Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszi itt most rengeteg lány, aki kapcsolatban él és szerelmes, hogy ez a dolog soha nem fog véget érni és életük végégi együtt lesznek?
Egyszerűen azért mert brutálisan naivak, és vágyvezérelt a gondolkodásuk is. Azt hiszik, a valóság Paula és Paulína meg Roszalinda, ahol a két főszereplő hosszú hányattatás után egybekel, vagy Szélor Mún, ahol a szerelem ereje mindent legyőz, vagy Tiffany-Romana-féle romantikus csöpögős történet. Aztán amikor a valóság maga alá gyűri őket és elmúlik a szerelem, ezt mindig a férfin verik le.
A nagybetűs életből kellett volna tájékozódni, nem Disney-mesefilmeken szocializálódni.
"Mi értelme úgy belekezdeni egy kapcsolatba, házasságba, hogy már az elején az jár a fejedben, hogy egyszer úgyis vége lesz, és mi lesz akkor?"
Ez egy igen jó kérdés. Többek között én ezért nem fogok bele egy kapcsolatba se, mert semmi értelme.
"Ha mindenki ekkora vészmadár lenne, mint te, senki nem élne boldogan, mert mindenki attól tartana, hogy egyszer vége lesz."
Magyarországon rohamosan csökken a kapcsolatok, házasságok száma, köszi, hogy kérdezed.
"Ilyen hozzáállással jobb egyedül maradni."
Ez így igaz, én is ezt mondom: sokkal jobb egyedül maradni.
"Nem lehet így felfogni a dolgokat, hogy jajj egyszer úgyis tönkremegy ez is. Ezzel magadat is tönkre vágod. "
Hasonlítsd össze, a házasságban, kapcsolatban élők mennyivel hamarabb tönkremennek, mint az egyedülállók. Lesz ám szájtátás rendesen...
"Nem kell vészmadárkodni."
Oké. A válás után majd verheted a fejed a falba, hogy annak a pesszimista hülyének volt igaza a GYK-n...
"A szerelem meg a kapcsolatokat nem a kulonfele statisztikak hatarozzak meg."
Pedig nagyszerűen le lehet írni őket közgazdaságtani modellekkel is. Szóval ezt így kijelenteni picit erős.
"És akkor mi van? Ha vége lesz, akkor vége lesz, de most épp boldogan élünk együtt."
A "Carpe diem" felfogásnak hála van ennyi válás és megcsalás.
"ha idilli álomvilágban élek, attól még ugyanúgy túl tudom majd tenni magamat rajta, ha netán tényleg vége lenne valamikor."
Igen, a narkós is ezt hiszi, hogy le tudja tenni az anyagot, ha igazán akarja...
"Akkor maradj életed végéig egyedül, mert hisz hiába jövök össze bárkivel, boldog nem lehetek, úgyis elhagy majd, úgyis elválunk majd, úgyis meghal majd."
Jobban is teszi, ha egyedül marad. Én is egyedül maradok. Lesz egy hasznos, produktív életem, amit nem a párkapcsolati baromságokra pocsékolok el, hanem mondjuk hasznos dolgokra, amik megtérülnek.
"Neked szerintem komoly gondjaid vannak, mi lenne itt, ha mindenki így gondolkozna, te jó isten."
Feleennyi megcsalós-szakítós kérdés nem volna, és a válóperes ügyvédek se szednék meg magukat más nyomorán. De tényleg rettenetes, szörnyű! Igazi zombiapokalipszis!
"Legalábbis sokkal jobb, mintha egyedül élted volna le az egész életed, nehogy csalódás érjen.."
Egyedül sokkal hasznosabb és tartalmasabb életet lehet élni. A haladás, fejlődés kerékkötője maga a párkapcsolat.
"Az evés vagy alvás ellen is érvelhetnél, hogy minek csinálják z emberek, amikor valami értelmessel is tölthetnék azt az időt, attól még ugyan úgy szükségünk van rá."
Az evés és az alvás is létszükséglet. A párkapcsolat nem az.
" Azt sem magyaráztad még meg, hogy mi haszna származna a pároknak ebből a gondolkodálsból. "
Írtam fentebb.
" Nem lehet ilyen pesszimistán hozzáállni az élethez."
Inkább álljon hozzá optimistán és csalódjon? Van esze, ezt meg akarja spórolni.
"Az, hogy míg én kihasználom az utolsó lehetőséget is a boldogságra és boldog vagyok, addig te ilyen hozzáállással befordulsz és szenvedsz!"
Nem a párkapcsolat a boldogság kizárólagos forrása. Egyedül is lehet boldog élete bárkinek.
"Kockázat nélkül nincs nyereség, gyenge maradsz."
