Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan beszéljem meg a sráccal, hogy fizessen a randik alkalmával? (26/L)
Érdekes helyzetbe kerültem 26 éves fejjel. 1 hónapja randizom egy Tinder-en megismert sráccal. Számos randin vagyunk túl, amiből egy kezemen meg tudom számolni hányszor fizetett ő.
Tény, hogy jobban keresek, mint ő. De kifejezetten ügyelek arra, hogy ne menjünk olyan helyekre, ahol esetleg több tízezret kell otthagyni.
Mi lenne a legszebb megoldás erre az igazán kellemetlen helyzetre?
Nem sajnálom a pénzt, nem erről van szó. De gesztus értékkel sem merül fel részéről, ahogy észrevettem.
Közös megegyezés alapján választotok helyet? Mert ha ő tanácsol éttermet a következő randira is, akkor javasold neki, hogy legyen most inkább valami más... de mindenképpen beszéljétek meg ezt és/vagy hagyd a fenébe, ha ilyen zsugori, hogy még csak fel sem ajánlja.
Saját példából kiindulva, volt olyan férfi az életemben, aki rendszerint meghívott különböző fizetős helyekre (is), de valamilyen okból kifolyólag mindig otthon hagyta a pénztárcáját, vagy nem volt elég pénz nála (a számla felezését követő költségekre sem), vagy most pont másra kellett neki a pénz. Nem voltak anyagi problémái, nem arról volt szó, csak szimplán ilyen ember. Nem illetem jelzőkkel, ő ilyen volt... én mégis valamiért bele voltam habarodva, fene se érti már. :D Aztán később kiderült, hogy az élet többi területén is egy önző, alpári, és abszolút nem becsületes ember. Jobb lett volna már az elején jobban átlátni a szituációkat, de ez csak is az én hibám. Nem őt szerettem, csak az érzést, hogy valakit szerethetek. :)
Ezt most nem azért írtam le, hogy a te partnered is ilyen biztosra, de azért nem árt megbizonyosodni róla, hogy nem egy hatalmas nagy tuskó a pasi...
Nyilván nem vergődnék itt, ha jobban rálátnék az anyagi helyzetére. Azt már kezdem kapizsgálni, h lehetnek tartozásai (nem hiszem, h nagy mértékben).
A munkáját nemrég veszítette el, de azóta újra dolgozik. Ennek ellenére nem értem, h miért nincs pénze soha.. illetve hogy van arca elmenni vhova úgy, h tudja, h legalább a saját részét nem tudja fedezni..
Ha legközelebb felmerül valami programötlet, mondd azt, hogy neked most jó, nem fér bele a költségvetésbe.
Ha picit is udvarias, felajánlja majd, hogy akkor ezt most állja ő, semmi gond. Ha közli, hogy oké akkor nem mentek sehova, akkor felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!