Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nekem miért nincs beleszólásom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nekem miért nincs beleszólásom az abortuszba?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, barátnőm pedig 34. Fogamzásgátlót szedett, de mégis teherbe esett. Én el akarom vetetni, ő viszont megtartaná. Nyilván az ő teste, de csak van valami beleszólásom, nem?
2012. dec. 13. 09:45
 301/346 anonim ***** válasza:
5%

Nem mindig jó amiről saját magunk döntünk az igaz. De ez a döntésem a lehető legjobb volt bármennyire is nehéz volt feldolgoznom...mert képzeld azért mert elvetettem vannak érzéseim,és közel sem volt könnyű.

Mégis hogyan tartottam volna el??

Sehogy! Képtelen lettem volna rá sajnos.

2012. dec. 17. 11:23
 302/346 anonim ***** válasza:
23%
Teljesen meddő (témához vág) vitát folytattok egy abortuszellenes aktivistával. Kb mint egy vallási fanatikus, aki mindenkire rá akarja erőltetni a vallását és nézeteit. Csak azt nem értem, ha ennyire értelmes és tanult embernek érzed magad, akkor miért nem veszed észre, hogy milyen beszűkült látásmódod van. És ezzel nem akarok abortuszra biztatni senkit, illetve a gyerek megtartására sem. De neked semmi jogod eldönteni valaki tettéről, hogy jó-e vagy rossz.
2012. dec. 17. 11:26
 303/346 anonim ***** válasza:
31%

#301: "mert képzeld azért mert elvetettem vannak érzéseim,és közel sem volt könnyű"

Mesélnél nekünk ezekről az érzéseidről? Te nem szoktál az elvetett kisbabáddal álmodni, mint az abortáló lányok nagy többsége?

2012. dec. 17. 11:26
 304/346 anonim ***** válasza:
31%

#302: Már miért ne lenne jogom egy cselekedetről megítélni, hogy helyes-e vagy helytelen? Gondolkodni azért még van jogom?

Nagyon nem vagyok fanatikus, csak egy normálisan gondolkodó ember.

2012. dec. 17. 11:28
 305/346 anonim ***** válasza:
68%
ma 11:22 - 100%-osan igazságosan valóban nem, a mainál igazságosabban igen, arról már írtam is javaslatot 2 napja ide...
2012. dec. 17. 11:29
 306/346 anonim ***** válasza:
23%
Persze van jogod gondolkodni. Akár élhetnél is ezzel a jogoddal.
2012. dec. 17. 11:30
 307/346 anonim ***** válasza:
21%

Nem te vagy azaz ember akinek az ezzel kapcsolatos érzéseimről beszélni fogok.

Hidd csak azt, hogy sosem volt bűntudatom és röhögve túlélte az egészet...hiszen úgyis jobban tudod mi lett volna a helyes döntés az én esetemben.

2012. dec. 17. 11:32
 308/346 anonim ***** válasza:
24%
Most akkor röhögve túlélted, vagy vannak érzéseid és nem volt könnyű??!
2012. dec. 17. 11:36
 309/346 anonim ***** válasza:
31%
#306: a személyeskedésen kívül más érved is van?
2012. dec. 17. 11:37
 310/346 anonim ***** válasza:
64%

"És mit mondjon erről a magzat? Az a baj, hogy a várandós édesanya nem csak a saját életéről dönt, hanem a gyermeke életéről is." - nem a gyermekéről, hanem egy embrióról, aminek - bármennyire is vitatná ezt bárki - NINCS saját akarata. Tehát ma is az van, hogy jön ez, meg jön az, és a saját látásmódját akarja bemagyarázni úgymond "AZ embrió érdekének, akaratának", mintha az embrió csak kommunikációs nehézséggel küzdene, és nem az lenne, hogy még azt sem tudja, mi az az érdek, nem hogy felismerje a sajátját...

Ezzel szemben a nő méhe az a sajátja, és így 100%-os rendelkezéssel bír arra, hogy minek van ott helye, és minek nincs... Nem dönthet senki a nő helyett (sorsot, Istenkét, leszületni akaró ártatlan kis lelkecskét és még mittudoménmit is ideértve - amivel a t. magzatvédők dobálózni szoktak) hogy ő bevállalja-e az 1:12 000 halálozású terhességet és szülést, vagy az 1:63 000 halálozású abortuszt válassza - még akkor se, ha ezért most a "ne törőgy a tényekkel, csak a SZÍVEDRE hallgass" magzatvédők -1000-re pontoznának:)

Nyilván a férfi se, neki azt a lehetőséget kell megteremteni, hogy jogilag ne lehessen apának tekinteni akarata ellenére, ugyanazokban a helyzetekben, amelyekben a nő is dönthet.

2012. dec. 17. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!