Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért nem tudják sokan pozitív...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudják sokan pozitívan felfogni ha ghostolják őket?

Figyelt kérdés
Ugye azt nevezik ghostingnak ha az ismerkedes valamelyik szakaszaban hirtelen vagy egyre jobban eltunik a masik fel, kevesebbet ir vissza, kitalal kamu indokolat stb. A legtobb ember ezt kb buncselekmenynek tartja ismerkedesnel holott ez a legempatikusabb hozzaallas. A sok magat intelligensnek mondo oszinte lany abba nem gondol bele hogy azzal hogy elmondja a masiknak hogy “bocsi, de nem illunk ossze mert semmi extra nincs benned” vagy hogy “bocsi, talaltam jobbat” ez nem korrekt hanem pont hogy a leheto legrosszabb dolog. Ezzel belegazol a masik onbizalmaba meg ha oszinte is. Mig ghostolasnal semmi kart nem okoz a masikban, ha van kis esze a sracnak akkor rahagyja es ismerkedik masnal, de semlegesen valnak el egymastol, nem okozva serulest a masiknak. Szoval ne ertem mi a problema a ghostinggal, pont hogy mindenkinek igy kene tennie. Ez forditva is igaz termeszetesen, ha fiu ghostingol lanyt
aug. 9. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/91 anonim ***** válasza:
23%
Én egyetértek, de már látom lelki szemeim előtt 3 perc múlva a 0 %-ot. Pedig ez tényleg tapintatos, összeütközés nélkül lehet kommunikálni. Nem kell mindenáron a képébe vágni. Így még azt az örömöt is megadják neki, hogy még ő kárhoztatja a másikat, hogy milyen bunkó, és ez segíti a leválást.
aug. 9. 11:01
 2/91 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem meg pont nem. Az egyenességet értékelem. Szerintem az egyik legbunkóbb dolog a ghostolás, az konkrétan a másik teljesen letojása, és csak azért, mert nem képes egyenesen, kulturáltan visszautasítani valakit.

Ráadásul a ghostolással is azt üzeni a másik "bocsi, találtam mást, nem érdekelsz" csak még ki sem meri mondani, ezért inkább semmibe néz.

aug. 9. 11:01
 3/91 anonim ***** válasza:
90%
Értelmes ember meg nem sértődik meg egy visszautasításon, van ilyen, hogy nem jössz be valakinek.
aug. 9. 11:02
 4/91 anonim ***** válasza:
80%
A megsértődés meg a megbántódás az kettő. A konkrét kimondás az ő értékének csökkentségét jelzi, és az az önbizalomnak rosszul esik. Attól, hogy kimondja, a másiknak nem lesz jobb. Persze nyilván nem ígérgetni és lemondani kell. Jobban el lehet fogadni, ha az lassan és nem direktbe történik. 1.
aug. 9. 11:06
 5/91 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is felesleges megindokolni a dolgot, nem érdeklem, valami miatt nem kellek neki, ez van, tovább kell lépni, lehet csak jobban bántana, ha megindokolná, azon kattognék utána hónapokig, pedig lehet olyasmi, amin nemis tudok változtatni. Én se szeretem megindokolni, hogy miért nem kell nekem valaki, csak fogadja el, hogy nem és kész. Az indoklás nem fog ezen változtatni.
aug. 9. 11:18
 6/91 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy én tudom rosszul, de a ghosting az nem az, amikor egyik pillanatról a másikra tűnik el valaki? Tehát nem az ilyen lassan kihátrálás, amiből könnyen levágja a másik fél, hogy az illető nem akar semmit, csak nem meri megmondani.

Nekem az egyenes megmondással és a lassan kihátrálással sincs bajom - amennyiben ez nem hintáztatás, tehát ha egyszer elkezdett kihátrálni, akkor onnan már ne visszakozzon, mert az meg már hülyítésnek és az időm rablásának számít és baromi mérges tudok érte lenni. :)

Egyszer ghostingoltak (az egyik pillanatról a másikra verzióval) és iszonyú rossz volt, napokig vártam, hogy keressen az ember, nem bírtam semmire koncentrálni, mert kicsit már bele voltam zúgva. Sok szenvedéstől megkímélt volna, ha legalább annyit ír egy sms-ben, hogy "Bocs, de én ezt mégsem szeretném.", mert legalább tudtam volna, hogy mi a helyzet és nem lebegek napokig kétségek között. Szóval én ezt tartom lelketlen, gerinctelen húzásnak.

7/91 A kérdező kommentje:
2-es nem ertek egyet. A ghostingolt ember hiheti azt hogy nem megbizhato a masik, biztos beszel egyszerre tobb sraccal, ugyse illetek ossze, unalmas, stb. Belekepzelhet barmit majd elengedi es ismerkedik massal. Ha a szemebe mondja vagy leirja az ember hogy ezert meg azert nem vagy jo, az nyomot hagy a visszautasitottban es elraktarozza magaban, a ghostingot meg leszarja mert azt nem tudja hova tenni. Soha nem voltam meg olyan gusztustalan hogy oszinten elmondtam volna egy lanynak a valodi indokot hogy miert nem akarok vele tobbet, altalaban kitalaltam olyan indokot amivel nulla bantassal el tud engedni.
 8/91 anonim ***** válasza:
100%
Én zavaróbbnak tartom, amikor - nem ismerkedési szánékkal történő - beszélgetés vagy levelezés közben tűnik el a másik fél örökre, csak úgy. Engem ezek a dolgok tettek tönkre, különösen, mert az online időszak előtt "élőben" is sokan csinálták ezt, hogy elmentek/eltűntek vagy csak nem beszélgettem velem többé. És sosem tudtam meg, hogy miért.
aug. 9. 11:19
 9/91 anonim ***** válasza:
100%
#7 ezt szerintem jól látod. Velem egyszer egy pasi azért szakított 2 hónap után, mert nem nyaltam ki úgy a seggét, mint az exe, akivel 15 évet együtt volt. Engem ez azóta is minden ismerkedésemkor kísért, előre félek attól, hogy nem tartanak majd elég odaadónak meg csicskíthatónak, holott én örülök is, hogy nem vagyok az xD De valahol akkor is rányomja a bélyegét most már az életemre. Inkább húzzon el szó nélkül.
aug. 9. 11:22
 10/91 A kérdező kommentje:
6-os lehet nem vagyok tisztaban a fogalommal es a hirtelen eltunesre vonatkozik csak a ghosting. En lassan kihatralos vagyok, vagy ha nagyon olyan a helyzet akkor kamu humanos indokkal epitem le a nyomulos felet.
aug. 9. 11:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!