Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számít, hogy azonos szellemi szinten legyen veletek a párotok?
Diplomás, több nyelven beszélő lány és szakmunkás fizikai munkás férfi kapcsolata lehet tartós? Nem zavarna, hogy a férfi nem elégít ki szellemileg és semmit nem ért abból, ami az életed nagy részét kitölti, amivel foglalkozol, pénzt keresel? Nem éreznétek úgy, hogy csak egymás mellett éltek, de nem együtt?
Én így jártam a barátommal, elhidegültem tőle. Már tisztelni sem tudom semmilyen szinten. Többet keresek nála, megbecsült állásom van, a munkahelyemen körülrajonganak a férfiak. Miért kellene leragadnom egy pék mellett? De megbántani sem szeretném.
28/L
Ez igazából tuudományosan bizonyított, hogy a férfiak közt sokkal gyakoribbak a szélsőségek, míg a nőknél jóval nagyobb az aránya az átlagosaknak.
Tehát férfiak közt több a zseni, de a kőbunkó is, így ha az egészet átlagoljuk, akkor pont ugyanott vannak a nők, mint a férfiak. Erről olvastam cikket.
Viszont az messzemenő túlzás, hogy a nők 1% lenne átlagon felülien intelligens. Ez badarság. Szerintem pontos százalékot nehéz is lenne mondani, hiszen a felméréstől is függ, hogy hol nézik, hány emberre, milyen módszerrel, stb.
azt is hozzátenném, hogy vannak sokan női orvosok, és tudósok is, de megintcsak, nem attól lesz intelligens valaki, hogy orvos vagy tudós. (mondom ezt női tudósként, tessék)
ma 19:06
Rosszul fogalmaztam. 1% a kiemelten intelligensek aránya, akik már baromi okosak. A kérdező kb ide sorolta magát.
Így helyes a mondat. Ráadásul a kérdésben olyan összefüggésk vannak (körülrajonganak a férfiak, lol), amiknek semmi közük egymsához.
Én erre csak annyit tudok írni, hogy az egyik legfontosabb szempont az, hogy ugyanolyan legyen az életkörülményünk,az életfelfogásunk,a világnézetünk,közös érdekeink,céljaink legyenek(ebben benne van az is, hogy anyagiakban is hasonlóak legyünk,a származásunk is).Akárki akármit mond,ez sajnos fontos.Ez az én tapasztalatom.Ezután pedig ott van a nagyfokú testi vonzalom és vágy a másik iránt, és az ,hogy tiszteljesen,szeressen,legyen kedves,illemtudó,ápolt stb....
Nekem eddig két olyan párom volt,akik nem végeztek egyetemet v főiskolát.Nagyon-nagy volt közöttük a különbség.Az egyik már járt egyetemre,csak ott hagyta(saját vállalkozása volt,ami elég komoly volt...)és egy akinek csak érettségije volt,de tényleg buta volt mint a tök.3hónap után viszont feltűnt, hogy mennyire nem érti a világ dolgait...Ja és volt még egy rövidebb kapcsolatom egy olyan férfival,aki viszont állati okos és értelmes volt, nem is értem miért nem volt diplomás.(informatikával foglalkozott de nagyon magas szinten).Én közgazdász vagyok, bár tényleg nem ér semmit a diplomám :D
Az tuti, hogy nem tudnám már elképzelni, hogy olyannal legyek aki nem tájékozott bizonyos dolgokban...Jó pont ha van diplomája...
de nem értem, többen is irták h leálltak butákkal..vc kőbunkókkal..nem értem, én már ha elején ezeket a dolgokat érzékelem rajta, szellemileg nem felel meg..intellektuálisan, már az elején akkor akármennyire megharagszik rám a másik rögtön befejezem vele, amit elésem kezdtem, szerintem lehet érezni már az elején a másikról hogy valamiért nem ok...főleg ha tényleg oylan butákkal áltatok le, nekem ez olyan furcsa
24/L
ma 19:53
Te sem vagy valami észlény, ahogy megállapítod a dolgokat. Képzeld el, az intelligencia és a sikeresség között nincs ekvivalens kapcsolat.
Az a baj, hogy nagyon nagyon kevés nő érti a világot. Ezért csaphatóak be a legjobban, ezért zsarolhatóak jobban, mint a férfiak. Sőt! Sajnos a mai 30 alatti nők nagyon rossz emberismerőek. Érzelmileg is intabilak, hobbi zsinten sehol nem állnak. Tisztelet a kivételnek, de kevés nőnek kell kezet csókolnom.
