Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nekem miért nincs beleszólásom az abortuszba?
# 75
egyelőrepróbálom meggyőzni, aztán lesz ami lesz. mindenesetre a felelősséget vállalni fogom, ha nem sikerül rábeszélni
#75, hát nem tudo,m, én férfiként azt mondom, hogy akiben nem bízom, azzal nem kerülök intimebb viszonyba... a szex nem élvezet, hanem szenvedés, ha egy nagy paráról szól az egész, úgy meg minek? Persze, ha az ember megbízik az emberekben, akkor benne van a pakliban, hogy átvágják, palira veszik...
"Viszont kész helyzet elé vagy állítva, ezen már kár rágódni, befolyásolni nem tudod.
Két dolgot tehetsz, vasárnapi apuka leszel és a lehetőségekhez mérten próbálsz törődni a gyerekkel, vagy együtt maradtok és vállalod a babát." - ebben viszont nincs igazad, megteheti a 3. dolgot is, nevezetesen, hogy lelép, és hátra se néz, max havonta fizet valamennyit... - ilyen helyzetben még akár érthető is, ha így áll a dologhoz, ez nem az az eset, mint amikor egy alapban közösen, szabad akaratból vállalt gyerek mellett válnak a szülők, akkor tényleg maximálisan elvárható, hogy azért mert válnak, a férfinek ne változzon a viszonya a gyerekkel szemben.
Anno én is belekerültem ebbe a cumiba, és tartottam ki évekig egy rám eröltetett gyerek (és az anyja) mellett, tanultam belőle, ma nyilván nem ezt tenném, sőt előbb kötném fel magam, mint hogy ezt tegyem...
Ahogy kivettem a kérdező hozzászólásaiból egy érzékeny, átlagos értékeket valló ember, szerintem megviselné egy gyermek, akiről még csak nem is tud, hiszen írta, szereti ezt a nőt. Te talán az a válaszoló vagy, aki más kérdéseknél már írtad, hogy neked van egy gyermeked, akit nem akartál és nem tartasz vele kapcsolatot?
Nem hiszem, hogy ez követendő példa lenne.
#83, szerintem az (átlagosan érzékeny, de főleg az érzékenyebb) embert nem az viseli meg igazán, amiről "még csak nem is tud", hanem amiről tud, de nincs rá semmiféle ráhatása... tudod, amit a köznyelv "a tehetetlen düh" címmel emleget - arra mehet rá igazán egy ember. Tudom, mert próbáltam évekig.
És lehetek akár én is, volt már, hogy említettem...
Kedves utolsó, eldobni a banánhéjat szokás... én bizonyos előzmények után és bizonyos körülmények között úgy döntöttem, hogy nem ragaszkodom a felügyeleti joghoz és kapcsolattartáshoz...
És hát bizony, a mai nők szerencsére talán még kisebbik - de eléggé el nem ítélhető - hányada úgy gondolja, hogy a kapcsolatban a gyereket mint zsaroló eszközt tudja használni a párjával szemben az önmegvalósításhoz, és baromira megsértődik "te eldobod a gyereked????" alapon, ha ez a zsarolás nem működik...
Egyébként nézetem szerint a gyerekvállalás nem csak a nőnél, hanem a férfinál is egy döntés, és nem egy azt megelőző biológiai véletlen (vagy hívők kedvéért felsőbb akarat) eredménye, a "szeretné-e megtartani" kérdésre adott igenleges válaszé. Uram bocsá, ragaszkodni merészelnék az egyenjogúsághoz...
Akárhogy csűröd-csavarod, ennél nagyobb bűnt és szívtelenséget nehezen tudok elképzelni. A saját gyermeked mindig a saját gyermeked marad, és lehet, hogy csak húsz vagy harminc év múlva, de bízom benne, hogy fel fog támadni a lelkiismereted -- akkor, amikor már késő lesz.
A férfi már meghozta a döntését akkor, amikor lefeküdt a nővel. Nem kell olyan nőkkel lefeküdni, akitől nem szeretnél gyereket. A szüleid anno ezt nem mondták el neked?
Kedves utolsó, ezek a te nézeteid, a te értékrended, és a saját életed nyilván eszerint éled, eszerint választasz magadnak párt, ez a te dolgod.
Ahogy az is, hogy te mibe bízol, ez, amit leírtam, már egy huszonéves történet, 20+ év rálátásából mondom, hogy az a 4 év volt helytelen döntés, amikor mégis engedtem a környezet zsarolásának és majdnem ráment az életem, és az volt a helyes döntés, amikor végre NEM-et mondtam... persze én is a saját káromon tanuló hülyének bizonyultam, ez igaz...
"Nem kell olyan nőkkel lefeküdni, akitől nem szeretnél gyereket. A szüleid anno ezt nem mondták el neked?"
De, a szüleim sok egyéb baromságot is összehordtak, nem csoda, hogy velük se állok szóba 20+ éve, a döntésem az "akkor innentől hátra se nézz" volt... Tudod, léteznek azok a gyökerek, amikhez képest felüdülés, nagy megkönnyebbülés a gyökértelenné, ha úgy tetszik sorstalanná válás...
Egyébként a valóság a mondatoddal szemben az, hogy az embernél a nemi élet fő célja a KÖLCSÖNÖS örömszerzés és nem az önreprodukció. Akármit is mondtak erre a szüleid...
Értem. Tehát akkor egy olyan emberrel van dolgunk, aki elhagyta a gyerekét és a saját szüleivel sem áll szóba 20 éve. Nagyon előremutató.*
* Sajnos a véleményemet nem fejthetem ki, mert a moderátorok törölnék. De akiben van egy csöppnyi jó érzés, az ide tudja képzelni, és gyanítom, hogy hasonlóan érez.
"Kedves utolsó, ezek a te nézeteid, a te értékrended,"
Nem!
Én egyetértek vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!