Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vőlegényem felbontotta az eljegyzést, mert 3 hónapja nem keresek munkát. Kidobjam a lakásomból vagy igaza van?
Hát nem tudom, külföldről, Németországból több cégtől is megrendelés, komplett projektek kivitelezése az csapatösszeállítástól, a tervezett határidőig, ár, struktúrális felépítés összeállítása a komolyabb kódoláson át minden... nem nevezném fogalmatlannak azért az illetőt.
Másikuk egy banknál informatikus.
Egy harmadiknak van ugyan felsőfokú végzettsége, de közgazdász, szal az informatikához csak kevés köze van. Ő egy másik banknál informatikus. Mindhárman képzett szakemberek, akiknek már magam is láttam a munkáik eredményét, illetve rendszeresen tesztelek nekik, bugtalanításra.
Szal ha vki ért hozzá, akkor ért hozzá.
Pl 3D studio max-ot sem oktatnak kizárólag és erről sincs diploma, az intro és egyéb grafikai megrendeléseket mégis az ehhez értő emberek látják el. Digic pictures ha mond valamit... ott sem főiskolát, egyetemet végzett emberkék ülnek egytől egyig... és ezt megintcsak csak nem úgy a netről kukáztam össze. Csak így mellékesen.
Maradjunk annyiban, hogy nem a papírtól lesz vki jó szakember. Pázmányon is végzett már olyan, aki egy put put-ot nem tudna összerakni diplomásként.
Nem ezen múlik ki mihez ért és mit csinál jól.
Node ez már csak részben kapcsolódik a kérdéshez.
Hagyjátok már az informatikusokat, nem erről szól a kérdés!
Kérdező, én azért elgondolkodnék azon, hogy a volt? vőlegényed igazából mit lát benned: lelki és élet-társat vagy egy szuper munkatársat, akivel eddig nagyon jó csapatot alkottatok? Netán még profitált is a munkádból?
Úgy gondolom, ha az élete párját látná benned, nem bánná, hogy kevesebb munkával több pénzt kerestél, hanem együtt örülne veled és a te érdekedet nézné.
van papírom, eltére jártam, ha már ilyen kedvesen megjegyzést tettél rá. nem tudom más egyetemen hogy volt, de az eltén mindenki magára volt utalva kb. otthon magadnak kellett próbálgatni, gyakorolni, könyvből tanulni, amit egyetem nélkül is megtehet bárki. vannak nagyon jó könyvek is.
kollégák közül vannak akiknek viszont nincs papírjuk, és ugyanúgy megfizetik őket, el tudják végezni a munkájukat nem csak úgy összedobva, hanem szépen, elegánsan. volt aki referencia munkáját küldte el, és felvették, mert jó volt.
Hát akkor a te taníttatásodra feleslegesen költötte az állam az adómat..
"Amikor együtt dolgoztunk, segítettük egymást, tudtunk oldani egymás feszültségét. Ha az ő fejével gondolkodom, elvesztett egy olyan munkatarsat aki mindenben mellette állt. Helyette kapott egy barátnőt, akit alig lát, akinek mindenre van ideje, és aki decemberben annyit keresett a hobbijával, mint ő, aki kidolgozta a lelkét. Ha ez velem történne, nálam is borulna a bili valami butaság miatt. Gondolom ezt ő se mondaná ki, ezért nem is hozta fel. Én meg nem gondolkodtam a fejével."
Hátő... hogy is mondjam...
Valaki írta, hogy baráttal közös vállalkozásban dolgozni nem a legjobb ötlet. Ez sajnos már most látszik is, pedig most még csak sima munkatársak vagytok.
Én nem szólok bele, örülök, hogy rendeződtek a dolgaitok, bár nekem ez inkább olyan véleménycserének tűnik így külső szemlélőként, mint amikor az egyszeri munkás bemegy a főnökéhez a véleményével, és kijön a főnökével.
Ha valaki a vőlegényednek (!!) (de akár egy sima barátra is igaz) vallja magát, akkor elsősorban a barátnőjeként/menyasszonyaként kéne, hogy tekintsen rád, és nem pusztán egy jó munktársként.
Igen, elvesztett egy jó munktársat. De cserébe elkerülte, hogy a barátnője megnyomorodjon a stressztől. Szerintem utóbbi egy "kicsivel" többet ér, és nyomós érv kellene, hogy legyen egy vőlegény számára.
"akit alig lát" ... "aki decemberben annyit keresett a hobbijával, mint ő, aki kidolgozta a lelkét" ... "Ha ez velem történne, nálam is borulna a bili"
Hát nem tudom... akárhogy is agyalok, én nem bontanám fel az eljegyzést sem azért, mert többet dolgozok, sem azért, mert rosszabbul keresek. Inkább el kéne gondolkoznia, hogy mit csinál rosszul? Hogyan lehetne többet együtt a barátnőjével? Meg örülnék, hogy olyan tehetséges barátnőm van, aki lazán megkeresi azt, amiért én a belemet is kidolgozom. És tisztelném, nem pedig dobnám.
"Én meg nem gondolkodtam a fejével." Miért, ő a tiéddel igen?
Mindegy, én nem szólok bele, te dolgod, hogy mennyire hunyászkodsz meg és hódolsz be, kívánom, hogy legyen nagyon boldog életetek!
Ami pedig az informatikai szférát illeti: igen, van egy réteg, ahol komolyan kérik a diplomát. Komolyabb helyeken meg leültetnek a gép elé, adnak egy feladatot, adnak rá két órát, majd a végén megnézik, hogy mit és hogyan alkottál, és ez alapján döntik el, hogy igényt tartanak-e a tudásodra. Általában a piacképesebb cégeknél ezt a módszert alkalmazzák, hiszen ők azzal jutnak előbbre, ha az alkalmazott siekresen megoldja a feladatokat, és nem azzal, ha villoghat a papírjával.
Ezzel nem az mondom, hogy aki egyetemet végzett, az ne lehetne jó informatikus! Csak pusztán azt, hogy ez tipikusan az a szféra, ahol nem az egyetem az egyetlen lehetséges út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!