Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért nem tudják sokan pozitív...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudják sokan pozitívan felfogni ha ghostolják őket?

Figyelt kérdés
Ugye azt nevezik ghostingnak ha az ismerkedes valamelyik szakaszaban hirtelen vagy egyre jobban eltunik a masik fel, kevesebbet ir vissza, kitalal kamu indokolat stb. A legtobb ember ezt kb buncselekmenynek tartja ismerkedesnel holott ez a legempatikusabb hozzaallas. A sok magat intelligensnek mondo oszinte lany abba nem gondol bele hogy azzal hogy elmondja a masiknak hogy “bocsi, de nem illunk ossze mert semmi extra nincs benned” vagy hogy “bocsi, talaltam jobbat” ez nem korrekt hanem pont hogy a leheto legrosszabb dolog. Ezzel belegazol a masik onbizalmaba meg ha oszinte is. Mig ghostolasnal semmi kart nem okoz a masikban, ha van kis esze a sracnak akkor rahagyja es ismerkedik masnal, de semlegesen valnak el egymastol, nem okozva serulest a masiknak. Szoval ne ertem mi a problema a ghostinggal, pont hogy mindenkinek igy kene tennie. Ez forditva is igaz termeszetesen, ha fiu ghostingol lanyt
aug. 9. 10:51
 21/91 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet. Meg lehet mondani őszintén, hogy ne haragudj, de nem érzem kettőnk közt azt a pluszt, ami egy kapcsolathoz kéne. Aki ezen megsértődik, az magára vessen. Viszont én az egyenes embereket jobban díjazom.

Nyilván nem kell a szemébe vágni senkinek, hogy undorodom attól, hogy 120 kg vagy, meg hasonlók.

A visszautasítást is kell tudni kezelni.

Én ismerkedtem neten, a férjemet is ott ismertem meg. Szerintem nem is nézek ki rosszul.

A legtöbb fiú szeretett volna második randit, és amikor mondtam, hogy szerintem inkább ne, akkor tényleg volt olyan, aki elkezdte erőltetni, hogy de mégis miért. Az ilyen már mazochizmus, miért kell megindokolni, hogy mi az ami nem tetszik benne.

Aztán volt nekem is olyan, hogy engem utasítottak el. Persze, rosszul esik az embernek, de egy tulajdonképpen idegen ember visszautasítását egy egészséges önbizalommal rendelkező embernek fel kell tudni dolgozni.

aug. 9. 11:40
 22/91 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért jobb az egyenes válaszadás, mint a ghostingolás, mert ghostingolásnál vár az ember a másikra napokig akár hetekig, idegeskedik stb. Tény és való, hogy rossz ha az embert elutasítják és fáj, de legalább megindul a lezárás folyamata és a továbblépés.
aug. 9. 11:43
 23/91 anonim ***** válasza:
100%

#21 "volt olyan, aki elkezdte erőltetni, hogy de mégis miért" - ezt úgy utálom! Próbálsz udvarias, finom lenni és akkor kierőszakol belőled valami túl őszintént, amin aztán majd jól megsértődhet és elmondhat téged minden sz.rnak! :D

Ez a legrosszabb, amikor valaki nem tudja méltósággal fogadni a visszautasítást.

aug. 9. 11:44
 24/91 anonim ***** válasza:
41%

"Ilyenekkel egy életre lelki sérültté lehet tenni valakit, inkább eltűnök szó nélkül, minthogy ezzel megbántsam."

Ezzel is simán lehet sérülést okozni, más kontextusban. Sima párkapcsolati ismerkedésnél ez teljesen oké, amit írsz, de hosszabb baráti/haveri/kollegiális/egyéb viszonyban nagyon bántó, amikor a másik fél eltűnik, akár egy tök jó beszélgetés közepén. Elsőre még le lehet tudni azzal, hogy "eh, szerencsétlenül jött ki", de ha sokszor történik meg, akkor elkezded magadat vádolni, büntetni, hogy "Mégis mi a baj velem? Mi rosszat mondtam, mit rosszat írtam vajon?" És mivel nincs válasz, még csak változtatni sem tudsz, maximum vaktában, akkor meg az a baj, hogy olyanná válsz, mint aki tankönyvi példák és szabályok alapján kommunikál, mert már annyira fél az újabb eltűnéstől.

