Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért nem tudják sokan pozitív...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudják sokan pozitívan felfogni ha ghostolják őket?

Figyelt kérdés
Ugye azt nevezik ghostingnak ha az ismerkedes valamelyik szakaszaban hirtelen vagy egyre jobban eltunik a masik fel, kevesebbet ir vissza, kitalal kamu indokolat stb. A legtobb ember ezt kb buncselekmenynek tartja ismerkedesnel holott ez a legempatikusabb hozzaallas. A sok magat intelligensnek mondo oszinte lany abba nem gondol bele hogy azzal hogy elmondja a masiknak hogy “bocsi, de nem illunk ossze mert semmi extra nincs benned” vagy hogy “bocsi, talaltam jobbat” ez nem korrekt hanem pont hogy a leheto legrosszabb dolog. Ezzel belegazol a masik onbizalmaba meg ha oszinte is. Mig ghostolasnal semmi kart nem okoz a masikban, ha van kis esze a sracnak akkor rahagyja es ismerkedik masnal, de semlegesen valnak el egymastol, nem okozva serulest a masiknak. Szoval ne ertem mi a problema a ghostinggal, pont hogy mindenkinek igy kene tennie. Ez forditva is igaz termeszetesen, ha fiu ghostingol lanyt
aug. 9. 10:51
 81/91 A kérdező kommentje:
De en alapesetben az ismerkedes kezdeti szakaszarol beszelek, tinderrol es tarsairol. Hozod itt a baratokat akikkel mar evek ota megvan a kapcsolat, teljesen mas a ketto. A ghostingolas nem egy direkt elutasitas meg mindig. Ha mar van 5 randid valakivel es hirtelen eltunik az magyarazatra szorul, mert ott mar volt egy kialakulo dolog es nyilvan be is jottok egymasnak szoval szo nelkul nem lehet kihatralni es valoban gerinctelen. Ha neten ismerkedsz tobb emberrel, fel se tunik ha valaki nem ir vissza, ott a masik. Vagy! Ez a par ember ne tunjon el hanem szurjon meg oda a masiknak hogy nem jossz be. Egyik esetben szo nelkul mesz tovabb a kovetkezo kiszemeltre masik esetben szamolod hogy ma mar 10 lany irta azt hogy nem jovok be. Megegyszer: ghostolingolas nem direkt visszautasitas, szelsoseges esetben az is lehet hogy szimplan nem akar mar senkivel se ismerkedni, vagy eloben talalt mast, ezer oka lehet.
aug. 9. 17:03
 82/91 anonim ***** válasza:
0%
#74 te vagy az élő példája annak, hogy miért jobb magyarázat nélkül lelépni. Adsz egy tisztes magyarázatot, válasz: suttyó proli pcsa vagy. Ahelyett, hogy feldolgoznád épeszű emberként a téged ért kritikát, egy legalja szintű ellentámadást indítasz. Mondom, pont a hozzád hasonló férfiak miatt jobb szó nélkül lekoptatni titeket. Agresszív beteg állatok módjára reagáltok bárminemű kritikára. Csak addig tetszik az őszinteség, amíg dicsérnek, mi?
aug. 9. 17:13
 83/91 anonim ***** válasza:
100%

82: a ghostingolás is visszautasítás, csak kényelmesebb azt mondani, hogy "h

át nem az, és azért, mert én JÓFEJ vagyok meg KÍMÉLETES". Hogy egy klasszikust idézzek: lóf....t, mama. Csak sunyi.

aug. 9. 19:55
 84/91 anonim ***** válasza:
36%

Ha pozitiv vagy es azt mondod hogyha nem kellek akkor nem erdekel, akkor erzeketlen vagy, ha meg hisztizek, akkor narci.

Reszemrol a nyugalom a legfontosabb igy ha valaki lelep szo nelkul akkor nem csinalok semmit es nem keresem tobbet.

