Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A vőlegényem visszaköveteli a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A vőlegényem visszaköveteli a szülinapi ajándékom árát. Normális ez? (29/N)

Figyelt kérdés

Háttérsztori:

4,5 éve vagyok együtt a párommal, és 3 hónapja jegyzett el. Ő sokkal jobban keres, mint én, kb. 5-szor annyit.

A lényeg:

2 hónap múlva van a szülinapom és múlt héten említettem a páromnak, hogy nagy álmom Párizs és szeretnék lefoglalni a barátnőmmel egy 3 napos utat egy ilyen csajos kirándulásra.

Megkérdezte tőlem, hogy szerintem kb. mennyi lesz az út és utána titokban ráírt a barátnőmre, hogy szóljon, ha lefoglalta az utat és ő elutalja neki az összeget, ami az én részemet fedezi.

Végül egy 100-assal több lett, mint amit eredetileg kalkuláltam, mikor rákérdezett és habár elutalta az összeget a barátnőmnek, azóta a vőlegényem minden nap összeveszik velem ezen, és már nem is csak azt a 100 ezer különbözetet, hanem valamilyen oknál fogva 150 ezer forintot követel rajtam. Tegnap is hajnali 2-ig ezen veszekedett, és a haverjai barátnőihez hasonlított, hogy ők többet keresnek és ők biztos tudnák ezt maguknak fedezni.

Most már lassan 1 hete minden nap összeveszik ezen, úgyhogy már édesapám írt neki egy üzenetet ma reggel, hogy mennyit utaljon, mert látta rajtam, hogy kialvatlan vagyok és ideges és tudta, hogy hó vége felé nem fogok tudni előrántani 150 ezret.

Mit szóltok ehhez a helyzethez?

ma 11:43
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
58%
Hozzá ne menj. Lehet, hogy az eljegyzés is azért csak most történt, mert volt valaki, akiért eddig epekedett, aztán onnan elutasítást kapott. És emiatt tiszta ideg lesz már mindig.
ma 12:06
 12/60 anonim ***** válasza:
100%

"Megkérdezte tőlem, hogy szerintem kb. mennyi lesz az út és utána ...."

Megkérdezhetem, hogy mennyi volt ez az összeg, amit eredetileg számoltál?

ma 12:06
 13/60 A kérdező kommentje:
#12 150 ezer forintot számoltunk és végül 250 ezer lett, mert sajnos feljebb mentek az árak.
ma 12:08
 14/60 anonim ***** válasza:
63%
Off topic, de én annyit tennék hozzá, hogy a leírásodból lejön, hogy nincs megtakarításod, de százerzes útra mégis mész. Nem azt mondom, hogy fizess bárkinek bármit, de ha álmodból felkeltenek, akkor is ki kellene tudni fizetni kisujjból 150k-t.
ma 12:16
 15/60 anonim ***** válasza:
77%
Nekem ott fura egy kicsit ez a történet, hogy ha valaki friss menyasszony és pont Párizsba menne, akkor miért nem a vőlegényével vágyik oda?
ma 12:18
 16/60 A kérdező kommentje:
#15 Mert őt nem érdekli Párizs, szerinte koszos, drága és érdektelen.
ma 12:20
 17/60 Dorka900 ***** válasza:
75%
Ez egész egyszerűen méltatlan. Te nem kértél tőle semmit, ha jól értelmezem, játszani akarta a kedves, nagyvonalú vőlegényt,aztán meggondolja magát, de nem szól, nehogy cikibe kerüljön a barátnő előtt, hanem inkább tőled követeli a pénzt. Azt a pénzt, amit a kutya nem kért tőle. Mire számíthatsz tőle szerinted a jövőben ennek fényében? Én a helyedben szingliként mennék Párizsba, tavasz lesz, napsütés, ott lesz barátnőd, jól is jön ki ez az utazás, ki tudsz kapcsolódni, ha akarsz, akár ismerkedni is, ha véletlenül úgy hozná az élet :D Ezt a parasztot meg felejtsd el. A pénz jó kérdés, én nem akarnék neki "tartozni", állandóan ezzel csesztetne. Ha a bankban/postán megteszik, én kivenném 100 vagy 200 FT-os érmékben az összeget, aztán egy nagy zacskóban odaadnám neki, aztán vegyen belőle magának gerincet.
ma 12:23
 18/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért nem tudod kifizetni, hiszen ki lett helyetted fizetve.. ha a pasid nem fizeti ki akkor honnan lett volna rá pénzed?
ma 12:25
 19/60 anonim ***** válasza:
80%

Te megtervezted ezt a nyaralást, és ő úgy döntött, hogy megkapod ajándékba. Ajándékba. Szóval nem hogy nem illik, de egyenesen köcsögség visszakövetelni.

Nekem gyanús a pali, normális ember nem csinál ilyet.

ma 12:26
 20/60 anonim ***** válasza:
82%
Nem szoktam senkit szakításra biztatni, de most egyetértek azokkal, akik azt írják, hogy tedd meg. Még csak a vőlegényed, de már most úgy viselkedik veled, mintha húsz év házasság után, válás közelében kígyót-békát kiabálnátok egymásra. Ez jobb nem lesz, viszont rosszabb igen. Semmi értelme. Bármi konfliktusotok lesz később, képtelenek lesztek megoldani együtt.
ma 12:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!