Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szakító ok lenne, ha a párodna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakító ok lenne, ha a párodnak merőben más lenne a véleménye az abortuszról, mint neked?

Figyelt kérdés

Tehát tegyük fel, hogy te teljesen abortusz ellenes vagy, szerinte pedig a nőnek joga van elvetetni a magzatot. Vagy pont fordítva, te vélekedsz úgy, hogy az abortusz elfogadható ő pedig azt hangoztatja, hogy gyilkosság.

Ilyenre rámehet a kapcsolat?

(Csak elméleti kérdés, köztem és a párom között nem áll fenn ilyen ellentét.)

2011. dec. 17. 21:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Mindenkinek más a véleménye, tiszteletben tartanám az övét, és többet nem hoznám fel a témát.

20/L

2011. dec. 17. 21:11
 2/13 anonim ***** válasza:
90%

Alapvetően nem mehet rá egy kapcsolat egy nézetkülönbségre szerintem, ha amugy minden rendben van. Akkor van gáz, ha aktuális a dolog, mert abban az esetben valahogy közös nevezőre kell jutni.

Persze manapság rendkívül sok a "felületes" kapcsolat, azokra meg persze a legkisebb vita is rámehet.

2011. dec. 17. 21:11
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen második, én is így gondolom. Pont ezért jó szerintem, ha ilyen komolyabb témák is előkerülnek a kapcsolatban nem csak akkor amikor már aktuális a dolog mert nagyot lehet koppanni.
2011. dec. 17. 21:16
 4/13 anonim ***** válasza:
79%
emiatt én nem dobnám ki. úgy kell csinálni a dolgokat, hogy ne kényszerüljön az ember ilyen választás elé, hogy abortusz, vagy nem abortusz, és akkor nem lesz ebből konfliktus. amúgy meg hagy döntse már el a nő, hogy mit csinál. nem a pasinak kell kihordani, és a pasik nagy része le is lép a terhes barátnő mellől...
2011. dec. 17. 21:17
 5/13 anonim ***** válasza:
63%
Nem az a baj, ha máshogy gondolkodnak. Csak akkor van gáz, ha aktuális a kérdés.
2011. dec. 17. 21:20
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát bocs, de ez egy elég markáns véleménykülönbség, simán el tudom képzelni, hogy ez szakítóok legyen. Aki abortuszpárti, az általában ehhez foggal-körömmel ragaszkodik, aki meg ellenzi, az sem szokta feladni a nézetét, nem is gondolom, hogy kellene neki. Tehát ha éles a helyzet, ott bizony két ilyen ember között megegyezés nem születik. Vannak kicsiségek, ami miatt hülyeség szakítani, ez tipikusan nem a jelentéktelen kis butaság kategória.
2011. dec. 17. 22:16
 7/13 anonim ***** válasza:
63%
nem 20L
2011. dec. 17. 22:29
 8/13 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem rámehet, amint éles a helyzet, és a két fél mást akar. Az egyik elvetetné, a másik megtartaná.

Az AB-párti hülyének és felelőtlennek érezné a társát, amiért megtartaná (hivatkozva anyagiakra, felkészületlenségre stb...), a társa pedig szabályosan gyilkosnak mondaná a párját. Nem jó érzés együtt élni egy emberrel, akit gyilkosnak tart a másik. Valószínűleg ez véget is vetne a kapcsolatnak.

Én pl. totál AB-ellenes vagyok. Hiszem, hogy a magzat már a legelső pillanattól kezdve emberi élet, személy, akitől a saját életét elvenni (akármilyen hivatkozással is) gyilkosság. A szememben egyenlő azzal, mintha fejbe lőnék egy reménytelen helyzetben élő hajléktalant, arra hivatkozva, hogy neki és a környezetének jobb legyen.

Ha a párom (most már feleségem) AB-párti lenne, és "idő előtt" jött volna a fiúnk, mire ő elvetette volna, nem tudom, hogy képes lettem volna-e folytatni a kapcsolatot. Nem mondom, hogy nem, de nem tudom elképzelni, hogy túltegyem magam rajta.

F/27

2011. dec. 18. 12:28
 9/13 anonim válasza:
18%
Nálam kizáró tényező, ha egy nő abortuszpárti.
2012. jan. 3. 13:13
 10/13 anonim ***** válasza:
90%

Ha véletlenül teherbe esik a nő, de nem akar gyereket, akkor jól teszi, hogy abortuszra megy. Ha a barátnőm nem vetetné el, akkor otthagynám mert nem tudnám elviselni, hogy gyereket szül.

Majd akkor siránkozzanak az abortuszellenesek, hogyha már megszületett csecsemőket ölnek meg.

Amúgy a gyerek is jobban jár.

2012. jan. 15. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!