# 50
Természetesen tudom, hogy egy másik emberrel össze kell csiszolódni, és nem fog azonnal félmondatokból megérteni engem. Ha az ember még csak kezd valakivel ismerkedni, világos hogy nem viselkedhetnek egymással olyan bizalmasan mintha tíz éve barátok lennének, és az előéletük, gondolati, érzelmi világuk alapos ismerete nélkül ez nem is menne, még akkor sem ha akarnák. Egyébként is, véleményem szerint legalább egy évbe kerül míg két ember többé-kevésbé megismeri egymást, legyen szó akár szimpla barátkozásról, akár férfi-nő kapcsolatról, de bizonyos idő után elég jól fel lehet mérni a másik nyelvi készségeit. Elég ritkán találkoztam sajnos olyan férfiakkal akikkel teljesen gördülékenyen ment a beszélgetés, sőt, olyan is előfordult, amikor az illetőnek elég sokban eltérő fogalomrendszere volt, egyszerűen amit mondott máshogy értette mint én a befogadott információt. És még ha csak árnyalatnyi különbségekről is volt szó, az már hosszú, összetett mondatokban jókora elcsúszást tudott okozni. Ami a leginkább zavarni tud, az a pontatlan fogalmazásmód, meg az, hogy egyesek mennyire nem tudnak, vagy nem mernek egyenesen kommunikálni. Értem ez alatt a sok homályosítást, meg utalgatást, ahelyett hogy egy az egyben elmondaná amit akar, nem vagyok én gondolatolvasó... Nem szeretem azt a fajta közlésmódot, amikor a sorok közt kell olvasnom, mert én sem vártam el soha a beszélgetőpartneremtől, hogy pluszenergiát kelljen fektetnie a mondandóm értelmezésébe. Persze más dolog, ha az ember olyasféle összefüggést szeretne megragadni amire nehéz szavakat találni, én is szoktam makogni :)
Ami a nagyon fejben élőeket illeti... az egy dolog ha valaki képes magát jól kifejezni és még gondolkodik is a világ dolgairól meg önmagáról, de az élet dolgaiban való jó tájékozódáshoz éppúgy hozzátartozik a praktikus hozzáállás is (mint mondottad volt az alapszintű főzést meg stb.), na meg azért mégsem kell mindent olyan véresen komolyan venni és agyonanalizálni. Alapvetően élvezni sem árt az életet, de a komolyabb pasasok akiket én túlságosan fejben élőknek neveztem, meg az elmére fókuszálóknak, túl merevek voltak hozzám, nekem van némi őrült beütésem is, persze nem mindenkinek mutatom ki, de akkor érzem magam igazán a bőrömben ha ezt szabadjára engedhetem :D
"És ami nagyon fontos, az intelligens ember nem ért mindenhez, de megérti a környezetét, reagál rá és megoldást keres. Ez az intelligens ember. "
Nagyon tetszik ez a mondat, egyetértek :)
Ami engem illet, én sem tartom magam a legokosabbnak, de az én szememben az okosság nem is a legnagyobb erény. Ha egy intelligens ember talpraesett, úgyis tudja hol keresse azokat az információkat, amire szüksége van, nem élő adathordozók vagyunk, hanem emberek. Meghallgatni a madarakat, és hasonlók, akár nézni a porszemeket a napsütésben, ez mind szuper dolog, szoktam emlegetni olyanoknak akiket agyonstrapálnak a mindennapok, hogy kapcsolják ki az agyukat és csak figyeljenek, de legtöbbször nem értik mit akarok ezzel és nem kellenek nekik az apró örömök :)
Egyébként pedig senki sem tökéletes, sztem a tökéletességnek csupán az illúziója létezik. A kérdezőt inkább nem szeretném így ismeretlenül minősíteni, én segíteni próbáltam a válaszaimmal (8,18,38 és a későbbiek), mindenesetre nem értem miért előttünk alázza szegény pasiját, ahelyett hogy beismerné magának hogy egyszerűen nem szereti azt a férfit, ha szeretné, nem beszélne róla így.
Nekem sajnos nagyon fontos, de nem akarok ennél lentebb adni. Szeretem, ha okosabbak, tájékozottabbak nálam, mert akkor van mit tanulnom a másiktól.
Hiába esik sokaknak rosszul, hiába sok a kivétel, az intelligencia és a végzettség elég szoros kapcsolatot ápolnak egymással ..
19L
58.>> Miért ne érthetnék meg? egy szakmunkás ha tisztában van magával akkor tudja hogy neki csak arra van pl. kapacitása és akkor el tudja fogadni hogy xy ember (aki esetleg a párja is lehet) fősulira, egyetemre megy. nem kell ezen annyit problémázni. Pl. apum is "csak" (hangsúlyozott az idézőjel) szakmunkás, de nagyon profi cukrász. ért hozzá, szereti akkor minek más?
Bár lehet csak nagyon magamból indulok ki (bár ki nem) de én (fősulis tervekkel) el tudnám fogadni ha a barátom csak... mit tudom én mit... valai szakmát akarna. Mindenki azt csinálja, amihez ért, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!