Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti mit tennétek a helyemben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek a helyemben? Életem eddigi legnagyobb döntése előtt állok. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Sajnos nem oszthatom ezt meg senkivel és jól esne hallani mások véleményét is. Tudom hogy másoktól nem várhatok megoldást, de jó lenne egy kicsit kibeszélni ezt. Kisbabát várok. Már több éve együtt vagyok a párommal, nem tervezett baba volt, de megtörtént. Mindketten tudtuk mi lehet ebből, senki nem vert át senkit. Ő el akarja vetetni, de én ezt nem tudom megtenni, úgy érzem sosem tudnám feldolgozni. Én kellek neki és támogatna, de a gyerekről hallani sem akar. Az anyagiakkal gondom lenne, viszont úgy gondolom a szegénység még nem ok az abortuszra, ettől még lehet valaki odaadó szülő, aki mindent megtesz a gyermekéért. Megérdeklődöm a támogatásokat és amint a pici engedi, elmennék dolgozni. Bár a családom is szegény, de segítenének amiben tudnak. Ilyen a helyzetem. Ami most a fejemben jár az az, hogy vetessem el és legyek a párommal (én nem tudnék boldog lenni vele ezek után) vagy tartsam meg és vállaljam az esetleges kellemetlenségeket (mert nem akarna idegen lenni a gyereknek, tehát nem tudom elhagyni)? Félek attól hogy mi történne utána vele. Felajánlottam hogy kezdjen új életet nélkülünk, de arról hallani sem akar. A babám és közte kell választanom. :( Nem akarom ráerőltetni, soha nem tennék ilyet, élhetne teljes életet nélkülünk, nem akarom hogy magához vegyen minket és pelenkát cseréljen. Úgy érzem nem lenne boldog ezzel a babával, de ha elvetetem egy életen át együtt kell élnem a tudattal, hogy megöltem a kisbabámat és ez nekem nem megy, én szeretem ezt a babát. Valaki boldogtalan lesz. Mit tennétek?
2012. okt. 24. 01:36
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:
39- essel értek egyet. Ez most azoknak szól, akik szerint én ezt nem dönthetem el egyedül, nem tehetem a páromat apává, ha ő nem akarja (az anyagiak most nem ide tartoznak). Azok, akik megköveznek engem ,nem gondolnak arra,hogy ezt a gyereket ketten csináltuk, nem csak én kellettem hozzá. Egy alkalom volt a 6 év alatt, amikor nem védekeztünk: most. Ez lett belőle. És Ő akarta így, persze tudta hogy mi lesz a vége, ezt már megbeszéltük. És úgy, ahogy én apaságra kényszeríteném, ő arra kényszerítene hogy kikapartassam a méhemet, alávetve magamat egy szörnyű beavatkozásnak, ami egy érző nőt lelkileg megvisel. Nem én kértem hogy ejtsen teherbe, és nagyon úgy nézne ki a helyzet, hogy ezek után ő kényszeríthet engem abortuszra, de ha én kérem hogy vállalja a döntése következményét, akkor egy utolsó vagyok? Nem követelnék tőle pénzt és azt sem hogy velem maradjon és kiemelném hogy igen is vannak nők, akik ekkora engedményt nem adnának. Sokan itt csak a végleteket ismerik. Ez többrétű dolog. A legutolsó hozzászólásban benne van amit gondolok. Bocsi, de ez megcsapta a szememet, nagyon sokan beszéltek úgy mintha a párom lenne itt az áldozat -pedig elnézést de szerintem itt mindenképp én fogok többet szenvedni, ha ez a baba nem maradhat -és ezt azért nem tartanám valósnak. Mindketten szenvednénk, viszont nem aljas módon estem teherbe és hozzáteszem, hogy a párom NEM szegény. Ha nagyon akarná, megtarthatnánk és úgy gondolom 6 év után ez nem olyan szörnyű dolog.
2012. okt. 24. 15:14
 42/53 anonim ***** válasza:
46%

Az nem úgy megy, hogy nem követelsz tőle pénzt...jogi következményei vannak, még ha nem is akarja vállalni. Tartásdíjat kell fizetnie, ha akarja, ha nem, ha akarod, ha nem, erre törvény kötelezi, nem úgy megy, hogy kéred vagy nem. Mivel ő nem akarja ezt a gyereket, nem lesz melletted, és nem csak melletted nem lesz, a gyerek mellett sem. Itt senki sem áldozat, de azt beláthatod, hogy ennyi ésszel és felelősségtudattal egyikőtök sem érett hozzá, hogy gyermeke legyen. Csak 1x nem védekeztünk, bravo...én meg 10 éve mindig megállok a zebra előtt, ha látom, hogy gyalogos megy át rajta, mentesít az bármi alól is, ha egyszer elgázolok valakit?

Az, hogy a párod nem szegény, dicső dolog, de a tartásdíjat bizony vonni fogják tőle, főleg ha ő elutasító a gyerekkel szemben, ezt egyértelműen a tudtodra is adta. Lehetetlen helyzetbe sodornád magad, és egyikőtök sem elég érett ehhez. Szegény gyereket sajnálom csak, ha megszületik, ti inkább szánalmasok vagytok, mint sajnálatra méltóak...

