Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Visszakéri az exem az összes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gálné Mariann kérdése:

Visszakéri az exem az összes ajándékot, amit több év alatt kaptam tőle.Többek között egy értékes aranyláncot. Vissza kell adnom?

Figyelt kérdés

#ajándék visszakövetelése
2021. júl. 1. 19:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
18%
Én visszaadnám kérés nélkül is.
2021. júl. 1. 19:38
 2/20 anonim ***** válasza:
22%
Visszaadnám
2021. júl. 1. 19:38
 3/20 anonim ***** válasza:
88%
Nincs hozza joga, de egy ilyen budos tahohoz hozzavagnam.
2021. júl. 1. 19:42
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
Ha esetleg sok időt töltött nálad, és sokszor te főztél neki, akkor számold össze a költségeket, és kérd vissza a vacsik árát te is!
 5/20 anonim ***** válasza:
95%
Nyilván nem kell. Ahogy akarod.
 6/20 anonim ***** válasza:
37%
Nem vagy koteles. Ha neked adta a tied. Ki is dobhatod. De jobb visszaadni ha zaklat, amugyis rossz karmaja van, csak megatkozna az eleted.
2021. júl. 1. 19:44
 7/20 anonim ***** válasza:
89%
Én eladnám zaciban. Nincs joga visszakérni, mert ajándék volt.
2021. júl. 1. 19:44
 8/20 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell, ha nem akarod, hiszen ajándék volt, azt pedig nem szokás visszakérni. Nekem is vannak olyan emberek az életemben, akiknek valamikor adtam ajándékot, de már nem vagyunk jóban vagy csak megszakadt a kapcsolat és eszembe nem jutna visszakérni bármit is. Se extől, se régi baráttól, se senkitől. Ne adjon olyat, amit nem szívesen ad. Amúgy miért kell neki, a következő barátnőjének ajándékozná?

Ha már kéri, én visszaadnám, nem kéne semmi ami egy ilyen suttyóra emlékeztet. Legyen boldog az aranyláncával.

2021. júl. 1. 19:45
 9/20 anonim ***** válasza:
92%

Nincs joga visszakérni basszus!

Ekkora egy sóher taplót..

2021. júl. 1. 19:47
 10/20 anonim ***** válasza:
64%

Csak akkor kérhet vissza ajándékot egy ajándékozó, ha az ajándékozott jogsértést követett el vele szemben, vagy azt bizonyíthatóan eleve olyasmi miatt adta, ami meghiúsult (pl. jegygyűrű). Egy hosszú kapcsolat utáni szakítás nem jelent jogsértést, így az ajándékozott ember általában megtarthatja a szakítás után is az összes korábban kapott ajándékot. Nekem egy férfi ismerősömmel történt meg, hogy a fél vagyonát ajándékként a párja nevére íratta, majd mikor szétmentek, a nő megtarthatta az egészet. Más szóval: bepalizták és kiforgatták a vagyonából. Utólag semmit nem tehetett, nem volt jogi alapja az ajándékok visszakérésének, így több, mint tízmilliót bukott.

Ettől még persze az exed beperelhet (ha talál egy gátlástalan ügyvédet), de a pert el fogja veszíteni. Valószínűleg ezt ő is tudja, ezért próbál követelőzni. Megtarthatsz mindent, nyugi.

2021. júl. 1. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!