aug. 9. 21:52
 85/91 anonim ***** válasza:
83%
Mert attól még, hogy ghostingolt, tudom, hogy vagy nem jövök be eléggé, vagy ami sanszosabb talált egy rövidebb csajt, akit megfektetett. És mivel nem vagyok hülye, és utálom ha annak néznek, közlöm vele, hogy ezt gondolom. :D
aug. 10. 03:14
 86/91 anonim ***** válasza:
100%
A ghosting szimplán tahóság és önzés alapú empátiamentesség. Azt üzened vele, hogy még annyit se ért meg neked a másik fél, hogy normálisan elbúcsúzzatok. És tényleg kártékony praktika, mert otthagyot őt a kételyekkel, hogy vajon mit rontott el. Ez rosszabb időszakokban történve, gyengébb önértékelésű embereknél kifejezetten negatív érzéseket és gondolatokat szülhet. A másik ami gond, a felesleges várakozás és reménykedés. Amikor próbálod még magadat is meggyőzni hogy olyan jó volt minden, biztos nem ghosting, csak épp valami történt, de hamarosan jelentkezik. Aztán persze hogy ghosting... Ennek a minősített esete amikor a másik még azzal is átver hogy ő ugyan nem fog ghostingolni, sőt őt szokták ghostingolni. Egyébként kérdező, amit írsz ez a lassú fokozatos sunyi kihátrálás, az pedig szerintem a legaljasabb praktika mind közül. Főleg hogy általában ott is ghosting a vége, csak még ilyen kiüresítő időhúzó leépítés is zajlik előtte. Ott is az a legalja, amikor rákérdezel és a másik még megpróbál átverni, hogy semmi nem változott, te látod rosszúl. Szóval manapság nagyon fontos felismerni már ezeket a dolgokat időben, hogy tudja az ember milyen emberrel is áll szemben. Ritka kiábrándító lett a jelenkori ismerkedés, és részben pontosan az ilyen hozzáállás miatt is. Ja és még annyit hozzátennék, a ghosting és slow fade ráadásul tényleg azokkal a legnagyobb kicseszés, akik becsületesen egyszerre csak egy emberrel ismerkednek. És főleg azok profitálnak belőle, akik egyszerre többel, hiszen így sokkal inkább problémamentes az egész "kukázás". Véleményem szerint ez az egyik leghangsúlyosabb tényező, ami a jelenkorban tönkretette az online ismerkedést. Egyre kevesebben tesznek már bele energiát, mivel a másik fél bármikor felszívódhat sunyi módon, akár minden előzmény nélkül. Még abban az esetben is, ha te mindent beletettél, és mondhatni tökéletes volt minden előzmény, csak ő talált mást, vagy épp bizonytalan volt, vagy bármi egyéb tőled független tényező, és ezért megszivatott. Remélem a jövőben olyan ismerkedős platformok jönnek létre, ahol kiszűrik vagy jelzik valahogy előre (egyfajta warn rendszerrel) ha a másik fél ghostingra vagy eltünésre hajlamos. Azok ismerkedjenek csak egymással, ne a normális embereket égessék ki maguk körül még jobban.
aug. 10. 11:51
 87/91 anonim ***** válasza:
100%

A ghosting ("szellemezés) valóban a gyáva, vagy nulla érzelmi intelligenciával rendelkező személyek munkája. Ahogy olvasgattam a kérdező válaszait szerintem nagyon nárcisztikus beütése van. Abnormális, hogy milyen gyenge, igazából undorító "érvekkel" védekezik.

Mármint, hogy nem akarja megsérteni a másikat mert nem akarja tudatni, hogy bár jó társaság akkor is bűnronda szóval inkább leépíti - direkt kevesebbet ír vissza és aztán csak egyszer soha többé nem ír vissza, de még arra se képes ezek szerint, hogy letiltsa, törölje! Szándékosan bántani akarja a ferfiakat maga körül mert vagy lemondaná őket bányarémnek, vagy csak ghostol. Ami a legjobban arra mutat, hogy nárcisztikus hajlamú az, hogy nagy arccal magát képes feltüntetni jófejnek! Közben még a válaszolókat "abbriktolja", személyeskedik csak azért mert nem adnak neki igazat.

Szörnyű egy némber, de ha létezik karma, vagy igazságszolgáltatás vissza fogja kapni amit ad alaposan!

aug. 10. 12:03
 88/91 anonim ***** válasza:
100%
#86 És a legdurvább hog, ezt van aki kapcsolatban is eljàtsza. Az előző exem szépen lassan épìtette le a kapcsolatot és a végén direktbe ràkérdeztem hogy mi is a gond? Erre nem mondott semmit csak àrnyékolgatott de éreztem hogy valami nincs rendben én ìgy korrektül dobtam majd utána érdekes mód tudott őszinte lenni és elmondta hogy már egy ideje tervezte velem a szakìtást csak nem tudta meglépni 😃 De jàtszmázni meg tudott 😃 Szánalmas ez az egész kapcsolatosdi
aug. 10. 12:16
 89/91 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

Tessék egy fiú nem érti miért ghostol a lány és akk "jó" dolog. 😁

aug. 10. 12:39
 90/91 anonim ***** válasza:

"Pont ez a bajom hogy nincs normalis ellenerv."

De, számtalan normális ellenérv van, sokat leírtuk már, az itteni válaszolók 90 %-a nem neked ad igazat. Ha valamit nem értesz, akkor szövegértési gondok vannak nálad, olvasd el a válaszokat többször is, hátha leesik a dolog.

Te azt írod, hogy 5 randi előtt lehet ilyet csinálni. Ezt hogy húztad meg ezt a határt?

Annyiban minimálisan egyetértek veled, hogyha beszélgetést kezdeményezel valakivel, akivel szemmel láthatóan nem vagytok egy hullámhosszon, akkor egyszerűen csak nem válaszolsz. Oké. De ez nem ghostingolás. A ghostingolás az, ha valakivel találkozgatsz, a másik azt hiszi, hogy alakul a dolog, te meg egyszer csak szó nélkül eltűnsz.

aug. 11. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!