Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szakító ok lenne, ha a párodna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakító ok lenne, ha a párodnak merőben más lenne a véleménye az abortuszról, mint neked?

Figyelt kérdés

Tehát tegyük fel, hogy te teljesen abortusz ellenes vagy, szerinte pedig a nőnek joga van elvetetni a magzatot. Vagy pont fordítva, te vélekedsz úgy, hogy az abortusz elfogadható ő pedig azt hangoztatja, hogy gyilkosság.

Ilyenre rámehet a kapcsolat?

(Csak elméleti kérdés, köztem és a párom között nem áll fenn ilyen ellentét.)

2011. dec. 17. 21:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%
Eszemben sincs összejönni olyan lánnyal, aki abortuszellenes. Én már az ismerkedési fázisban kiderítem, hogy abortuszpárti-e a lány és ha igen, akkor annak nagyon örülök.
2012. jan. 15. 13:43
 12/13 anonim ***** válasza:
Párommal teljesen más a véleményünk.Ő ellenzi,én nem. Mai napig együtt vagyunk pedig volt ab-m. S mégpedig vele voltam együtt mkor volt. S a mai napig együtt vagyunk,már házasok vagyunk és van egy közel 2éves gyerekünk. 26L
2012. febr. 8. 21:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés azért nehéz, mert szét kell választani azt, hogy éppen aktuális, vagyis terhesség alatt van a párom, vagy csak most ismertem meg, és előjött ez a kérdés köztünk elméletben.

Ha terhes lenne, és szeretném, szóval nem csak egy felületes szexkapcsolat lenne, akkor természetesen én maximálisan abortusz ellenes lennék, és nem hagynám, hogy megölje a gyermekünket!

Ha a kapcsolatunk csak szexkapcsolat lenne, és csak futó kalandok vagyunk egymásnak, de teherbe esik, akkor mindketten felelőtlen barmok voltunk, és nem védekeztünk rendesen, vagy ha csak beleset volt, és pl. kiszakadt a gumi, akkor ott vannak az esemény utáni tabletták. Ha ezt is kihagynánk, akkor duplán hülyék lennénk.

Ilyen esetben sem lennék abortusz párti, már csak azért sem, mert nálam a felületes kapcsolat is érzelmeken alapul, ha még nem is olyan mély érzelmeken, de nem fekszem össze akárkivel, csak akkor ha már nem csak egy testi vágy miatt teszem ezt, hanem van mögötte érzelem is.

Emiatt pedig azon lennék, hogy a baba megmaradjon, és a kapcsolatot próbálnám építeni erősíteni. Felelősséget vállalnék a tetteimért, és kész lennék apaságot vállalni, de abortuszt nem engednék az anyának, bár mivel nincs jogom teljesen megtiltani lehet úgyis megtenné, ha megtenné akkor viszont soha többé nem akarnám még csak látni sem, ne is kerüljön a szemem elé!

Ha ismerkedek valakivel, vagy már a párom, csak még olyan friss a kapcsolat, hogy csak most jött elő az abortusz kérdés, és ő abortusz párti lenne maximálisan, és azt mondaná, hogy annak ellenére hogy most együtt vagyunk, de teherbe esne, akkor elvetetné, nos akkor eléggé elgondolkoznék rajta, hogy mit is akarok én egy ilyen embertől, aki ha úgy tetszik előre megfontolt szándékkal akarna gyilkolni ha teherbe esne. Nekem olyan nő nem kell, akinek a gyerekszülés egy teher csak, és annyira tart tőle, hogy képes megölni a magzatot magában.

Akármennyire is picurka, és fejletlen, akkor is egy emberi lény fejlődik odabenn, és a Jóisten ajándéka, és egy vallásos embernek (nem bigott katolikus vagyok, csak hívő keresztény) egy magzat is már ember, lélekkel rendelkező lény, és nem véletlen, hogy a terhességet szebb szóval áldott állapotnak is nevezik! Egy áldást visszautasítani, pláne egyúttal egy emberi életet kioltani maga a bűnök bűne lehet Isten szemében, de erkölcsi és emberi szemszögből is az számomra halandó ember számára.

Ha mondjuk nagyon friss kapcsolatom lenen, és már meg szeretnék állapodni a hölgy mellet vagy komoly terveket szövögetek vele kapcsolatban és kiderülne ez a véleménye/hozzáállása, akkor könnyen lehet, hogy szakítanék vele.

Ha nem terveznék vele túl hosszúra, vagy nem érezném, hogy ez sokáig tart kettőnk között, akkor nem érdekelne annyira a véleménye, mert úgyis egyszer elválnak útjaink.

Én így állok ehhez a kérdéshez hozzá.

[27-F]

2012. nov. 8. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!