Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek, nektek mi a konkrét problémátok azzal, ha a párotok gamer? (szeret videojátékokkal játszani)
Sokat gondolkodtam azon, hogy miért van az, hogy ha a tv-t bámulom, telefont nyomkodom én vagy ő órákon keresztül az oké, de ha ugyanezt teszem a monitorral, akkor már fél óra után jön a "már megint játszol?" kérdés. :D
Én ellátom a feladataimat munkahelyen és otthon is, nincs az, hogy amíg én gamelek addig ő mondjuk takarít, se az, hogy inkább otthon maradok játszani közös program helyett. Napi 2-3 óránál pedig nem játszok többet, de van, hogy napokra fel kell függesztenem munka miatt. Mégis mindig megjegyzést tesz.
Megfogalmaztátok már magatokban ezt akár egyszer is, hogy mi a konkrét probléma ezzel?
48, a kérdező megkerdezte mi a probléma vele, sokan megírták a véleményüket. Ez nekdd miért fáj, hogy valaki nem akar gamer pasit?
Mert te is az vagy, nyomod és nő meg nem jön össze?
Mindenkinek joga van hozza, hogy olyan párt válasszon, amilyet akar. Vagy hogy ne akarjon gamer párt.
A gamer pasi rakja ki a csaját, a zavarja a cseszegetés.
Elég gyenge lábakon álló állítások vannak itt.
1. Valamivel eltölti az ember a szabadidejét szóval akkor van az több mint 2-3 óra naponta(feltéve ha nincs ennyi szabadideje nyilván).
2. Az hogy a közösségi élet hozzátesz az emberhez megintsak egy ilyen meh, mivel a hozzátevés definíciójától függ. Úgy is fel lehet fogni hogy a beszélgetés ugyanúgy egy szórakozás mint a játék, és persze ha valaki szociális fóbiás meg mittudomén annak fontos lenne dolgozni ezen mert az tényleg szükséges a teljes élethez de hogy most egy bulizni elmenés miért jobb egy számítógépezésnél szerintem egyáltalán nem egyértelmű, csak azért mert ott emberek mellett vagy, ráadásul ugye az alkohol roncsolja a szervezetedet. És akkor ide kapcsolódik az utolsó pontod is, online is lehet közösségi életet élni, lehet ugyanúgy beszélgetni. Eleve ezt így kijelenteni hogy semmi haszna sincs, nemcsak hogy merész és demagóg, de konkrétan nem igaz. Csomó pozitív kognitív hatása van, mivel ugyebár intenzíven használod az agyadat, stratégiai játékokban gondolkozol, ügyességiekben a reflexeket, ilyesmiket fejlesztesz, stb. És akkor még az előbb említett közösségi rész is ha online.
Az meg hogy valaki ideges lesz a játéktól megintcsak nem magából a számítógépezésből következik, hanem abból hogy az adott személy rosszul kezeli és RÁ rossz hatással van.
Szinte már vártam mikor leszek incel aki kutyának se kell. 😭😆
Amikor már semmi mást nem tudsz előkotorni mivel nincs igazad azzal vágsz vissza, hogy incel vagyok. Igazán szánalmas.
De azt senki eddig nem írta, hogy nem a játék a baj amit nem naponta csinál:
"Napi 2-3 óránál pedig nem játszok többet, de van, hogy napokra fel kell függesztenem munka miatt."
Ugye a munka közbeszól hanem az, hogy MINDKETTEN ÓRÁKAT TÖLTENEK EL A NETEN!
Mert akkor be kéne ismerni, hogy a kérdező aki nő semmivel se különb nála és azt, hogy a függői a FB,instának stb. az okozza a gondokat és a 2-3 óra játék csak a tünete neki. 😂😅
47-es.
Épp azt írtam le az előbb, hogy nem akarok elérni vele semmit. Engem aztán rohadtul nem érdekel, hogy x a gyakoriról mennyit gamerkedik.
Leírtam a véleményemet mivel kérdeztek.
Emberek, ez az "időpocséklás" fogalma teljesen kiéget, ahogy itt egyesek használják. Szerintem mindenki nézzen magába és realizálja, hogy:
1, valójában mennyi időpocsékolós sz*rságot csinálsz az életedben
2, amiről nem gondolod, hogy időpazarlás, azt mennyire szereted
Feltételezem azért csinálsz valamit, mert szereted, nem? Mert, ha nem, akkor az gáz. Ha meg igen, akkor mégis milyen alapon ítélsz el másokat, akik szintén azért csinálnak valami, mert szeretik?
