Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért nem tudják sokan pozitív...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudják sokan pozitívan felfogni ha ghostolják őket?

Figyelt kérdés
Ugye azt nevezik ghostingnak ha az ismerkedes valamelyik szakaszaban hirtelen vagy egyre jobban eltunik a masik fel, kevesebbet ir vissza, kitalal kamu indokolat stb. A legtobb ember ezt kb buncselekmenynek tartja ismerkedesnel holott ez a legempatikusabb hozzaallas. A sok magat intelligensnek mondo oszinte lany abba nem gondol bele hogy azzal hogy elmondja a masiknak hogy “bocsi, de nem illunk ossze mert semmi extra nincs benned” vagy hogy “bocsi, talaltam jobbat” ez nem korrekt hanem pont hogy a leheto legrosszabb dolog. Ezzel belegazol a masik onbizalmaba meg ha oszinte is. Mig ghostolasnal semmi kart nem okoz a masikban, ha van kis esze a sracnak akkor rahagyja es ismerkedik masnal, de semlegesen valnak el egymastol, nem okozva serulest a masiknak. Szoval ne ertem mi a problema a ghostinggal, pont hogy mindenkinek igy kene tennie. Ez forditva is igaz termeszetesen, ha fiu ghostingol lanyt
aug. 9. 10:51
 31/91 anonim ***** válasza:
77%
A visszautasítás mindenképpen nagyon rossz. Ha a szemedbe mondják, az rohadt kínos tud lenni, főleg, ha váratlanul ér. Uralkodnod kell az arcvonásaidon, a hangodon, hogy a másik ne vegye észre, mennyire rosszul esik. Ilyen szempontból talán jobb a ghosting. Másfelől azonban az a rossz benne, hogy az otthagyott fél esetleg hetekig reménykedik, és próbál magyarázatot találni a távolmaradásra. Maradjunk annyiban, hogy ezt nem lehet kíméletesen megoldani, kivéve, ha a dolog kölcsönös.
aug. 9. 11:55
 32/91 anonim ***** válasza:
29%

#25 ha neked nem jön be valaki és nem foglalkozol vele, akkor te egy megbízhatatlan és komolytalan személy vagy? Köze nincs a dolognak a megbízhatósághoz, csak nem jössz be neki, ennyi.

#24 szerintem maradjunk annyiban, hogy a visszautasítás mindenhogy szar. Se az indoklás, se a ghostingolás nem kellemes, de a ghostingolás jobb. Egy idő után elfelejted az egyént, az indoklás viszont egy életre benned marad.

aug. 9. 11:55
 33/91 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is ez egyértelműen gyávaság. Megmondani valakinek, hogy nem tetszel, az kellemetlen, még annak is, aki visszautasít, tehát egyszerűbb csak simán eltűnni, és nem magyarázkodni.

Aztán ezek után jön az önigazolás, hogy tulajdonképpen ez jószívűség, mert nem akartam megbántani. Nem, ez nem jószívűség, hanem úgy hívják, hogy gerinctelenség.

aug. 9. 11:56
 34/91 A kérdező kommentje:
27-es attol fugg hogy az ismerkedes melyik szakaszara gondolsz. Pl tinderen par mondatvaltas utani ghostolas kicsit se gerinctelen. Vagy jobb ha leirjak hogy pl szarok a kepeid? Mondjuk ha napokig chatelsz tinderen a masikkal de hirtelen eltunik az se hagy nyomot a legtobb emberben ha tisztaban vagy vele hogy mukodnek ezek az oldalak. De ott is ha leirja oszinten a lany hogy ez a baj veled megint minusz az onbizalmadnak a semleges ghostimgolas helyett. Akarhogy is nezem ketto kozul a ghosting a legjobb minden esetben.
aug. 9. 11:59
 35/91 A kérdező kommentje:
32-es nem feltetlen. A tinderre gondoltam, ha matcheltek es elkezdtek flortolni akkor valamennyire bejossz neki viszont ha hirtelen eltunik jott egy masik srac aki jobban erdekli, vagy egyszerre tobbel ismerkedik. Igazad van, a ghsotingolot elfelejted hamar, a visszautasitast nem, es ez itt a lenyeg.
aug. 9. 12:05
 36/91 anonim ***** válasza:
69%
Mentegesd magad kérdező, de a ghostingolás a leggerinctelenebb, gyáva emberek eszköze és még elhiszik, hogy humánusak. A francokat! A másik meg gyötrődik meg vár rád… ja, végülis mások kínzása nem gáz… Akkor már inkább mondd meg normálisan(!) hogy nem érdekel és kész. Lehet ezt nem bunkón is. Csak EQ kérdése az egész.
aug. 9. 12:06
 37/91 anonim ***** válasza:
10%
Amikor kiderul, hogy a pasinak nincs saját lakása és kocsija, akkor szoktam ghostingolni. Szerintem nem gáz.
aug. 9. 12:07
 38/91 anonim ***** válasza:
83%

#34:

Kifogásokat gyártasz. Engem nem érdekel, hogy merre ismerkedek a másikkal és milyen szakaszban vagyunk. Az a minimum, hogy elköszönök tőle örökre! Az olyan emberek akik szó nélkül lelépnek egytől egyig gyáva hernyók. Még azt sem merik leírni, hogy:

"Meggondoltam magam, mással is ismerkedek és vele jobban érzem magam. Remélem neked is akad, minden jót!"

Inkább fogják magukat és lelépnek.

Ha tudja az ember egyébként, hogy a Tinderre nem lehet adni, nem alakulnak ki érzések, bugyuta kötődés akkor nyugodtan le lehet írni, hogy:

"Nem vagy az esetem." Vagy csak elköszöni azt jól van.

Az a másik ember baja ha megharagszik érte, felfújta a pár napos, órás beszélgetést.

Amúgy milyen hülyeségeket hordasz össze. Tinderen akkor beszélgetsz ha MATCH történt. Nem írsz olyannal aki nem tetszik! Úgyhogy nem kell leírni, hogy nem jön be.

aug. 9. 12:07
 39/91 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a ghostolás, abban az esetben, ha már ismerkedés alatt történik, és nem amiatt, mert vki tényleg vállalhatatlan megjegyzést tett vagy ijesztően viselkedik, a tisztelet teljes hiányát mutatja, ezért zavar. Nekem jobb, ha tisztán látok... az önbizalmam nem attól fog csorbulni, hogy xy, akivel ismerkedem, talált egy neki jobban tetszőt vagy én nem tetszem neki.
aug. 9. 12:16
 40/91 A kérdező kommentje:

38 na te se tindereztel meg. Attol hogy matcheltek meg eltunhet ugy hogy amugy bejossz neki, de talalt szamara izgalmasabbat.

Pont arrol szol a kerdes hogy az ilyen meggondolatlan bunkokat kene inkabb ostorozni a ghostingolok helyett. Ezek az elutasito szovegek amiket irtal onbizalomrombolok, ha nem irsz vissza akkor ket nap utan orokre elfelejtene, igy meg egy eletre megjegyez. Tegyetek mar merlegre a ketto dolgot. A ghostingolot elobb utobb elfelejted hiaba varsz a valaszara napokig.

aug. 9. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!