Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért hiszi itt most rengeteg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszi itt most rengeteg lány, aki kapcsolatban él és szerelmes, hogy ez a dolog soha nem fog véget érni és életük végégi együtt lesznek?

Figyelt kérdés
Aztán (ne így legyen), de a legtöbb kapcsolat mégis véget ér, temérdek a válás (55%-os a ráta jelenleg) és ahol meg nincs házasság, hanem csak idilli együttélés, ott nem reprezentatív felmérések szerint még több a szakítás. Mert itt a gykn minden lány boldogan és elismerően beszél a párjáról, férjéről hogy ő a tökéletes, soha nem lehet semmi baj (irdatlan sok ember meghal, jó eséllyel akár a pasijuk is benne lesz ebben-ne így legyen), ő egy álom, első látásra életre szóló szerelem, fújj büdös exek és a többi. Aztán majd jön a menetrendszerű válás, szakítás az itt most kapcsolatban lévők közül nagyon soknak is majd. Akkor is így fognak majd nyilatkozni, hogy az volt a tökéletes, az eget rengető? Miért él itt is a gykn nagyon sokmindenki idilli világban, hogy áá nem lesz baj, örök lesz minden...Én csak azt mondom, olyan nincs hogy boldogság, az csak átmenetei állapot (Vágó István mondta ezt egyszer), olyan van, hogy elégedettség. De ez múló állapot, minden az. Kezeljük helyén a dolgokat és beszéljenek reálisan egy kapcsolatról, hogy most működik, de mi lesz 5-10-30 év múlva, az pokoli rejtély.
2015. aug. 9. 15:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
85%

Na, akkor térjünk vissza anyai nagyapámhoz, soha nem számított rá, hogy ilyen hosszú élete lesz (idén lesz 83,h a megéli), mivel az ő családjában senki nem élt hosszú ideig.

Anyai nagymamám édesapja a 40 évet sem élte meg, nem tudják, mi volt a halálának a pontos oka. Egyszer csak lerokkant, aztán gyengülni kezdett, és végül csak elaludt. Nagymamám kb. 5 éves lehetett akkor.

Bárkivel történhet bármikor bármi, aki megszületik, egyszer meghal, ez az élet rendje. De nem tudjuk, mennyit szabtak ki nekünk, és kivel mi a közös sorsunk és az meddig tart.

Ha én ennyit paráznék mindenen, mint most te, már rég diliházba zárhattak volna.

2015. aug. 9. 16:07
 22/80 anonim ***** válasza:
79%
Amit leírtál, azzal mindenki tisztában van, csak úgy dönt, hogy mer boldog lenni. Persze amikor az ember nem önvédelemre rendezkedik be, az élete részévé teszi a partnerét, és érzelmileg rá alapoz, akkor nagyon megrendíti ezt a világot egy váratlan tragédia. Aki viszont nem így áll hozzá, annál mindig csak fél lángon ég a kapcsolat. A résztvevők számára nem nyújtja azt az érzelmi és egyéb hátteret, amit ki lehetne hozni belőle, és sok esetben pont az segít rá a szakításra. A felek túlságosan félnek elköteleződni, mert tartanak a sérüléstől, vagy a kapcsolat egyébként sem nyújt többet az egyedüllétnél (hiszen semmit nem mer az ember a kapcsolatra alapozni). Mentalitás kérdése, hogy kihez melyik megoldás áll közelebb. Annyi biztos, hogy semmi sem örök, de aki pozitívan áll a dologhoz, annál előfordulhat, hogy a kapcsolat hosszú ideig jól működik, és az élet ér véget hamarabb, nem a szerelem.
2015. aug. 9. 16:09
 23/80 A kérdező kommentje:
Az evés, ivás, alvás az létszükséglet. Egy párkapcsolat vagy egy szerelem az nem, anélkül lehet élni.Ne keverjük a kettőt.
2015. aug. 9. 16:13
 24/80 anonim ***** válasza:
86%
Látszik, hogy azért írod ezeket, azért vagy ilyen, mert neked semmi sem jött össze az életben. Részvétem. Nem lehet ilyen pesszimistán hozzáállni az élethez. Mindenki tudja hogy egyszer vége lesz az életnek. És? Én addig élvezem az életet amíg lehet, egyszer élünk. És én az életet a mostani párommal élvezem, akivel teljesen boldog vagyok. Az élet így is úgy is megy tovább, akkor minek siránkozzak azon, hogy jaj mi lesz ha stb? Nem kell, merj élni és légy boldog. Tudod mi kettőnk között a különbség? Az, hogy míg én kihasználom az utolsó lehetőséget is a boldogságra és boldog vagyok, addig te ilyen hozzáállással befordulsz és szenvedsz!
2015. aug. 9. 16:16
 25/80 anonim ***** válasza:
82%

Ismered a talentumokról szóló példabeszédet? Hát én ezt most ahhoz hasonlítanám. Kapsz lehetőséget, élsz vele, kockáztatsz, és kihozod belőle a legjobbat, vagy félsz az elvesztésétől és inkább jól elrejted. Nem a kockáztatót kérik számon a végén, hanem aki semmit nem csinált.

