Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért olyan nehéz rendes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan nehéz rendes srácként barátnőt találni?

Figyelt kérdés
2021. szept. 7. 14:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/216 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy ha képtelen vagy kompromisszumra egy párkapcsolatban, akkor miért gondolod magad rendesnek és kedvesnek? Kétlem, hogy aki ennyire megkeseredett, az valóban kedves.
2021. szept. 7. 20:54
 72/216 anonim ***** válasza:
100%

A válaszaid alapján te még vagy nagyon fiatal vagy, vagy éretlen.

Elhiszem, hogy bántottak a szüleid vagy az osztálytársak, akárkik. Csak az a baj, hogy felnőttként ezen már túl kellene lépni. Mondhatnám, hogy ez a felnőtté válás első lépése. Senkit sem érdekel annyira, hogy elviseljék, hogy őket bünteted miatta, mint ahogy te sem néznéd el.

A másik a felelősség hárítása. Ha nem találsz barátnőt, az a te hibád, nem a többi emberé. Ahhoz, hogy rájöjj az okára valódi önkritikát kell gyakorolnod, amihez viszont meg kellene ismerned önmagad. Ahhoz, hogy megismerd önmagad, tapasztalatokat kellene szerezned, de ha otthon ülsz egész nap (a gép előtt?), akkor egyszerűen lemaradsz a többiektől, és nem fogsz kelleni nekünk, nőknek.

2021. szept. 7. 20:57
 73/216 Alessandro10 ***** válasza:
61%

Ne vitázzatok már!

Mindenki önálló ember, szabad akarattal. A kérdező így látja, érzi, fogadjátok el neki. Itt is látni, mint az életben mindenhol, hogy különböző véleményeink vannak szinte mindenben.

Van aki a macsó csávókat szereti, van aki a "normálisat". Van akinek fontos a házasság, van aki soha nem megy bele. Egyesek sok gyereket szeretnének, mások egyet sem.

Szőke, barna, hosszúhajú, kopasz, sovány, kövér...

Meg még sorolhatnám , de szerintem ennyi is elég bőven.

Ő így gondolja. Ha így talál párt, akkor jó, ha pedig nem, az egyikünket sem hoz hátrányba.

2021. szept. 7. 20:59
 74/216 A kérdező kommentje:

71

Oké, talán kicsit eltúloztam. Ez nálam inkább abból fakad, hogy azt gondolom el akarnak nyomni (kis koromban ez gyakran előfordult) és védekezésképpen inkább nem engedek abból amit én szeretnék, mert azt hiszem az azt jelenti, hogy elnyomtak. Gyerekkoromban nem voltak normális minták amikből megtanulhattam volna mi a kettő között a különbség. Azt érzem ha valaki akarata érvényesül felettem akkor veszítettem, “gyenge” vagyok.

Sajnos az van, hogy igyekszem magamból a legjobbat kihozni a lehetőségekhez mérten, vagyis a pocsék gyerekkori alapokra építve. Egy gyerekkort nem lehet pótolni mert alap karakterjegyeid akkor fejlődnek ki, de szerintem abban a korban az ember annyira sebezhető és kiszolgáltatott, hogy nem hiszem felelősségre lehet vonni azokért a dolgokért ami akkor történt vele.

Szóval ott van az a szhar alap amit gyerekkorból hoztam. És emellett igyekszem emberileg a legjobbat kihozni magamból, támogató, ódaadó, kedveskedő, babusgató, viccelődő lenni. Ha elég valakinek jó ha nem akkor meg szerintem nem egymásnak teremtettek.

A tény, hogy jó szándék vezérel mindig, de igenis nehéz párt találni, még ha emberileg renden is lennél.

2021. szept. 7. 21:09
 75/216 anonim ***** válasza:
100%

»Van aki a macsó csávókat szereti, van aki a "normálisat".«

Meg olyan is van ám, aki már réges-régen túllépett ezeken a kezdetleges kategóriákon.

2021. szept. 7. 21:18
 76/216 Alessandro10 ***** válasza:
100%

Bizony-bizony 75-ös! 😄

Szélsőséges példákkal akartam kifejezni.

