Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vőlegényem visszaköveteli a szülinapi ajándékom árát. Normális ez? (29/N)
Háttérsztori:
4,5 éve vagyok együtt a párommal, és 3 hónapja jegyzett el. Ő sokkal jobban keres, mint én, kb. 5-szor annyit.
A lényeg:
2 hónap múlva van a szülinapom és múlt héten említettem a páromnak, hogy nagy álmom Párizs és szeretnék lefoglalni a barátnőmmel egy 3 napos utat egy ilyen csajos kirándulásra.
Megkérdezte tőlem, hogy szerintem kb. mennyi lesz az út és utána titokban ráírt a barátnőmre, hogy szóljon, ha lefoglalta az utat és ő elutalja neki az összeget, ami az én részemet fedezi.
Végül egy 100-assal több lett, mint amit eredetileg kalkuláltam, mikor rákérdezett és habár elutalta az összeget a barátnőmnek, azóta a vőlegényem minden nap összeveszik velem ezen, és már nem is csak azt a 100 ezer különbözetet, hanem valamilyen oknál fogva 150 ezer forintot követel rajtam. Tegnap is hajnali 2-ig ezen veszekedett, és a haverjai barátnőihez hasonlított, hogy ők többet keresnek és ők biztos tudnák ezt maguknak fedezni.
Most már lassan 1 hete minden nap összeveszik ezen, úgyhogy már édesapám írt neki egy üzenetet ma reggel, hogy mennyit utaljon, mert látta rajtam, hogy kialvatlan vagyok és ideges és tudta, hogy hó vége felé nem fogok tudni előrántani 150 ezret.
Mit szóltok ehhez a helyzethez?
De mit mond, miért változott meg a hozzáállása? Nem tudom ezt a szitut elképzelni így, hogy ő ajánlotta fel. Vagy kimondottan a többlet költség zavarja és"csak"azt kéri vissza?
Mondjuk akkor kb ugyanott vagy, mintha te fizetnéd magadnak az eredetileg kalkulált árral, ami végülis segítség neked.
Rosszul fogalmazott. Azt kellett volna mondania, hogy figyu, beleadok egy 100-ast, boldog szülinapot. Így utólag visszakérni a pénzt elég cinkes.
Érdekesek a válaszok. Mármint értem, a pasinak nem kellett volna ennyire kiakadnia, de azért a 150k helyett 250k az nagy különbség arányosan. Lehetett volna, hogy kevesebb napra mész vagy valami. De más f.szával verni a csalánt nem oké. Ha te nem engedheted meg magadnak, akkor ne menj oda, vagy annyiból oldd meg, amennyivel támogatnak. Szülinapi ajándéknak nagyon sok a 250k (de a 150k is).
Nőként mondom.
Ha meg közös kassza lenne, akkor igenis van beleszólása a párodnak 150-250k forintos költésbe, szóval ez sem jó indok igazán.
Nahyon szép és nagylelkű ötlet volt részéről hogy fizeti az utazást, de te ezt kihasználtad és ez nem volt szép. Azt kellett volna, hogy a maradékot magadnak állod, vagy átszervezed, hogy kijöjjön annyiból.
Persze a párod is ludas, mert belement aztán mégse tetszik neki. Érthető is egy részről de rosszul reagált.
A kapcsolatotok 4,5 és fél éve alatt volt abból surlódás, vita, konfliktus, hogy ő kb. ötször annyit keres? Vagy esetleg csak megjegyzések, utalások arra, hogy nem szívesen fizet többet (netalán sokkal többet) a közös programokra, vagy arra való célzás a részéről, hogy kereshetnél valami jobban jövedelmező munkát?
Vagy ez volt a legelső, pénzzel kapcsolatos negatív élmény?
Nem ez a valódi oka ennek a konfliktusnak, amit leírtál. A valós ok a múltban van, azt nem írtad le, talán nem is tudsz róla.
Amit leírtál, az csak a karcolt felszín.
Hát.. én elég anyagias vagyok, de nekem meredek ekkora összegű ajándékot elfogadni. Én a fizetés 10%át tartom megfelelőnek szülinapra eljegyzésnél, te meg vitted a fizetése ötödét kb.. "egy százassal több lett"--nagyon nincs meg az értéke a pénznek, úgy látom, gondolom jó családból jössz, mert kifizetni nem tudod, de százezret egy százasnak említesz..
Az is nagyon gáz, hogy apád benne van a kapcsolatban. Nem neki kellett volna felhívnia a párod, akivel 4,5 éve vagy, hanem vagy neked odaadni a pénzt, vagy fel sem ajánlani.
Ez az egész nevetséges, te egy kisgyerek vagy lélekben, akit a szülők/pasija nagy lábon tart és nem becsüli meg magát. 30 éves felnőtt nő létedre valamilyen pszichés problémád biztos van, ha itt tartasz.
A pasitól nyilván el kell válni(szakítani vele), de gondolom nem fog menni, mert gazdag, gondolom helyes, idősebb is lehet és biztosan bejön, ha ő irányít és nyafizhatsz neki, mint az apádnak.. 30 éves felnőtt nőnek "csajos kirándulás" mint a tiniknek, a pasija pénzén, a saját szülinapján külföldre, úgy hogy nem tud kifizetni 150et, ráadásul Párizsba?
Örülj, hogy nem látod magad az én szememmel.
29 #
1. Honnan tudod mekkora a fizetése 10 %-a, mikor számokat nem említettem, sem az én fizetésem összege, sem az övé nem tudott.
2.Ha ennyire tudni akarod apám ezt írta neki: "Szia! Mi lenne ha felesben adnánk ezt az utat? Szerintem jó ötlet lenne."
Meg lehet ezt oldani normálisan is, nem csak úgy, ahogy te nagyon érett agyadban elképzeled.
3. Kb. mindenkinek van pszichés problémája szerintem, még lehet, hogy neked is nagylány, ha az ebédszüneted azzal töltöd, hogy egy számodra ismeretlen embernek regényt írj a személyiségelemzéséről.
4. A párom 2 évvel fiatalabb, tehát sajnos ez sem stimmel.
5. Az, hogy a "csajos kirándulás" sérti egy olyan nagylány fülét mint a tied, azt sajnálom, de mindenesetre iszonyatosan akadékoskodó, és teljesen unszimpatikus személyiségre vall a szavakba ilyen módon történő oktalan belekötés.
Egy dologban viszont igazad volt, jó családból származom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!