Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számít, hogy azonos szellemi szinten legyen veletek a párotok?
Diplomás, több nyelven beszélő lány és szakmunkás fizikai munkás férfi kapcsolata lehet tartós? Nem zavarna, hogy a férfi nem elégít ki szellemileg és semmit nem ért abból, ami az életed nagy részét kitölti, amivel foglalkozol, pénzt keresel? Nem éreznétek úgy, hogy csak egymás mellett éltek, de nem együtt?
Én így jártam a barátommal, elhidegültem tőle. Már tisztelni sem tudom semmilyen szinten. Többet keresek nála, megbecsült állásom van, a munkahelyemen körülrajonganak a férfiak. Miért kellene leragadnom egy pék mellett? De megbántani sem szeretném.
28/L

amikor korábban azt írtam, hogy a diploma maga csak egy papír, az a lényeg, hogy azt csináld, ami boldoggá tesz, és neked jó, én is arra céloztam, amit 38-as kifejtett
a diploma önmagában csak egy papír, és az alapján nem lehet reálisan megítélni valakit, hogy diplomás-e vagy se
kérdező, te is csak kifogásként használod a párod diploma nélküliségét
ha úgy érzed, hogy nem illik hozzád műveltségi, szellemi szinten, akkor azt nem kell arra fogni, hogy pék, nincs diplomája
hasonlísd pl össze azt a bölcsészt, aki diplomás, de annyira ment vele, hogy mcdonaldsban dolgozik, nah ez hol jobb a péknél?
diplomától függetlenül, ha valaki jól dolgozik, becsületes, ért a munkájához, azt meg kell becsülni, tisztelni érte
amúgy nem tudom te hogy várod el a párod megbecsülését, ha te nem tudod őt megbecsülni
és ne keresd a kifogásokat, hogy jaj, ő nem becsült meg először
ha nem becsülöd meg te se, ugyanolyan hibás vagy
de száz szónak is egy a vége, ez a kapcsolat így nem fog működni, ahogy leírtad
vagy változtattok mindketten, megbeszélitek mint két felnőtt ember, vagy elválnak az útjaitok
ha ez nem megy, akkor sok sikert az egymással való szenvedéshez...

Jézusom miről beszéltek? Nagyon ritka az intelligens nő (de a "hótbuta" is). A nők intellektuálisan átlag alatti és az átlag feletti között helyzezkedk el. Ritka hogy ettől eltér. Ezzel szemben a férfiak között sokkal nagyobb a csapongás.
Kettő: miét van az ,hogy az agyoniskolázott nő a multinacionális, "k*rvasok pénzel foglalkozó" cégeknél is kávét főznek? Semmi mást nem csinálnak, csak nyomtatnak, kávét főznek. Ráadásul az intellektussal is hadilábon álltok. Az nem intellektus, mait a suliban megtanulsz. Innen is lászik, hogy bizony aki itt hozzászólt fölényesen, az mind maximum csak átlagos intelligenciával bír.
Egy oylan országban, ahol annyira kevesen olvasnak hogy számolni sem lehet az olvasó egyéneket (olvasás nélkül nincs fantázia, enélkül nincs érzelmi intelligencia) felesleges beszélni. Én sok egyetemen tanuló lánnyal ismerkedtem már (fővárosban is). Kritikán aluliak voltak, pedig nagyon szép jegyek voltak beírva a naplójukba.
Tehát intelligenciát inkább ne mérjetek, mert nehéz is mérni. Ráadásul nagyon ritka az értelmes, intelligens nő (de a tök hülye is ritka).

Hát nálam annyira számítana, hogy mondjuk legyenek önálló gondolatai és alapszintű tájékozottsága. Nem izgat, ha nem tudja mikor volt a világosi fegyverletétel, de azért bizonyos dolgokban jó, ha ki tudja fejteni a véleményét. Egyszer beszélgettem egy csajjal, szóbakerült a csernobili katasztrófa (asszem épp ápr. 26 volt) ő meg rávágta, hogy "szemét amerikaiak". Kérdezem, hogy miért? Erre közli, hogy hát oda dobták az atomot a 2. vh-ban.
Tudom ez emberileg nem minősíti, de nekem ettől valahogy elment a kedvem. Mondom ezt úgy, hogy egész életemben letojtam a sulit. Attól még, hogy valaki nem rendelkezik jó végzettséggel még lehet intelligens, tájékozott, sőt, művelt is szóval számít a szellemi szint, de ennek minősége nem szükségszerűen növekszik együtt a magasabb végzettségi szinttel.
Nem biztos, hogy valaki azért rendelkezik alacsonyabb végzettséggel, mert buta vagy lusta. Szóbajöhet egy csomó olyan tényező, ami meggátolja, pl egy egészségügyi, szociális problémák stb. A pároddal nem azért nem jöttök ki, mert "ő csak egy pék", hanem mert egyszerűen nem szereted.