Viszont veszteség nincs. Ennyi erővel minek dolgozni, Forexezzünk inkább...
"Egy gyerek hányszor botlik meg, miközben járni tanul, de újra és újra feláll és megpróbálja ismét."
Rossz az analógia, járáshoz mindenki ért, sieléshez mondjuk kevésbé.
Persze, megtanulhatsz sielni, ha elesel-fölkelsz, elesel-fölkelsz, de az sokkal valószínűbb, hogy összetöröd magad...
"Ilyen alapon gyereket se vállana senki nem? Amúgy a racionális gondolkodás nem zárja ki, hogy valaki bízzon a kapcsolatban. Inkább a keserűséget érzem a kérdésből mint a valós megválaszolnivalót. Csak cáfolsz, te nem választkapni akarsz hanem meggyőzni és ez gyomorforgató."
Nem is kellene, vagyunk 7 milliárdan.
A racionális gondolkodás azért zárja ki, mert a racionalitásban nincs helye az érzelmeknek. Ha a Kérdező megcáfol, akkor az állításod gyenge volt, ez van. Ha meg nincs gyomrod a témához, minek kommentelsz?
"Ez a realitás, nem pedig az, hogy megpróbáljuk belebeszélni az emberekbe, hogy úgyis szakítani fogtoook, bebebebebeeeeebeeeeee! :)"
De ugye szakítás, válás után rosszul tud esni a gúnyos mosoly, és az "én megmondtam"?
"Egyetlen értelmes érvet sem hoztál fel, csak hülye általánosításokat. Na, de a te dolgod, nekem nyolc."
Attól hogy te nem tudsz cáfolni, még igenis hozott fel érveket.
"Csak mert te boldogtalan vagy, mástól is elvennéd a boldogságot azzal, hogy gondoljon arra, hogy vége lehet statisztikai alapon? Vicces vagy. :-) Dögöljön meg a szomszéd tehene is... "
Ha jól látom, senkit nem próbált lebeszélni a párkapcsolatokról, ezt csak te látod bele. Feltett egy kérdést, és konkrét tényekkel alátámasztotta az állításait, ti meg csak károgtok. Mindegy, előbb-utóbb belátod majd te is, hogy neki volt igaza. One way or another.
"Ne haragudj kérdező, de ritka buta ember vagy. Ilyen alapon ne egyél mert úgyis kiszarod, illetve levegőt se vegyél mert egyszer úgyis meghalsz..."
Csúsztatás. A párkapcsolat még mindig nem létfeltétel.
"ahelyett hogy irigykedsz mások boldogságára, inkább tegyél ellene, hogy boldog párkapcsolatban legyél. "
Imádom ezt az outsider dumát. Akinek nincs, az biztos iLígy arra, akinek van. Nem tűnt fel, hogy a Kérdező nem akar párkapcsolatot?
"Már mondtam, ne takarózz statisztikával mikor az egyetlen célod dögöljön meg a szomszéd tehene is alapon az, hogy ne érezze magát jól más se."
SZVSZ az a célja, hogy minél több ember belássa, a párkapcsolati cirkusz mennyire értelmetlen baromság. Ha ezzel csak 10 embert mentett meg a későbbi válástól, már megérte.
" Mint említettem, ritka undorító állatforma vagy."
Fáj az igazság?
Személyeskedés helyett inkább érvelhetnél valamit, és ne azzal takarózz, hogy az "átkozsban" édesanyádék milyen jól megvoltak. A nyolcvanas éveknek vége, kettőezer-tizennyolc van, hahó!
"Statisztikák és felméresek mögé bújva terjeszted a saját keserűséged. Ez képmutatás. Tudod, attól, hogy neked nem jött össze másnak még sikerülhet."
Konkrét tényeket közölt. Akkor is, ha nem bírja a gyomrod. Ez nem képmutatás, ez a valóság. Le kéne már tenned a Romana-füzetkéket, nem tesznek jót neked.
" te nyugodtan maradj egyedül eleted végéig és stresszeld nyugodtan azon magad, hogy “Mi van ha....?"
Egyedül is maradok. Amíg téged szép lassan felőrölnek a csalódások, addig én olyasmibe fektetem az energiát, ami vissza is fogja hozni, és profitálhatok belőle. Mellesleg szélsőségesen introvertált vagyok, semmilyen emberi kapcsolatra nincs szükségem, nemhogy barátnőre.
"más meg nem fog csak azért élete végéig egyedül lenne, mert ki tudja mikor lesz vége a kapcsolatának..."
Nem kötelező, csak kicsit unalmas már olvasni itt utólag a rengeteg panaszt, hogy "ha ezt az elején tudtam volna, bele se fogok". Hja, utólag könnyű okosnak lenni.