Szerintem mondhatom általánosítva, hogy mindannyian dolgozunk és/vagy suliba járunk az életünk nagy részében, rohadt sok idő elmegy vele. Na most, ha valaki őszintén szeret végezni egy tevékenységet abban a kis szabadidejében, ami marad egy napból, akkor mi a t*kömért ne csinálhatná, amennyit lehetséges? Egyéni preferencia. És itt tulajdonképpen mi megy? Egymás érdeklődési körének a fikázása. Egyik nem látja értelmét egyiknek, másik nem látja értelmét másiknak. Képzeljétek, minden hobbinak, tevékenységnek megvannak a maga tulajdonságai, paraméterei, beleértve azt is, hogy hogyan és mennyi időt lehet, vagy "kell" szentelni annak, hogy normálisan lehessen csinálni. Nem minden tevékenység olyan, hogy 1 óra 25 perc és kész vége, letudva, befejezve, elásva.
Az meg, hogy mi produktív megint csak egyéni értelmezés kérdése. Neked lehet az a termék, hogy fából építesz egy házat, másnak meg lehet az, hogy jobb lesz a reflexe, most mondtam valamit. Te leszarod a reflexet, másik meg leszarja a faházad. De meg kellene érteni, hogy minden relatív és egyéni preferencia.
Nem érted a lényeget. A "drága" női válaszolóknak a GYK-n elment az esze az incelek és az "összes" rossz férfi miatt és azért mutogatnak majdnem minden férfi kérdezőre.
Ha nő írta volna ki a kérdést, vagy nőnek adta volna ki magát itt lett volna pátyolgatva és rá akarnák beszélni, hogy tegye ki a játékfüggő párját.
De az felett mind egytől egyig elsiklott simán, hogy a kérdező párja szintén naponta órákat azzal pazarol, hogy a szociál medián bssza a rezet és azért picházik a 2-3 óra miatt OLYKOR hiszen nem minden áldott nap játszik.
Persze az mindenképp baj, hogy a férfi szeretne egyedül eltölteni időt bármit is csináljon, de a nő csinálhat bármit mert nő.
Az ilyen nemhelyes válaszolók osztják az észt és eldöntik, hogy mi hasznos és amit más csinál hobbi szinten az csakis rossz lehet mert ők azt írták a GYK-n. 🙈💩
"De az felett mind egytől egyig elsiklott simán, hogy a kérdező párja szintén naponta órákat azzal pazarol, hogy a szociál medián bssza a rezet és azért picházik a 2-3 óra miatt OLYKOR hiszen nem minden áldott nap játszik."
De miért írod, hogy nem minden nap játszik, ha a kerdező maga írta le, hogy mindennap játszik?
Miért írod, hogy a kérdező parja 2-3 órát cseszi a telefont, ha nem tudhatod, így van-e, hiszen a kérdező nem irta.
Huszadjára írod le, hogy a kérdező nem mindennap játszik, miközben igen, ennek mi értelme?
Segítek
"Napi 2-3 óránál pedig nem játszok többet, de van, hogy napokra fel kell függesztenem munka miatt"
Már a mondat első felére is túlzás kijelenteni hogy napi 2-3 órát játszik, ugyanis azt jelenti hogy MAXIMUM annyi. A második felét talán még neked se kell magyarázni hogy mit jelent, de mondjuk akkor nem tudom miről beszélsz, azt jelenti hogy nem minden nap.
"ha a tv-t bámulom, telefont nyomkodom én vagy Ő órákon keresztül az oké,"
Ez pedig a másik részre. Így már remélem sikerül értelmezni
"Napi 2-3 óránál pedig nem játszok többet, de van, hogy napokra fel kell függesztenem munka miatt."
Tudsz olvasni? Nem játszik naponta, vannak közte kihagyások, szünetek.
De mégha naponta is csinálná megvan hozzá a joga. Ha a párja naponta instára rakja ki a képeit, vagy naponta a barátaival trécsel, vagy sportol neki is megvan hozzá a joga!
Hadd csinálja ha akarja, ne oltogassa, hogy megint játszik hanem hagyja el ha akarja.
Másrészt pedig ha mindketten órákat töltenek a teló,TV társaságában naponta akkor ne legyen már istenkáromlás, hogy 2-3 órát játszik.
Töltsenek el együtt időt TV, teló, internet nélkül, beszélgessenek normálisan ha akarnak és akkor 100% nem lesz baj a játék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!