Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire számít, hogy azonos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire számít, hogy azonos szellemi szinten legyen veletek a párotok?

Figyelt kérdés

Diplomás, több nyelven beszélő lány és szakmunkás fizikai munkás férfi kapcsolata lehet tartós? Nem zavarna, hogy a férfi nem elégít ki szellemileg és semmit nem ért abból, ami az életed nagy részét kitölti, amivel foglalkozol, pénzt keresel? Nem éreznétek úgy, hogy csak egymás mellett éltek, de nem együtt?

Én így jártam a barátommal, elhidegültem tőle. Már tisztelni sem tudom semmilyen szinten. Többet keresek nála, megbecsült állásom van, a munkahelyemen körülrajonganak a férfiak. Miért kellene leragadnom egy pék mellett? De megbántani sem szeretném.

28/L

2012. ápr. 17. 14:35
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
100%
nekem az az elsődleges. szexből nem lehet megélni :D mármint 1 kapcsolatban....
2012. ápr. 17. 14:55
 12/66 anonim ***** válasza:
80%

A kereset teljesen mind1 számomra.

A végzettség viszont kevésbé. Én is diplomás ember leszek. Összejönnék egy szakmunkással, ha ész és műveltség terén van legalább olyan szinten, mint én. Ha amúgy értelmes és művelt, de neki az az életcélja, h bármilyen szakmunkás legyen, és szereti csinálni, és emellé nem néz le engem, és nincs kisebbségi komplexusa, akkor teljesen oké minden.

De ha egy rossz szót mer szólni arra, amit csinálok, vagy jön azzal, hogy az nem igazi munka, meg h a papír szart sem ér...stb stb., akkor kidobnám azonnal.

Amúgy a fent leírt eset, amiben semmi bajom nem lenne a szakmunkással, nagyon ritka. Nem a munkájukat nézem le, sőt, nagyon is becsülöm.

Viszont összejöttem egyszer egy olyan fiúval, aki nálam lényegesen lejjebb volt, még az érettségiig sem jutott. Esze kb annyi volt, egy egy darab krumplinak (hiába voltak agyi adottságai), emellé folyton nyivákolt, és pofázta, hogy jaj így szar az egyetem, jaj úgy szar, aki nem fizikai munkát végez az irodarabszolga...stb. Na az ilyen nyomiktól mentsen meg az isten!!!

2012. ápr. 17. 14:56
 13/66 A kérdező kommentje:

ez a lényeg, hogy semmiben nem tudok rá felnézni, tisztelni őt

a munkahelyi férfiak meg azért érdekesek, mert látom a kontrasztot köztük és a párom között

és nem hagy hidegen, hogy jó pasik vesznek körül, akik még értelmesek is

még annyit, hogy nem marketing menedzser vagyok, milliós, milliárdos ügyeket, projekteket viszek, felelősségteljes a munkám, de kielégít szellemileg, igazi kihívások vannak nap, mint nap és a diplomám sem egy üzleti kommunikációs fecni

az is zavar, hogy míg én tanulással töltöttem az időmet, a párom nem képezte magát, de most kicsit irigykedve nézi a sikereimet

mintha neki nem lett volna lehetősége tanulni, vagy mintha bánná, hogy ő nem tudott semmit elérni az életben, most pedig rám neheztel emiatt

a pékeket nem nézem le, de be kell látni, hogy eleve az megy ilyen iskolába, aki alacsony pontszámmal, rossz jegyekkel rendelkezik

az érzelmi intelligencia sem úgy fejlődik egy alacsonyabb iskolázottságú embernél, sajnos tapasztaltam a páromnál, eltompul, fejlődésre képtelen

de hogy hag

2012. ápr. 17. 14:59
 14/66 anonim ***** válasza:
76%
Diplomás vs aluliskolázott 15. felvonás. Valahogy minden hónapban van egy ilyen kérdés ami ugyanazt a vitát gerjeszti újra és újra... tök feleslegesen. Ha diplomást akarsz mert a barátodat nem tudod tisztelni akkor nem mindegy mások mit gondolnak? Keress egy diplomást és légy boldog.
 15/66 anonim ***** válasza:
75%

nekem nagyon fontos, hogy szellemileg társ legyen, sokkal fontosabb annál, hogy hogyan néz ki, milyen erős stb

de az, hogy szellemileg társ legyen, egyáltalán nem attól függ, hogy milyen az iskolázottsága, hány nyelvet beszél, stb

a szakmunkás is ugyanolyan ember, mint a diplomás, sőt sok olyan szakmunkást ismerek, aki jóval műveltebb, inteligensebb mint egynéhány diplomás

a diploma is csak egy papír, semmi más, a lényeg, hogy az ember azt csinálja, amit szeret, és boldoggá teszi

