Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakító ok lenne, ha a párodnak merőben más lenne a véleménye az abortuszról, mint neked?
Tehát tegyük fel, hogy te teljesen abortusz ellenes vagy, szerinte pedig a nőnek joga van elvetetni a magzatot. Vagy pont fordítva, te vélekedsz úgy, hogy az abortusz elfogadható ő pedig azt hangoztatja, hogy gyilkosság.
Ilyenre rámehet a kapcsolat?
(Csak elméleti kérdés, köztem és a párom között nem áll fenn ilyen ellentét.)
Mindenkinek más a véleménye, tiszteletben tartanám az övét, és többet nem hoznám fel a témát.
20/L
Alapvetően nem mehet rá egy kapcsolat egy nézetkülönbségre szerintem, ha amugy minden rendben van. Akkor van gáz, ha aktuális a dolog, mert abban az esetben valahogy közös nevezőre kell jutni.
Persze manapság rendkívül sok a "felületes" kapcsolat, azokra meg persze a legkisebb vita is rámehet.
Szerintem rámehet, amint éles a helyzet, és a két fél mást akar. Az egyik elvetetné, a másik megtartaná.
Az AB-párti hülyének és felelőtlennek érezné a társát, amiért megtartaná (hivatkozva anyagiakra, felkészületlenségre stb...), a társa pedig szabályosan gyilkosnak mondaná a párját. Nem jó érzés együtt élni egy emberrel, akit gyilkosnak tart a másik. Valószínűleg ez véget is vetne a kapcsolatnak.
Én pl. totál AB-ellenes vagyok. Hiszem, hogy a magzat már a legelső pillanattól kezdve emberi élet, személy, akitől a saját életét elvenni (akármilyen hivatkozással is) gyilkosság. A szememben egyenlő azzal, mintha fejbe lőnék egy reménytelen helyzetben élő hajléktalant, arra hivatkozva, hogy neki és a környezetének jobb legyen.
Ha a párom (most már feleségem) AB-párti lenne, és "idő előtt" jött volna a fiúnk, mire ő elvetette volna, nem tudom, hogy képes lettem volna-e folytatni a kapcsolatot. Nem mondom, hogy nem, de nem tudom elképzelni, hogy túltegyem magam rajta.
F/27
Ha véletlenül teherbe esik a nő, de nem akar gyereket, akkor jól teszi, hogy abortuszra megy. Ha a barátnőm nem vetetné el, akkor otthagynám mert nem tudnám elviselni, hogy gyereket szül.
Majd akkor siránkozzanak az abortuszellenesek, hogyha már megszületett csecsemőket ölnek meg.
Amúgy a gyerek is jobban jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!