Tény, hogy igazad van! 👍

2021. szept. 7. 21:23
 77/216 anonim ***** válasza:
100%

71-es vagyok. Értem, szerintem nem vagy reménytelen eset, viszont lehet nem ártana egy pszichológussal dolgozni a személyiségeden, nem? Látszik, hogy szeretnél fejlődni, ami mindenképpen jó dolog, csak lehet néha nem elég, hogy szeretnéd, hanem jól jön, ha kapsz valakitől konkrét iránymutatást, hogy hogyan csináld.

Mi a párommal voltunk párterápián, meg egyénileg is jár pszichológushoz pont a sz.r gyerekkora miatt. Sajnos neki sem adatott meg, hogy akár egy családtagjától is kapott volna egy rendes mintát, de ő is sokat fejlődött, mióta pszichológushoz jár. Te is kibeszélhetnéd ezt, hogy elnyomva érzed magad, ha kompromisszumot kell kötnöd, biztos találnátok rá megoldást, hogy ne így érezz.

Amúgy sokan leírták, hogy alap, hogy valaki rendes, meg alap a kompromisszumkészség, de ezt egy kicsit álszentnek gondolom, mert telis-tele van ez az oldal (is) beteg párkapcsolatokkal, úgyhogy bár tényleg alap lenne.

Az emberek itt hamar szeretnek ítélkezni, párkapcsolati problémák témakörben a tanácsok 90%-a az, hogy szakíts, meg más kategóriákban 1-2 mondatodból kielemzik hogy a te életed egy rakás sz.r és lúzer vagy, az anyukák egy problémád alapján megmondják hogy rossz anya vagy, stb... Szóval úgy látom, itt nagyon végletes mindenki, nagyon könnyen ítélnek az emberek, de a való életben azért nem minden ennyire fekete-fehér.

Úgyhogy ha tényleg törekszel a jóra, meg a személyiségfejlődésre, akkor egy-két év pszichológus neked nagyon jót tenne.

2021. szept. 7. 21:27
 78/216 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak téged bántottak ám, meg piszkáltak, de van aki fejleszti magát és túl tud lendülni ezen. Nem pedig rá akarja húzni a párjára is ezt az életmódot. Szerintem kezdj el dolgozni magadon, és elengedni a múlt sérelmeit, mert addig boldog életed nem lesz. Se boldog párkapcsolatod. Én nőként éltem át azt amit te, több év kemény önfejlesztés és elengedés van mögöttem. Mostani párom szintén nagyon sokat dolgozott magán.Sokkal jobb önfeledten élni hidd el, nem kell mindig mindenkinek és mindennek megfelelni, lépj ki a komfortzónádból.
2021. szept. 7. 21:43
 79/216 anonim ***** válasza:
39%

"Nem csak téged bántottak ám, meg piszkáltak, de van aki fejleszti magát és túl tud lendülni ezen."

Iszonyú kevesen tudnak ezen túllendülni, saját magad sz.rságait a legnehezebb legyőzni, rengeteg ember a környezetemben örökre beleragad abba, hogy "ő ilyen", nem akar változni, fejlődni. De tudom, ide csak tökéletes emberek járnak :D

De amúgy igazad van, örülök, hogy te és a párod tudtátok fejleszteni magatokat, de hidd el, hogy ez nagyon ritka dolog.

2021. szept. 7. 21:47
 80/216 A kérdező kommentje:

78

Nyilván változtatnék is ha tudnám hogyan. Az a helyzet, hogy még az agyam racionális fele is úgy látja jobb így, legalább az önvédelmi mechanizmus megvéd sok kellemetlen élménytől. Mert bele sem merek gondolni mi lenne ha újra bizalmat szentelnék az embereknek. Maga az őrültség jele lenne, jelenleg úgy látom. Igaz, így nehéz mert folyton 1 mindenki elleni harcban érzem magam, de nem tudom reálisan elképzelni, hogy lehetne másként is.

2021. szept. 7. 21:57
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!