Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélnek el az emberek ha én elhatároztam hogy egyedül akarom leélni az életemet? 26/L
Igaz most nem azt akarod mondani, hogy en birka vagyok, mert szeretem a paromat es vele akarom leelni az eletemet? Csaladot akarok, gyerekeket, boldogsagot stb. Mert ha szakitanek es egyedül elnek akkor lennek igazi egyeniseg?
Szerintem az egesz magadbol indul ki, mert lehet azt csinalom mint sokan masok, viszont 1000 dolgot mondhatnek, hogy miert vagyok különb masoknal. Ez a birkazas nagyon szelsöseges gondolkodas a reszedröl.
Ha akarsz lehetsz birka, ha boldog vagy ezzel a döntessel, mit erdekel masok velemenye, a lenyeg, hogy neked legyen jo. Ha ennyire tarsadalomellenes az ember es csak azert nem csinal valamit, mert nehogy birkanak nezzek, az szerintem a legnagyobb hülyeseg. Eld ugy az eletedet ahogy szeretned, csak, mint mar irtam, ismerd es fogadd el a dönteseid következmenyeit.
Trib én nem rád reagálva írtam a birkás választ, hanem asszem a 18-asra, ami utánad volt. De ettől még azt gondolom, hogy a társadalmat ervárások és kötelezettségek irányítják és nem elsősorban az egyéni gondolkodás és az egyéni értékek, egyéni vágyak.
Viszont mint már írtam is visszább, h járhatatlan kilépni ezen kötelezettségek, elvárások, megszokott dolgok alól, mert a végén magányos lehet nagyon az ember, mert a világ az a birkák számára van kidolgozva. :) És nem társadalomgyűlölő vagyok, hanem társadalomkritikus és nyugi én "normális" életet szánok magamnak, attól mert mást látok jónak.
Én nem minősítettem senkit. És azt se mondtam meg, hogy mi a jó, vagy mi a rossz.
Nekem nem fáj, ha így akarja élni valaki az életét.
Lehet, hogy valami elértettél, vagy én írtam félre, és fogalomzavarba bonyolódtunk. De attól még szerencsésnek érzem magam...
Itt semmiféle birkatömegről, meg lebirkázásról nem írkáltam, és az önzőséget szintén nem negatívként értettem. Mindenkiben van egyfajta önzés. Az, hogy ezt ki mekkorának látja a másikban, egyéni értékrendtől függ.
Vitatkozni pedig nem szeretnék, mert semmi rosszindulat nem szándékoztam közvetíteni.
És, amúgy ugyanazon a véleményen vagyok mint te, csak felvázoltam a kérdezőnek, hogy a többség így látja őt.
Nem a saját szemszögemet írtam le, hanem a többségét.
Én is kilógok a sorból, tudom milyen, kaptam elég hátba támadást, kibeszélést, és neveztek már önző dögnek, mert ez előbb utóbb ezzel jár.
Engem nem érdekel, ki hogyan éli az életét, az ő dolga. Viszont arra allergiás vagyok, ha valaki lenézi az anyaságot(inkább ne szülte volna meg az anyja). Egy anya nem szűnik meg egyénnek létezni, csak mert gyereke van, meg férje! Ugyanúgy van hobbija, céljai sőt barátnői, barátai!
Kolléganőm 53 éves, is a karrierjére alapozott, meg arra, hogy ő nem lesz senki szolgája, sose ment férjhez, nem szült gyereket. Kirúgták, nincs egy rokona se, az egyetlen barátnője már féllábbal a sírban van, mivel idősebb nála. Nem ért el semmit az életben. Miféle célt emleget a 15-ös válaszoló? Pénzt keresni? Ez az a hatalmas cél? Senkire nem tudja hagyni, mert nincs senkije. Most költheti a pénzét, mert nyugdíj előtt nem talál munkát, ennyi.
Sajnalom a kolleganödet, ezek szerint nem volt eleg biiiiirka. Beeee. De ez ezzel jar, ha felvallalod, hogy egyedül maradsz. Ne csodalkozz ha 60 evesen semmid sincsen.
Azert ez a birkasag fogalmat ne itt hasznaljuk. Egeszen mas dolog csaladot alapitani, mint becsukott szemmel követni egy neptömeget es fejet a homokba dugva nem gondolkozni.
1000 embert lehetne felsorolni akik a vilag legnagyobb különcei, de fogadjunk a legtöbbnek van parja.
Birkasag.... Ez a fogalom nagyon nem ide illik.
"Szerintem nagyon klassz, hogy nem olyan vagy, mint a mai lányok, akiknek az életük értelmét a szülés adja, az meg mindegy nekik, h nincs szerelem a párjával, vagy h a szegénységbe szült bele egy gyereket...csak szüljön és házasodjon....mert ők egy nullák magukban, vagyis a nők többsége, mert nincs életcéljuk, hobbijuk, egyedül egy hét után depressziósak. "
Megérdemelted a lepontozást.Iszonyatos nagy baromság amit írsz,te jó Isten..ekkora általánosítást.Nem is értem,hogy lehet ilyen magas százalékú a hasznos válaszaid aránya eddig.
Igen,van a nőknek egy ilyen típusa,akire ráillik amit írsz,ezek a nők legfőképpen dolgozni nem akarnak,és ezeket a nőket el is tartja a párja.De azt ne vedd már egy negatív dolognak,hogy a gyerekszülés az életük értelme???
A nőkben ez kódolva van,érted? GENETIKA.
Egy modern nőnek nem a legfőbb célja a gyerekszülés,de viszont az egyik fő célja,mert a nők nagy részének ez kell a boldogsághoz.
Én nő vagyok.Valamint a szakmámat tekintve mérnök vagyok.
Nem az az életem célja,hogy hatalmas karriert építsek ki,és ne legyen időm a magánéletemre.Az életem célja az,hogy legyen egy biztos állásom,amiből megélek szépen.Legyen egy párom,akit szeretek,és ha eljön az ideje,akkor legyenek gyerekeim.Én nem szeretnék arra hazaérni,hogy senki nem vár a lakásban,és van pénzem,de nincs mire-kire költenem.
Úgy gondolom,hogy mindent megtettem azért,hogy más dolog miatt is értékes embernek számítsak majd társadalmilag,tanultam rengeteget,és elismert szakmám van.Akkor most ássam el magamat,mert az életem célja igenis az,hogy saját családom legyen??
Dolgozni fogok a család mellett is,sosem szolgáltatnám ki magamat egy férfinak sem.
De úgy érzem,hogy én már rájöttem arra,hogy számomra mi az élet értelme,és mi az amitől boldog leszek? És az pedig nem az,hogy egyedül élem le az életemet,és csak a karriernek élek.
Nagyon sértő a nőkre nézve amit írtál,iszonyatosan sztereotip.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!