Te félsz kockáztatni, és így nem is élsz igazán.

2015. aug. 9. 16:22
 26/80 anonim ***** válasza:
90%

A szerelem és párkapcsolat valóban nem létszükséglet, de az, hogy irracionálisan gondolkodunk és viselkedünk, ugyan olyan velejárója emberi mivoltunknak, mint hogy szükségünk van evésre és alvára, vagy épp az, hogy két lábunk van (bár utóbbitól lehetnek eltérések, míg az előbbiektől nemigen, ezért hoztam inkább azokt hasonlatként).

Azt szokták még elfelejteni azok, akik lenézően nyilatkoznak az irracionális, pusztán érzelmi viselkedésről, hogy olyan, hogy ésszerű viselkedés, önmagában nem létezik. Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy valaki ésszerűen viselkedik-e, ismernünk kell a motivációját: a vonat elé lépni pl. ésszerűtlen attól, aki élni akar, de nagyon is ésszerű attól, aki meg akar halni. A logika egy remek eszköz a már kitűzött céljaink eléréséhez, de maguk a célok mindig valamilyen irracionális forrásból származnak. A logika nem késztet cselekvésre, ahhoz érzelmek, ösztönök kellenek. Ha már tudjuk (mert az érzelmeink megmondták), hogy mit akarunk, akkor lehet használni a logikát, hogy el is érjük. Szerintem ha valakinek az a célja, hogy a lehető legtovább boldog legyen a párjálval, akkor nagyon is ésszerű figylmen kívül hagynia, hogy ez milyen keveseknek sikerül, hisz ezzel a gondolattal csak megfertőzné az aktuális boldogságát azaz a céljával ellentétesen cselekedne, ami ésszerűtlen.

2015. aug. 9. 16:32
 27/80 anonim ***** válasza:
94%

Pontosan tudjuk a párommal, hogy benne van a pakliban a szakítás/válás, de szeretjük egymást és minden nap teszünk azért, hogy ez 20-40-50 év múlva is így legyen. Ez nekünk éppen elég.

Majd ha már nagyon szar a kapcsolat, majd akkor gondolkozunk, hogy mi legyen. Addig viszont úgy állunk egymáshoz, hogy még 80 évesen is együtt leszünk.

2015. aug. 9. 16:47
 28/80 anonim ***** válasza:
77%

Mondd csak, kérdező, voltál már olyan helyzetben, amikor életet kellett menteni? Én már igen. Magyarázd már meg racionálisan, hogy aki ismeri a logikus lépéseket, mert tanulta, miért blokkol le, amikor egy szerette kerül életveszélybe. Mert érzelmileg érintett. Ismerős családban történt, az egyik (már felnőtt) gyerekük tüdejét műteni kellett. Orvos házaspár, ki tudja, hány ilyen műtétet hajtott már végre az apa, a saját fiát mégsem, ugyanúgy izgult érte a műtőn kívül, mint más szülő. Sikeres volt, a fiú felépült, és már ő is szülő. Még logikus dolgokban sem tudunk teljesen 100%-osak lenni, ha érzelmileg érintettek vagyunk. Láttam a szüleimet leblokkolni, amikor öcsémnek súlyos balesete volt, én is alig tudtam tárcsázni a mentőt, de nekem legalább eszembe jutott. Félre is tárcsáztam először. Én már nem egyszer utaztam egyedül külföldre, egyetlen hátizsákkal is, vonaton alvással, idegenek között. Egyik utamon az egyik utastársamat meglopták hazafelé. De ilyen dolgok megtörténhetnek bárkivel, bármikor, bárhol. Nem úgy tudod megvédeni magad, ha nem is kockáztatsz. Nem élhetsz burokban. Sokkal keményebben sújthat le rád a baj, ha nem mersz kockáztatni. Pont a kockázat vértez fel.

Ha sportolsz, az fájdalmakkal jár, de közben épül az izomzatod, ha beütöd magad, fáj, de megerősödik az a részed, mert a szervezeted így működik. Kockázat nélkül nincs nyereség, gyenge maradsz. Egy gyerek hányszor botlik meg, miközben járni tanul, de újra és újra feláll és megpróbálja ismét.

2015. aug. 9. 16:49
 29/80 A kérdező kommentje:
Utolsó. Jó dolog az optimizmus, kell is. De ez a dolog, amit a legtöbben hangoztatnak, a sérthetetlenség, hogy mindig jó lesz minden és soha ne les vége a kapcsolatnak dolog, ahol szinte mindenki ennyire magabiztos, na ez nem jó. Racionális-e vagy irracionális? Az most mindegy, de reálisan kell szemlélni.
2015. aug. 9. 16:55
 30/80 anonim ***** válasza:
85%
Ha legalább felhoznál valami érvet kérdező. Már kétszer kérdeztem, hogy mire lenne jó, mi haszna lenne a párok számára a te reális szemléletednek, e te csak mondogatod, hogy mi a "jó" meg "nem jó" Ez így csak a te szubjektív véleményed, amit nem értem, miért kéne bárkinek is osztania.
2015. aug. 9. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!