"Abba is belegondoltál, hogy ha a te édesanyád gondolkodik hasonlóan pesszimistán, mint te és inkább úgy állt volna a témához"
Nem bántam volna, hidd el. A világ egy szar hely, ha választani lehetett volna, inkább madárként, vagy macskaként születtem volna meg.
"Egyébként számtalan olyan példát tudok, ahol igenis együtt vannak a felek már 30-40 éve, egyutt öregedtek meg és rengeteg szép pillanatot éltek meg ketten, de gondolom a te logikád alapján nekik is el kéne válniuk, mert hát mi lesz ha mégsem maradnak örökre együtt..."
Igen, én is tudok ilyen példát. Az a baj, hogy ez 30-40 éve volt divat, az "átkozsban", amikor a párkapcsolatok még normális értékrend alapján alakultak, az intelligencia, becsületesség dominált, nem a pénz meg a külső, és nem volt puncs.hu meg viszony.hu se.
Ha ma is ugyanez lenne a helyzet, lehet hogy más volna a véleményem. Így viszont nem éri meg a legkevésbé se.
"Az ember alapvetően társas lény, igen is igénylik a másik társaságát, nem csak barátként, hanem társként is, nem mindenki, de az emberek döntő többsége!"
Jaj, hagyjuk már ezt a közhelyet, hogy az ember társas lény! Számtalan kivételt tudok. Egyáltalán nem létszükséglet a párkapcsolat, ezt csak a társfüggő akaratgyenge kismókusok képzelik, akik mástól teszik függővé a boldogságukat, és ha nincs társuk, zombiapokalipszist vizionálnak. Az élet értelme nem a párkapcsolatok!
Egy klasszikust idézve: "Nem tudsz egyedül lenni? Szégyelld magad..."
"Tehát ne kelljen már rosszul éreznie magát senkinek, amiért inkább él éveken át boldogan a szerelmével, ahelyett hogy egyedül depizne és mindenen csak gyötrödne!"
Te most abból indulsz ki, hogy egyedül csak depizhet az ember, a társas kapcsolatok meg csak boldogok lehetnek. Ezzel szemben én azt látom, hogy a párkapcsolatok jórészében boldogtalanok az emberek, egymást érik a rossz kapcsolatról szóló kérdések, a megcsalás a világ legtermészetesebb dolga lett. Tele vagyunk rossz házasokkal és egymást maró-gyűlölő kényszerpárokkal, akiket már csak a gyerek tart össze. Ha egyedül maradsz, ezt mind-mind megspórolhatod. Csak azért belefogni párkapcsolatba, mert van olyan 0,00000000001% esély a sírig tartó szerelemre baromira deficites. Ennyi erővel minek dolgozni, lottózzál, hátha megnyered a dzsekkpotot...
Lepontozni pedig én is tudok, rögvest be is mutatom.
Kedves Utolsó!
Maradj csak ilyen pesszimista és maradj nyugodtan egyedül. Én boldog vagyok a párkapcsolatomban, és sajnálom, hogy ez neked ki fog maradni az életedből, ilyen felfogással. Nagyon rossz a hozzáállásod a dolgokhoz, és teljesen kifacsartan, rosszul látod a dolgokat. Valami nálad is félresiklott az életedben, hogy így vélekedsz a dolgokról.
#54, egyedül is maradok, hosszú távon sokkal jobban megéri, azonkívül feleannyiba nem kerül az egész. Volt már részem elég párkapcsolatban, és feleannyit nem ért egyik se, hogy kínlódni kelljen vele. Most lehet hogy boldog vagy, aztán ha majd 10 év múlva a válóper közepén, mikor civakodtok, kié legyen a gyerek, jusson eszedbe, hogy annak a hülyének a GYK-n lehet mégiscsak igaza volt.
Azt mondod, kifacsarva, rosszul látom a dolgokat. Nem kell látnom őket sehogy, Magyarországon rohamosan csökken az együttélések, házasságok száma, ez tény. Bizonyára azért, mert olyan fú de jó dolog a párkapcsolat. Nagyon sok ember sokkal szívesebben lenne egyedül, csak gazdasági okokból van valakije. Mindegy, úgyse fogsz elkezdeni gondolkozni, elvégre a szerelem örökké tart, a Romana meg a Tiffany is megírta...
"egyedül is maradok, hosszú távon sokkal jobban megéri, azonkívül feleannyiba nem kerül az egész."
Ezt azért mondod, mert el van ba*szva az életed és soha nem voltál még igazán jó kapcsolatban senkivel.
