Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban joga lett volna tudni az abortuszról? Megérdemlem, amit kapok?
Volt egy párom akivel 8 éve együtt voltunk. A szüleim oda meg vissza vannak tőle azóta is. Mindenki arrafelé terelt, hogy megfogtam az isten lábát ezzel a férfival, menjek hozzá. Szeptemberben lett volna az esküvőnk, de júliusban szakítottam vele. Az, hogy eljöjjek tőle, fél évnyi tervezgetést igényelt, mivel lassan és észrevétlenül kontrollált anyagilag és szedte el minden pénzem úgy, hogy még igazságosnak is adta elő (hosszú lenne elmagyarázni), ráadásul a barátnőimtől, testvéreimtől is elidegenített az évek során.
Nehezítette a helyzetet, hogy még a szakítás előtt teherbe is estem tőle (megjegyzem, fogalmam sincs, hogyan, mert gumival védekeztünk, van pár elég sötét gondolatom...). Nagyon nagyon nehezen, hazugsághálót létrehozva tudtam csak elmenni abortuszra. Nagyon nem akartam neki elmondani, mert csak tányértörős veszekedést, zsarolást hozott volna a dolog, ráadásul tudtam, hogy szakítani fogok hamarosan, szóval úgy gondoltam, az a legegyszerűbb, ha nem tud semmiről.
Ellenben a fülébe jutott.
Akkor teljesen elborult az agya, azóta mindenhogy szívatni akar, alám akar tenni, nem hagy békén. Szerinte meg kell keserülnöm, mert egyedül döntöttem és a kisbaba az övé is lett volna ugyanannyira, és ő akár egyedül is felnevelte volna.
A szüleimnél is árulkodott, kihasználta, hogy vallásosak. Ellenem manipulálta őket, komplett családi veszekedést csinált, és 2x történt meg, hogy amikor a szüleim odahívtak és mosták a fejem, hogy mit csináltam, és épp a saját álláspontomat és a kapcsolat számukra nem látható árnyoldalait ecseteltem, akkor előjött mondjuk a pincelejáróból az exem, és a szüleim megmondták, hogy "hallott mindent, most pedig tessék szépen megbeszélni a dolgokat és békére jutni".
Meg ki vannak akadva azon, hogy én milyen erkölcstelen, bántalmazó, mocsok ember vagyok, hogy csendben szervezkedtem, hogy lelépjek a férfitól, aki szeret engem, én megjátszottam magam, aláfeküdtem, aztán hátba döftem és kitépettem magamból a gyerekét.
Szóval eljutott a dolog oda, hogy a szüleimmel sem merek mér beszélni semmiről.
Teljesen ki vagyok borulva, úgy érzem, tönkre vagyok menve, pedig egy jobb élet reményében szakítottam.
"A pesszárium egy méhnyakra felhelyezhető gumisapka, amely mechanikai úton akadályozza meg a fogamzást."
Emberek, hogy lehet ilyen tájékozatlannak lenni??
" de tőled kellett volna hallania, hogy elvetetted a gyerekét.."
Lóf@szt! Épp elég, hogy ereje lelépni a kontrolláló, élősködő pasijától. SOkan nem merik megtenni. Semmin nem változtat, csak arra jó, ghogy alázza és fenyegesse, mint ahogy történ is.
22
Miért? Szerinted mi a pesszárium, ha nem ez?
Volt egy hasonló exem, baromi nehéz volt tőle megszabadulni, konkrétan hónapokig zaklatott utána. Szerencsére nálam a családom mellém állt, így lekopott idővel, de nehéz időszak volt.
Nálunk is "kiszakadt" a gumi valahogy, én mondjuk észrevettem mert gyanakodtam már egy ideje ilyesmire, így másnap elmentem és kiirattam az esemény utáni tablettát.
Ha a családom nem állt volna mellettem (sőt, ellenem fordultak volna), akkor abban biztos vagyok, hogy teljesen új életet kezdtem volna, amiben ők sem vesznek részt onnantól.
Nagyon jól döntöttél szerintem. A te tested, a te döntésed. Egy ilyen kapcsolatba semmi értelme gyereket vállalni, akkor tényleg sose lenne nyugtod tőle innestől kezdve. Gondolom hogy nehéz döntés volt az abortusz hiába volt jó döntés ugymond, tehát a családodnak mindenképpen melletted kellene állnia nem pedig szemfedőbe kívülállóként a “sértett félnek” hinni, enni a szavait a te szemszögedet lesz@rva.
Legyél erős, túl lesztek ezen és remélem hogy a családod is belátja az igazad és rendeződik a helyzet :)
Ajjajj, ismerős helyzet.
Higgadtan közöld a szüleiddel, hogy elárultak téged, így többé nem bízol sem bennük, sem a szavaikban. Szálljanak magukba. Ha erre nem hajlandóak, függeszd fel velük a kapcsolattartás minden formáját. A pasinak meg nyugodtan vázolhatod, hogy amit csinál, kimeríti a zaklatás fogalmát, és rendőrségi eljárást fogsz ellene kezdeményezni. Ha még nyomul, akkor bemész a rendőrségre, és nem hagyod magad lerázni, amíg fel nem veszik a panaszodat. Legyen nyoma.
Van olyan a rokonságunkban, hogy az ex jóban maradt a szülőkkel, és ha arra jár, meg is látogatja őket, de ott a pár kulturált formában szakított és azóta mindkettőjüknek van másik párja, akikkel már össze is házasodtak.
Na de az, hogy az ex kihasználta, terrorizálta a lányukat és a szülei előtt mocskolja, és ezt a szülők végig hallgatják és asszisztálnak hozzá, jópofiznak vele, és a lnyukat támadják, azt nehezen tudm felfogni. Milyen szülő az ilyen?
"Szóval eljutott a dolog oda, hogy a szüleimmel sem merek mér beszélni semmiről."
Nekem kedvem sem lenne.
Mivel a nőnek kell kihordani es megszulni, úgy nincs a férfinek joga semmihez, pláne nem egy ilyen helyzetben
Neked is beteg a családod mint nekem
Hasonló szituáció: az apám cső nárci, 15 even keresztül pokol volt mellette az élet
13 éves koromban hagyta el az anyám, pont előtte esett teherbe es azonnal ment abortuszra.
Az apám velem sem csinált semmit, a nagyszüleim neveltek persze mivel be volt szarva hogy elmegy az anyám, így zsarolta hogy nem vetetheti el
Aztán meg évekkel később is ezt hozta fel hogy árvaházban is jobb lett volna a gyereknek mint holtan
Megjegyzem mindent onnan tudok hogy kihallgattam beszélgetéseket es azt is tudom hogy az anyám nem is akart vele lefeküdni mikor teherbe esett, az apám erőltette…..
Azóta is hányingerem az egesztol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!