2012. okt. 24. 15:24
 43/53 anonim ***** válasza:
30%
Én nem is értem, mit kell azon töprengeni, ha egy pár egyik fele semmiképp nem akarja az utódlást, a másiknak meg még körülményei sincsenek. Ez egy nagyon vad idiótaság! Azonnal menj elvetetni! Gyors, egyszerű beavatkozás, feltehetően még semmi jelét nem látod a terhességnek. Csináld. Rajta, míg nem késő!
2012. okt. 24. 15:42
 44/53 A kérdező kommentje:
42- es: Egy szóval NEM MONDTAM, hogy ezt panaszkodásnak szánom. Mondtam ilyet? Mondtam...? NEM! Nem az a probléma, hogy nem védekeztünk és teherbe estem, hanem hogy a párom most kezdett el ennyire tiltakozni. Most fejtette ki, mennyire nem szeretne gyereket. Amikor már késő volt. Nem előtte, MOST! Mielőtt teherbe estem, nem így beszélt. Egyébként sem szexuális felvilágosítást kértem, maradjatok az eredeti kérdésnél.
2012. okt. 24. 16:05
 45/53 A kérdező kommentje:
A többihez annyit tudok hozzászólni, hogy nem hagyna minket magunkra a párom. Teljesen egyetértek az anyagiakkal kapcsolatban. Segítség nélkül sajnos igen gyér lenne a dolog. A párommal azért könnyebb lenne, nem szenvedne hiányt a baba semmiben. Egyébként a családban elég sok a kisgyerek, persze nem egy háztartásban, de ha az egész rokonságot nézem akkor 4 kisgyerek van (pl. testvéremnél) és sok a felesleges babadolog, a legtöbbre költeni sem kellene. Ha sokan nem rugaszkodnának el az eredeti szövegtől, egyértelmű lenne a történet. Nem kell ezt túlbonyolítani, mindent leírtam konkrétan. Sokan kezdenek átmenni támadóba, de nem ezt kértem.
2012. okt. 24. 16:12
 46/53 anonim ***** válasza:
28%

Fejezd be a nyafogást.

A stílusodból teljesen egyértelmű, hogy nem való neked az anyaság. És igenis rámozdulsz a partnered pénzére, és a gyerekkel akarod megfogni.

Ezt a próbálkozást zárd le, és tanulj meg az életben küzdeni.

2012. okt. 24. 17:02
 47/53 A kérdező kommentje:

Kiemeltem, hogy vállalnám a babát a párom nélkül is, hol beszélünk itt érdekről? Ha segítene is, nem rám költené, hanem a BABÁRA. Ha meg akarnám fogni, egyértelmű hogy nem ajánlanám fel neki, hogy kezdjen új életet. Én nem kérném még azt sem hogy a nevére vegye. Nem nyafogok, az, hogy egy ilyen helyzetben kétségbe esik az ember, teljesen normális és nem az éretlenségemet bizonyítja, pont ellenkezőleg. Ha nem lenne bennem felelősség, akkor nem kezdenék el mérlegelni, agyalni, nem kezdenék el lehetőségeken gondolkodni, hanem tenném azt ami először jön. Sajnos amikor egyre több az olyan hozzászóló, aki támad, akkor már elveszik a normális kommunikáció (mert nem fogom szó nélkül hagyni hogy két felelőtlen hülye gyereknek állítsanak be), épp ezért ide nem nézek vissza többet. Viszont ha TE értelmes ember lennél, kedves utolsó, akkor belegondolnál abba, hogy milyen nehéz a helyzetem és nem arra van szükségem, hogy idegen emberek ilyen módon belém kössenek. Nem egyetérteni lehet kulturált formában is, ítélkezés nélkül! Úgy gondolom ennyire azért nem ismersz sem engem, sem a helyzetemet. (Bár lehet rosszul teszem, hogy egy 41%-os válaszadó köpködése alapján tovább álljak, de tényleg nem vitatkozni jöttem.)Ismétlem magamat: Értelmesen megfogalmazott véleményeket kértem, nem ítélkezést. Egy darabig ez ment is, de már kezdenek gyűlni a számomra elviselhetetlen emberek, ezért tovább is állnék. Ha megfigyelitek, én normálisan reagáltam azokra a hozzászólásokra is, amikkel nem értettem egyet, de azt nem fogom szó nélkül tűrni hogy lassan ribancozzanak egy 6 éves kapcsolat után. Nem egy csitri vagyok, akit felcsináltak felelőtlenségből. Sajnálom ha valaki ezt vette le a szavaimból, bár nem fejtettem ki részletesen, de nem is szándékoztam. Ha valaki ezek alapján szabadjára engedte a fantáziáját, sajnálom.

Köszönöm mindenkinek aki NORMÁLISAN véleményt nyilvánított, sokat segítettetek (azoknak is, akik egyes dolgokban nem értettek velem egyet). :) Felvidítja az embert, hogy vannak, akik képesek normálisan segíteni, még akkor is ha kicsit ellenem beszélnek. :) Most ez nagyon jól esett, elég érzékeny vagyok egy ideje. A dolog megoldódni látszik, remélem minden szépen alakul majd. Még egyszer nagyon köszönöm Nektek!

2012. okt. 24. 17:55
 48/53 anonim ***** válasza:
15%

úgyis meg fogod nézni:

önző vagy, magadat sajnáltatod, azt várod itt is, hogy mindenki tapsoljon neked itt is, mert te "ANYA" leszel. hát nem. a magadén kívül még 2 másik ember életét is tönkreteszed és nem is akarsz érteni az okos szóból. ez a gondolkodásmód vezetett ehhez a helyzethez.

2012. okt. 24. 21:44
 49/53 anonim ***** válasza:

szüld meg, add örökbe

ezzel mindenkinek jót teszel

2012. okt. 25. 00:10
 50/53 anonim ***** válasza:
0%

Egyértelmű, hogy nem vagy érett az anyaságra...

Annyit tudsz hajtogatni, hogy "gyilkosság" és kb ebben ki is merült minden felelősségvállalásod...

Azt sem tudod elviselni, ha valaki a gyermek ellen van és azt sem, ha negatívan nyilatkoznak a történekről, ez minden, csak nem felnőttes felelősségteljes gondolkozás.

2012. okt. 25. 07:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!