Ráadásul a felsőoktatában tanulók 40%-a funkcionális analfabéta. Ennyit az intelligenciáról. Ráadásul csak egy hülye ember hülyézi le a másikat.
Én még sosem láttam a műtőből kiszaladni az orvost, hogy ő milyen okos, mert diplomája van. De tudóst sem hallottam még ordibálni, hogy ő egy zseni, más meg buta p*cs. Az a baj a nőkkel ,hogy sokkal hamarabb lenézik a másikat, holott ugye sokkal kevesebbet tudnak, meg sokkal kevesebb dolog érdekli őket igazán az életből, mint a férfiakat.

# 47
Funkcionális analfabetizmus, fogalomalkotási nehézségek, hát ezek is az olvasatlanság termékei. Mondjuk az én köreimben akadnak egy jópáran akik szeretnek olvasni :D Az az elméleted miszerint a nők nem valami kirívóan intelligensek, nem tudom mennyire lehet igaz általában véve... Lehet hogy csak nekem van nagy szerencsém, de a legjobb barátnőim mind nagyon értelmesek, sikeresek a tevékenységeikben, de abszolút nem vágnak fel ezzel, én meg rendkívül hálás vagyok érte hogy ilyen klassz emberekkel hozott össze a sors. A hímneműek felhozatala meg elég gyenge volt eddigi életemben, persze találkoztam intelligens, értelmes pasikkal, de azok meg ilyen túlságosan az elmére fókuszáló, fejben élő emberkék voltak, nem túl lazák és felszabadultak... A csajokkal csak várunk, hogy hátha akad majd egy-két olyan férfiú, akikkel ha nem is fantasztikus eszmecseréket folytathatnánk, de legalább megértenék mit akarunk mondani. Néhány barátnémmal egymás közt annyira jól megy a kommunikáció, nem kell külön magyarázgatni, ami elhangzik azt értik, egyből vágnak minden szójátékot és poént, gyors felfogásúak, humorosak. Együtt nőttünk fel és hozzászoktunk az ilyen minőségű társalgáshoz, persze hogy elvárom hogy ugyanezt egy férfival is tapasztalhassam, de egyelőre apukámon kívül nem sok hasonló egyedbe botlottam :D Na szóval... lehet hogy az igazán intelligens nők csak a populáció 1%-át teszik ki, de akkor hova bújik az a sok férfi, aki fölülmúlja az átlagot??? Adj tippet hol keresgéljek :)
38-as

Az a baj, kedves utolsó, hogy pont azokat hajintottad el. :) Vagy elég nagy az esély rá. Tudod a nagyon fejben élőket. Nézd, akikkel együtt nőttél fel, természetesen jól ismered őket. De ezt nem várhatod el egy vadidegentől. Az a baj, hogy neked rögtön olyan kell, holott a barátnőid sem lettek rögtön olyanok ,akik azonnal megértenek. És ha a barátnőid ilyenek is, velem nem lennének, mivel egymásnak ismeretlenek vagyunk. De ez amúgy logikus is. Ráadásul írtad az apukádat is. Gondolmo jó a visznyod vele, soakt beszélgttetek, össze nőttetek (ahogy kell lennie). De egy vadidegentől nem várhatod el ezt. Majd ha összecsiszolódtok ,akkor. De ehhez idő kell, türelem és merészség. Merészség, mert lehet mégsem olyan okos, mint amilyennek hitted és eltelt egy kis idő, míg megismerted. De az élet ilyen, így kell működnie.
Nekem az inteligenciához az is hozzátartozik, aki alap szinten tud főzni. Sőt, aki megcsináléja a házimunkát, ha nagyon kell (ergo igényes magával szemben is). Nálam ez is az intelligencia mérvadója, nem csak az egy meg egy.
És ami nagyon fontos, az intelligens ember nem ért mindenhez, de megérti a környezetét, reagál rá és megoldást keres. Ez az intelligens ember.
Sportolok (bicaj, foci, futás, tánc - az elsőt minden nap, a többi alkalom-szerű), olvasok, főiskolára jártam, de nincs diplomám (ellenben nem is nehéz, csak családi okok miatt ott keleltt hagynom), tanulok. Magamtól bármit meg tudok tanulni. Autodidakta módon szoktam tanulni. Intelligensnek tartom magamat, de okosnak nem. Nem vagyok zseni (távolról sem), de nem is érdekel. Sokat kell tanulnom. Most a fényképészetet kezdem el tanulmányozni. Engem minden sz*r érdekel a vlágból. Megállok meghallgatni a madarakat, ilyesmi.
Próbáltam három műszakolni egy gyárban. Hát nem volt siekres a project (hamar fekszem, hamar kelek típus vagyok és voltam is mindig). Látod messze nem vagyok tökéletes. Na most nézd meg a kérdező irományát (ha nem kam, de most tekintsük igaznak). Szerinted egy intelligens ember ír olyat, mai a kérdésben van? Nem. Csak egy buta kislány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!