Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem el akar hagyni. Volt egy botlásom és az a válasza, hogy el fog hagyni. Nem akarok senki mást, Őt szeretem, vele akarok lenni. Gyerekeink vannak, szép házunk, jó az életünk. Valahogy vissza kell szereznem. Mit csináljak ha nagyon szeretem?
Azért kíváncsi lennék, hogy hány válaszoló él sokéves házasságban, gyerekekkel. Szerintem aki még nem volt ilyen helyzetben, az nem tudja objektíven megítélni.
A megcsalás igenis elítélendő, de nem megbocsáthatatlan, különösen ha a megcsalt fél is ludas abban, hogy a házasság ellaposodott.
A hűség az egyik alapja egy kapcsolatnak. Aki nem tudja ehhez tartani magàt az ne kezdjen bele, vagy szakítson, és ne tiporjon végig a màsikon mert undorító, gyàva és gerinctelen dolog sunnyogni, hazudozni, megcsalni a pàrunkat. Ha baj van meg kell beszélni. Ha az nem megy, le kell zàrni a kapcsolatot. Ennyire egyszerű.
De gondolom a pénz meg a szép hàz kényelmes volt... Hàt remélem elbuktad.
# 22: én voltam a megcsalt fél. És beláttam, hogy abban, hogy a kapcsolat ellaposodott, én is vastagon ludas voltam, ezért ugyanolyan aktívan dolgoztam a kapcsolat megmentésén, mint ahogyan azt a társamtól elvártam a botlás után.
Mert a megcsalás nem ott kezdődik, amikor bejön a képbe a harmadik, hanem amikor a felek hagyják kihűlni a kapcsolatot.
És igen, komoly hiba, ebben egyetértek mindenkivel. De egy évtizedes házasságot, pláne gyerekekkel nem dob félre az ember csak úgy, ha egy szemernyi esély is van a megmentésére.
Persze van, amikor már tényleg menthetetlen, akkor egyértelműen le kell zárni, de ha van minimális esély is a problémák helyrehozatalára, akkor igenis érdemes dolgozni érte. Olyanná kell tenni azt a kapcsolatot, hogy fel se merülhessen a megcsalás lehetősége.
Persze lehet mindkét fél ludas a megromlàsért de érdemes feltenni a kérdést hogy akkor az egyik miért csalt, ha a màsik nem tette ezt meg. Szerintem a legalja dolog megcsalni valakit mert megromlott a kapcsolat. Ha màr nem szereted, màsfelé kezdesz haladni, mond meg, zàrjàtok le, ha úgy érzed nem lehet vagy màr nem akarod megoldani.
Nàlam, meg a nem igénytelen embereknek a megcsalàs szakìtó/vàlóok.
Nekem ott a vége és nincs miről beszèlni. Vagy a gyereknek tènyleg jó ha azt tanulja, hogy tűrje a megalàztatàst csak hogy fenntartson valami gagyi làtszathàzassàgot? Nem hiszem. Mert egy megcsalàs után ostoba dolog azt képzelni hogy minden olyan lesz mint régen. És több ilyen nem lesz. Előbb utóbb megint megtörténik majd. A bizalomnak végleg vége. És a boldogsàgnak is.
# 26: Egyáltalán nem törvényszerű, láttam olyan házasságot, nem egyet, ahol a felek pont a megcsalás után kaptak észbe, jöttek rá, hogy mit veszíthetnek és jobb lett a kapcsolatuk, mint újkorában. Nem egy-két évre, hanem évtizedekre (itt tartunk most, a jövőbe nem látok).
Persze olyat is láttam, ahol tényleg lezárult, megszűnt a bizalom, vagy nem tudták helyrehozni. Ez mindig KÉT emberen múlik. Te a saját értékrendedet akarod kötelezővé tenni és rákényszeríteni másokra. De ha valaki meg tud bocsátani egy botlást, az hadd hozza már helyre a házasságát, ha tudja! Mert sokan képesek erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!