Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért hiszi itt most rengeteg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszi itt most rengeteg lány, aki kapcsolatban él és szerelmes, hogy ez a dolog soha nem fog véget érni és életük végégi együtt lesznek?

Figyelt kérdés
Aztán (ne így legyen), de a legtöbb kapcsolat mégis véget ér, temérdek a válás (55%-os a ráta jelenleg) és ahol meg nincs házasság, hanem csak idilli együttélés, ott nem reprezentatív felmérések szerint még több a szakítás. Mert itt a gykn minden lány boldogan és elismerően beszél a párjáról, férjéről hogy ő a tökéletes, soha nem lehet semmi baj (irdatlan sok ember meghal, jó eséllyel akár a pasijuk is benne lesz ebben-ne így legyen), ő egy álom, első látásra életre szóló szerelem, fújj büdös exek és a többi. Aztán majd jön a menetrendszerű válás, szakítás az itt most kapcsolatban lévők közül nagyon soknak is majd. Akkor is így fognak majd nyilatkozni, hogy az volt a tökéletes, az eget rengető? Miért él itt is a gykn nagyon sokmindenki idilli világban, hogy áá nem lesz baj, örök lesz minden...Én csak azt mondom, olyan nincs hogy boldogság, az csak átmenetei állapot (Vágó István mondta ezt egyszer), olyan van, hogy elégedettség. De ez múló állapot, minden az. Kezeljük helyén a dolgokat és beszéljenek reálisan egy kapcsolatról, hogy most működik, de mi lesz 5-10-30 év múlva, az pokoli rejtély.
2015. aug. 9. 15:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
94%

Én a válásom után pontosan tudom, hogy a kapcsolatok nem tartanak örökké. Két évig nem is mertem új kapcsolatba kezdeni.

De aztán rám talált a szerelem, és most boldog vagyok. Lehet, hogy 1-2 év múlva, vagy 5-6 év múlva, vagy 18-20 év múlva már nem leszek, de most éppen az vagyok, és ameddig tart, az is leszek. És ezt senki nem veheti el tőlem, később sem. Mert igenis jó, hogy van valaki, akivel meg tudom osztani minden örömem és bánatom, akihez hozzá tudok bújni, akivel vannak közös programjaink, és akivel őrült jó a szex.

És tudod, lehet, hogy az exemmel nem alakult harmonikusan a kapcsolatunk, de 1. van egy csodálatos gyermekünk, és miatta megérte 2. rengeteg élményt éltünk át közösen, olyan helyekre jutottam el, ahova egyedül nem jutottam volna, mert biztatott, motivált, hogy vágjunk bele, és utólag életem legjobb élményei. Ezeket sem veheti el tőlem senki. Ezek a dolgok már az enyémek. És én inkább a pozitívumokra koncentrálok utólag, nem pedig az utolsó évek problémáira. Mert azokból tanultam, leszűrtem a konzekvenciákat, és azokat a hibákat már igyekszem nem elkövetni, amiket akkor követtem el. A kapcsolataimat ugyanis én (is) alakítom, nem csak úgy megtörténnek velem.

2015. aug. 9. 17:17
 32/80 A kérdező kommentje:
De abban a férfiban, akiben ne látják a nők a férfit, abban milyen folyamatok zajlódjanak le? Legyen boldog, mert magányos? Nem tudok optimista lenni, pláne nem 30 felett, hogy megtalálom a párom.
2015. aug. 9. 17:20
 33/80 anonim ***** válasza:
73%
Ilyen alapon gyereket se vállana senki nem? Amúgy a racionális gondolkodás nem zárja ki, hogy valaki bízzon a kapcsolatban. Inkább a keserűséget érzem a kérdésből mint a valós megválaszolnivalót. Csak cáfolsz, te nem választkapni akarsz hanem meggyőzni és ez gyomorforgató.
2015. aug. 9. 17:29
 34/80 anonim ***** válasza:
85%

Vegyük sorban:

Természetes, hogy boldogan és elismerően beszélek a férjemről, mert szeretem, tisztelem, elismerem, több év után is szerelmes vagyok belé és ugyanezt érzem a részéről az irányomban.

Olyat, hogy soha nem történhet semmi rossz az életben, nem hiszem, hogy egyetlen értelmes ember is elhinne, természetesen mindenki abban reménykedik, hogy nem történik nagyobb baj.

Igen, bárki akármikor meghalhat, de ennyi erővel tartós tejet se vegyünk.

A válás, a szakítás nem menetrendszerű, ismerek 20-30-50 éve jól működő házasságokat is, szóval előttem jó példák állnak többnyire.

A legtöbb hosszú kapcsolatban, házasságban adódnak problémák, nagyobb viták, ellentétek, amik megoldása, vagy nem megoldása legtöbbször a feleken múlik.

A boldogság lehet, hogy átmeneti állapot, sőt nagyon sokszor az, hogy valakinek boldog, jól működő a házassága még nem jelenti azt, hogy nem boldogtalan más problémák miatt, nincsenek más nehézségei.

Tehát a boldogság tényleg sokszor átmeneti állapot, viszont az egymás iránti szeretet, tisztelet, együttműködés, összetartozás érzése bizony megmaradhat akár egy életen át is.

Ez a realitás, nem pedig az, hogy megpróbáljuk belebeszélni az emberekbe, hogy úgyis szakítani fogtoook, bebebebebeeeeebeeeeee! :)

2015. aug. 9. 17:45
 35/80 A kérdező kommentje:

,,Ilyen alapon gyereket se vállana senki nem? "

Alig születik már itthon gyerek sajna, vagyis van, de a kisebbség gondoskodik erről legfőképpen.

2015. aug. 9. 17:48
 36/80 A kérdező kommentje:

,,bebebebebeeeeebeeeeee! :)"

15 éves vagy )értelmi szinted szerint)? Már férjed is van? Húha.

2015. aug. 9. 17:52
 37/80 anonim ***** válasza:
67%

Csak leegyszerűsítettem az ovis szintű gondolatmenetedet, mert kb. ennyi amit eddig írtál, csak kicsit megcifráztad, hogy okosabbnak tűnj. Nem sikerült.

2015. aug. 9. 17:54
 38/80 A kérdező kommentje:
Te meg nem tudtál érveket felhozni. Eddig azt én hoztam fel helyetted is. bebebe.
2015. aug. 9. 17:57
 39/80 anonim ***** válasza:
87%

"Nem tudok optimista lenni, pláne nem 30 felett, hogy megtalálom a párom."

Sejtettem én, hogy ez áll a dolgok mögött. Te nem találtad meg azt a nőt, aki szeret téged, aki ott van veled jóban-rosszban, akivel boldog lehetnél, ezért jössz ezekkel a mellébeszélésekkel, statisztikákkal, rátákkal meg mindenféle sült bolondsággal.

De persze, ha melletted is lenne egy szerető nő, akivel minden klappol, akkor rögtön nem jönnél itt a realitással meg egyéb dolgokkal, akkor máris létezne boldogság, aminek te magad is részese vagy.

Tudod, attól még hogy neked ez nem sikerült, másnak sikerülhet.

Légy pozitív, vagyis pozitívabb, mint amilyen most vagy.

2015. aug. 9. 17:57
 40/80 anonim ***** válasza:
67%
Egyetlen értelmes érvet sem hoztál fel, csak hülye általánosításokat. Na, de a te dolgod, nekem nyolc.
2015. aug. 9. 17:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!