajándékozás után? :D
Sajnálom, hiába vagy egy kis szarrágó gyökér, ami ajándék, az ajándék, azt az órát te már nem látod többé, ráb.sztál :) Legközelebb ne villogj ilyen drága ajándékokkal és akkor nem lesz mit visszakérni szakítás után, sértett egóból. Ritka nagy nyomorék vagy és még ostoba is mellé :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!