viszont egy jó kapcsolat alappillére a kölcsönös tisztelet, és ha te nem tiszteled a párod, vagy a munkáját, akkor az a kapcsolat nem fog működni

sokkal jobban jár a párod, ha elhagyod, mert ha nem tiszteled, boldog veled nem lehet, az tuti

amúgy mindezt diplomásként mondom, de szerintem a szakmunkás is ugyanolyan tiszteletre, becsületre méltó ember, mindössze annyi a különbség, hogy az ő munkája más képzést igényel, mint az enyém

nem tudom, hogy ezt miért kell felfújni

amúgy meg gyakran szakmunkások jóval többet keresnek mint diplomások, főleg az ilyen "büfé" szakosok, akik kb semmit nem csináltak az egyetemen csak jót buliztak...

16/66 A kérdező kommentje:

# 12-nek

pont erről beszéltem én is :)

hogy a párom és a kollégái azt hiszik, csak az a munka, amiben fizikailag kikészül az ember, amiben szellemileg fárad el, de nem lesz koszos, az nem is értékes munka

és kisebbrendűségi komplexusa is van a páromnak, ezt én is látom, csak sajnos ez rajtam csapódik le, mert engem állít be úgy, hogy felvágok arra, amit elértem

én lennék a bűnös azért, mert ő nem tanult jól gyerekként és 17-18 éves korától már nem fejlődött szellemileg?

én nem szeretném, ha a gyermekeim ilyen apa mellett nőnének fel, ilyen szellemi és lelki tulajdonságokat örökölnének

ilyenkor örülök, hogy még nem vagyunk házasok, nincsenek gyerekeink

2012. ápr. 17. 15:04
 17/66 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem nem azért hidegültél el a párodtól, mert ő nem azonos szinten van veled. Ennek szerintem nincs jelentősége. Azért, mert fizikai munkás, még nem feltétlenül unintelligens. Az én párom asztalos, én szintén egy fokkal talán felette állok szellemi szinten, de ez még nem jelenti azt, hogy hülyének nézem őt. Sőt, érdekli, amit csinálok, kérdez, szívesen válaszolok neki, és meg is érti. Fizikai munkásokra is szükség van, de ettől ők még nem kevesebbek. Ne erre fogd, ha tönkrement a kapcsolatod. Azt meg pláne nem értem, hogy ez okból vagy képtelen tisztelni őt....Az, hogy elhidegültél tőle, nem vagy már szerelmes, nem kéne, hogy azt jelentse, tisztelni sem tudod már, mint embert. Nekem ez furcsa...

20L

2012. ápr. 17. 15:11
 18/66 anonim ***** válasza:
70%

Hát kedves, kérdező, elág egyértelműen látszik, hogy nem nagy perspekt9vát látsz a kapcsolatban. Megértem, hogy nem szeretnéd őt megbántani, de nem gondolod hogy azzal többet ártasz neki ha halasztod a dolgot miszerint véget vess ennek? Lehet hogy ő lassan már családot is alapítana, és veled szeretne letelepedni, lánykéréskor kikosarazni mert nem akarod hogy a gyerekeidnek ő legyen az apja, semmivel sem lenne jobb, mint most szakítani. Ha már nem működik a dolog, jobb lesz abbahagyni, add meg neki az esélyt hogy egy olyan nő legyen mellette aki majd boldog lesz ha hozzámehet.

8-as voltam

2012. ápr. 17. 15:12
 19/66 anonim ***** válasza:
70%

és kisebbrendűségi komplexusa is van a páromnak, ezt én is látom, csak sajnos ez rajtam csapódik le, mert engem állít be úgy, hogy felvágok arra, amit elértem

az exemmel ez volt. én voltam a hülye aki tanul, pedig "minek a papir?", "egy égőt se tudok kicsrélni", megsúgom, ki tudok.. ő meg volt az okos, "diplomás", aki mindenkinél mindent jobban tud, tökéletes (kisebbségi komplexus), bezzeg őt az életre tanitotta az iskola.. ja, és a ballagásomra se jött el, mondván h majd ha lesz vmi fontosabb.. mert h ez csak 1 ballagás a gimiből, nem akarja azt nézni, ahogy otthon félkész állapotban rohangalok, meg h 1 kv miatt ő nem fog eljönni hozzánk. megsúgom, nem csak 1 kv volt, hanem süt, kaja, ital, de ha csak kv lett volna, akkor is illett volna eljönni.. na mind1.. meg az egyetem is neki egyenlő volt azzal, h majd k.rva lesz belőlem.. na, ugy kidobtam, mint a pinyt, 3 év ide vagy oda.. :DDD

2012. ápr. 17. 15:16
 20/66 anonim ***** válasza:
30%
tudtam hogy letezik erzelmi es ertelmi szint, dehogy szellemi szint? micsoda is az?
2012. ápr. 17. 15:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!