"Most lehet hogy boldog vagy, aztán ha majd 10 év múlva a válóper közepén, mikor civakodtok, kié legyen a gyerek, jusson eszedbe, hogy annak a hülyének a GYK-n lehet mégiscsak igaza volt."
Túl sok a ha. És mivan akkor, ha nem lesz válóper? Akkor teljesen boldog életet fogok élni, boldogabbat, mint amit te valaha is élni fogsz egyedül. Erről ennyit. Az élethez nem lehet így hozzáállni, hogy azért nem csinálsz dolgokat, mert később úgyis szar lesz. Honnan tudod? Sehonnan, csak pesszimista, depressziós ember vagy. Ennyi erővel öld meg magad, mert úgyis meghalsz egyszer, akkor meg minek élsz? Ilyen egy idióta felfogást!
Maradj csak egyedül, mindenki jobban jár. Én meg élem boldog életem a párommal. Az írásodból látszik, hogy egy megkeseredett ember vagy, sosem leszel boldog.
Sajnálom #56, én azt írom le, amit látok és amit tapasztalok. A vágyaink nem befolyásolják a tényeket. Akinek mindig sikere van a párkapcsolatban, az könnyen ordibál be a pálya széléről baromságokat. Hja kérem, a kocka is annak szép, aki hatost dobott.
Ha annyira volna igényem párkapcsolatra, és szar lenne az életem, akkor leírtám, hogy szar, és hogy keresek párkapcsolatot, nemde? Az gondolom fel se merül benned, hogy egyedül is lehet valaki boldog, sőt, még boldogabb, mint párkapcsolatban. Persze hogy nem, mert társfüggő vagy, fölösleges is részletezni neked, kb. mintha a vaknak magyaráznám, mi az a kék.
Ha nem lesz válóper, nos, kongratyülésön. Nem törvényszerű, hogy minden házasság tönkremegy, viszont egyre gyakoribb. Te figyuka, attól, hogy a te házasságod stabil marad, nem jelenti automatische azt, hogy mindenkié ilyen. Azt meg főleg nem, hogy akkor a párkapcsolat egy követendő dolog.
Az meg nettó sületlenség, hogy párkapcsolatban teljesebb, boldogabb életet lehet élni, mint egyedül. Persze ha társfüggő vagy, akkor teljesen igazad van, a magad szempontjából.
Meglehet, hogy pesszimista vagyok, sajnos gyakorlatilag minden engem igazol, csak ugye a társfüggőségtől nem akarod belátni. Neked a párkapcsolat a minden, az élet értelme. Másnak nem az, túl tudott lépni azon, hogy nem lesz senkije, nem erre pocsékolja az energiáját, hogy mindenáron találjon maga mellé valakit, amivel kb. semmit nem nyer. Te viszont mindent egy lapra tettél fel, és ezzel próbálsz érvelni, hogy akkor minek élsz, ha úgyis meghalsz...LOL.
Én teljesen önként maradok egyedül, mert nekem így jó. Te meg éljél boldogan a pároddal, amíg megteheted. Előbb-utóbb magad is belátod majd, hogy a szerelem zsákutca, de beismerni akkor sem fogod úgyse, mert az ugye derogál.
Annyira látszik utolsó, hogy egy megkeseredett ember vagy:) Olyan mintha zavarna téged, hogy mások boldog párkapcsolatban élnek. Mondom, maradj egyedül, szíved joga, én boldog párkapcsolatban élek.
A te felfogásoddal semminek ne álljál neki az életben, mert egyszer úgyis vége lesz. Ennyi erővel mondom, ne is élj, öld meg magad, mert úgyis meg fogsz halni. Ne menj el nyaralni sehova, mert annak is vége lesz és egyszer haza kell menni. És még sorolhatnám. Aki ilyen pesszimistán és depressziósan fogja fel az életet, annak súlyos gondjai vannak és nem csoda, hogy nincs párkapcsolatod.
Az abszolút nem zavar, ha mások boldog párkapcsolatban élnek. És ezt lehet látni? Nem, nem ezt. Gondolom most az jön, hogy ez az oldal nem reprezentálja a valóságot...holott ide is ugyanazok az emberek írnak, akik elmennek melletted az utcán.
Továbbra se értem, miért hajtogatod állandóan ezt, hogy akinek nincs párkapcsolata és nem is akar, az depressziós és megkeseredett :D ja hát társfüggőéknél így szokás ugye, az élet értelme csak egy másik ember lehet. Köszönöm szépen, remekül megvagyok barátnő nélkül, és pénzügyileg is fényévekkel jobban kijövök. De biztos én vagyok a hülye...
"Az abszolút nem zavar, ha mások boldog párkapcsolatban élnek. És ezt lehet látni? Nem, nem ezt."
A környezetemben igenis azt látom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!