Én szabályosan kínzom magam ilyen esetek miatt. És még azokban a barátaimban se tudok bízni, akikkel beszélek, mert "lehet már holnap eltűnik szó nélkül és sosem fogom megtudni, hogy miért". Szó szerint őrjítő. Ha egyszer kinyírom magam a jövőben az egyik oka ez lesz. Néha így is eljutok odáig, hogy lenézek valami magasabb helyről és eltűnődöm, vajon milyen lenne direkt lezuhanni, érezném-e a becsapódást, utoljára a közelgő földet látnám? (Csak túl nagy az esélye, a lebénulásnak, akkor meg még ki is volnék szolgáltatva másoknak, akik persze úgyis elhagynának egy idő után - szó vagy ok nélkül). Ezért is volna jobb a halál, akkor már nem hagyhat el többé senki, nem kell többé értéktelennek érezzem magam.

aug. 9. 11:48
 25/91 A kérdező kommentje:
En ertem hogy egy egeszseges onbizalmu embernek nem kene hogy artson egy “nincs koztunk kemia” visszautasitas de a legtobben nem ilyenek vagyunk. Az ember bizony belegondol dolgokat hogy mi vele a baj. Ghostimgnal mint mondtam nem tudod hova tenni a dolgot, es akar hamisan is de azt gondolhatod hogy a lany a megbizhatatlan, komolytalan.
 26/91 anonim ***** válasza:
Több csajjal is beszéltem màr erről hogy ők ezt hogyan làtjàk és az alàbbi okok miatt csinàljàk: 1. Félnek attól hogy ha leìrja hogy bocs nem akkor a lelkivilàgodba gàzol emiatt inkàbb eltűnik 2. Mert megteheti,ez egyszerűbb mint magyarázatot adni. Itt minden következmény nélkül elsétàlhat örökre. 3. Ha leirja hogy nem azt sokan nem fogjàk fel és tovàbb nyomul...
 27/91 anonim ***** válasza:
100%
Amiről te beszélsz az leépítés majd eltűnés. A ghosting az amikor nem építgeted le hanem csak eltűnsz mint a kámfor. Attól ezerszer jobb ha valaki őszinte és mégsem tapos úgy bele a másikba, hogy leírja a konkrét okot. Lehet azt szépen is megindokolni és ha a másik értelmes nem erőlteti a témát, sőt felfogja, hogy nem az esete. Persze mindenkinek rosszul esik, de túl lehet rajta lépni. Amikor csak eltűnik a másik bár az eléggé ocsmány és gyáva dolog és arról a személyről is azt mutatja, hogy mennyire ocsmány, gyáva a személyisége. Az ő szegénységi bizonyítványa hiába akarod úgy feltüntetni mintha vlaamilyen hős lenne, hogy betű, szó nélkül elpárolgott.
aug. 9. 11:52
 28/91 A kérdező kommentje:
26-os igen azt azert tegyuk hozza hogy sok lany nem tudatosan vagy empatiabol ghostingol hanem csak megteszi es kesz. Megtartja maganak a gondolatait. Viszont ha pl mar volt talalkozas akkor kell hozza minimalis intelligencia hogy felmerje, hogy lehetne humanosan lerazni a csavot. De erre is sok modszer van, lelehet ugy razni a masikat hogy meg o jon ki belole pozitivan.
aug. 9. 11:53
 29/91 anonim ***** válasza:
28%
Én is így szoktam csinálni! Sose tudnám megmondani a férfinak, hogy a kevés pénze miazt nem akarok tőle semmit.
aug. 9. 11:54
 30/91 A kérdező kommentje:
Marmint ugyis visszatudsz utasitani valakit, hogy a visszautasitott jon ki belole pozitivan.
aug. 9. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!