Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számít, hogy azonos szellemi szinten legyen veletek a párotok?
Diplomás, több nyelven beszélő lány és szakmunkás fizikai munkás férfi kapcsolata lehet tartós? Nem zavarna, hogy a férfi nem elégít ki szellemileg és semmit nem ért abból, ami az életed nagy részét kitölti, amivel foglalkozol, pénzt keresel? Nem éreznétek úgy, hogy csak egymás mellett éltek, de nem együtt?
Én így jártam a barátommal, elhidegültem tőle. Már tisztelni sem tudom semmilyen szinten. Többet keresek nála, megbecsült állásom van, a munkahelyemen körülrajonganak a férfiak. Miért kellene leragadnom egy pék mellett? De megbántani sem szeretném.
28/L
"a pékeket nem nézem le, de be kell látni, hogy eleve az megy ilyen iskolába, aki alacsony pontszámmal, rossz jegyekkel rendelkezik
az érzelmi intelligencia sem úgy fejlődik egy alacsonyabb iskolázottságú embernél, sajnos tapasztaltam a páromnál, eltompul, fejlődésre képtelen "
Ezek alapján pedig mégiscsak lenézed őket. Nembaj, bevallhatod nyugodtan, nem te vagy az első ember a történelemben aki szerint a szellemi munka és az iskolázottság felsőbbrendűvé tesz. Mondom ezt kvázi fizikai munkásként, képzetlenül. De ha gondolod mind műveltségi, mind emocionális témákban beszélgethetünk, hátha fordul kicsit a világképed.
alapbol minek kezdted el vele akapcsoaltot, gondolom már az elejétől kezdve zavarhatott ez
és semmi köze az iskolázottságnak ahhoz hogy ki miylen ember, mennyit ér, mennyire gazdag szellemiekben, érzelmi intelligenciája milyen...
volt barátom undorito nyájas, mézesmázos természetű, aki úgy hazudozik ahogycsak tud, és semmilyen szinten nem tiszteli a másik fellet, csak saját igényeivel foglalkozik, és ott csalja meg a másikat ahogy tudja...szégyen..és diplomája van, na tessék..baromira számit a diploma ha ilyen ember valaki, nem ettől függ
nekem nincsen diplomám, de olyan szakmám van ami nem ilyen munkás..mégis nagyon jól lehet belőle keresni
bár nem dolgozom, és suliba járok...
erre fogta hogy nem tud komolyan venni, mert nem végeztem egyetemet...alapbol nem komoly, éretlen az ilyen ember, és undormányos...szerintem nagyon gáz ha vki az iskolázottságra fogja a dolgokat, és rávetiti a másikra...ha viszont tényleg szellemileg nem klappolt nálad a pasi, akkor megértelek,de ha én érzem már az elejétől hogy nem tudok felnézni r, nem olyan oartner minden területen aki nekem "kell",azzal nem kezdek bele semmibe.. de nem arra kell fogni hogy ő egy pék...
24/L
Előttem már sokan leírtak amit gondolok, de annyit tennék még hozzá, hogy nekem az a tapasztalatom, hogy a szakmunkás, vagy semmiféle végzettséggel nem rendelkező egyének ugyanúgy lenézik a diplomásokat, mint fordítva. Valószínűleg féltékenység is állhat a dolog mögött, de én biztos, hogy szakítanék a helyedben, sőt össze sem jönnék ilyen fiúval.
Persze én is főiskolásként beszélek, de nem azért tanulok itt, mert felsőbbrendűségi komplexusom van, hanem mert egyrészt én szellemileg szeretnék fejlődni, nem tudnám elképzelni magam kétkezi munkásként. De ha valakinek az az álma, hogy teszem azt, villanyszerelő legyen, és lelkiismeretesen végzi a munkáját, szereti csinálni, az egy becsülendő dolog. De sajnos rengetegen vannak (sőt nagyrészt ilyeneket ismerek) akik csak azért mentek szakmunkásképzőbe, hogy kezdjenek magukkal valamit, mert nem vették fel őket a felsőoktatásba. Az ilyen emberek pedig sokszor tesznek gyűlölködő megjegyzéseket azoknak, akiknek viszont sikerült.
Szóval visszatérve az eredeti kérdésre, az tény, hogy az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban a tisztelet, és ha valaki lenézi a másikat amiatt amivel foglalkozik, szerintem nincs értelme az egésznek.
úgyis tud valaki szellemileg fejlődni, hogy nem jár felsőoktatási intézménybe..mionden az embertől függ saját amgától hogy képzi magát...
plul vki bent van egyetemet, főiskolán, de majdnem megbukik mindig, aztán nagynehezen összehozza a diplomát..az is nagyon okos...
nem ettől függ ki milyen ember
"De sajnos rengetegen vannak (sőt nagyrészt ilyeneket ismerek) akik csak azért mentek szakmunkásképzőbe, hogy kezdjenek magukkal valamit, mert nem vették fel őket a felsőoktatásba. "
Valójában az ellenekzője a jellemző manapság, hogy azért mennek a fiatalok főiskolára, hogy kezdjenek magukkal valamit. Régen még azért mentek, mert érdekelte őket adott tudomány- vagy mérnöki terület, ma pedig csak a "nagy lé" ígérete meg a felnőttéválás elodázása a cél.
26-os:
van igazság abban, amit mondasz, de azért a felsőoktatása való bekerüléskor van egy bizonyos mérce, amit meg kell ütni (most tekintsünk el azoktól, akik minimális pontszámmal költségtérítésesre mentek)
ilyen ugyebár szakmunkásképzőnél nincs, viszont akik oda járnak, folyamatosan azt hallom, hogy alig lehet/alig tudják letenni az érettségit, pedig az tényleg alapvető tájékozottság és intelligencia...
fentebb valaki írta, hogy a diploma csak egy papír... csak az számít, hogy az ember jól érezze magát, azt csinálja, amit szeret, nem kell az a diploma, meg magától is kiképezheti magát az ember, munka mellett, önszorgalomból stb.
aki ilyeneket ír, az még nem járt komolyabb főiskolán, egyetemen
magadtól nem képezheted magad orvossá, jogásszá, számviteli szakemberré, mérnökké, legfeljebb tudálékoskodhatsz, a felszínt karcolhatod, de sose kaphatsz ilyen végzettséghez kötött állást
a párom is azzal jön, hogy neki nincs diplomája, mégis kap munkát
azt már nem teszi hozzá, hogy fizikai munkát, minimálbérért, nulla előrelépési lehetőséggel, továbbfejlődés esélytelen, fizikailag megterhelő
sajnos nem ért semmit a világból, pláne az én világomból, csak azt fújja a diplomáról, amit a buta kollégáitól hall: nem kell az, csak egy felesleges papír
közben nekik még érettségijük sincs
komplexusosak és ennek én iszom meg a levét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!