Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szülés óta miért kapom ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szülés óta miért kapom ezt a páromtól, hogy lehet választani ilyen lehetetlen helyzetben?

Figyelt kérdés
Középiskolai szerelem a miénk,17 éve vagyunk együtt. Mindig is nagyon megfontolt típus voltam, nagyon sok embernél látom, hogy meggondolatlanul cselekednek,1-2 éves kapcsolatokban gyereket szülnek. Mi tudatosan nem akartunk a 20-as éveinkben még gyereket, kiéltük magunkat,bulizutunk, utaztunk rengeteget. Mikor elhatároztuk, hogy jöhet, akkor szinte azonnal összejött, konkrétan 2 héten belül teherbe estem. A várandósságom alatt jártunk szülésfelkészítőre, párom is mindent megtanult, ami várhat rá egy újszülöttel kapcsolatban. Soha nem fogom elfelejteni, hogy mennyire boldog volt, mikor UH-m megtudtuk, hogy fiunk lesz (mindketten fiút akartunk inkább). Alapvetően zökkenőmentes terhességem volt, a szülésnél megbeszéltük előre, hogy nem szeretném, ha bent lenne, anyukám és az ő anyukája volt mellettem. Mióta megszületett a gyermekünk sajnos pokol az életünk. A kicsi nagyon sírós, óránként, ritkábban kétóránként fel kell hozzá kelni éjszaka. Párom emiatt nem tud aludni nyugodtan, emiatt teljesen ki van készülve. Már ott tartunk,hogy nem hajlandó nekem semmiben segíteni a gyermek körül, kimondta, hogy ha tudta volna, hogy ilyen sírós, hisztis gyerekünk lesz, akkor bárcsak sose lett volna. Ha minden így megy tovább, akkor ő el fog költözni, nyugodtan akar pihenni. Kiemelte, hogy velem semmi baj, a gyereket nem bírja elviselni. Azt szeretné, hogy adjuk örökbe, vissza akarja kapni a régi életünket. Annyit stresszelek a kialakult helyzet miatt, hogy már szoptatni sem tudok, plusz pihenni sem, mindig agyalok, hogy mit kellene tennem. Nagyon szeretem őt és a közös gyermekünket is, nem állíthat ilyen választás elé. Sosem tudnám megbocsájtani magamnak, ha lemondanánk a gyerekünkről,de azt sem, ha ilyesmi miatt érne véget az eddig nagyon jó kapcsolatunk.

okt. 22. 14:08
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
94%
Egy gyerek felvállalása esetén mindig a legrosszabb forgatókönyvre kell készülni. Hapid valami rótsaszín habos-babos életet képzelt el? 😅 Eszem a szivit. Ha ennyire ki van készülve, akkor menjen haza anyuhoz, aki majd betakarja, ad neki kakaót is, és ott aludhat néha napján.
okt. 22. 15:04
 12/53 anonim ***** válasza:
95%
Szomorú nagyon, hogy a saját gyermekét örökbe adná csak azért mert sírós. Igazából amint kimondta volna a pofáján, hogy bárcsak ne született volna meg azonnal elhagytam volna a helyedben. A gyerekem mindenkitől jobban szeretem, majd felnevelném egyedül. Nincs szükség olyan "férfira," mint a párod. Egyébként ha így érez a kisbaba miatt rá se bízható, nyugodtan akármi baja történhet neki mellette. De biztosan ha te lennél súlyosan beteg veled se törődne mert nem szeret igazán senkit magán kívül.
okt. 22. 15:06
 13/53 anonim ***** válasza:
73%
Másnak nem lehet gyermeke és inkább adoptál mert annyira szereti a kicsiket a te férjed meg inkább örökbe adná. És te ahelyett hogy tokon rúgnád streszelsz, arra vársz, hogy megváltozik? Jó hülye vagy. A drága férjed vagy valamit csinálni fog a babuci val, vagy elhagy titeket. Inkább váljon, ne történjen tragédia semmiképp.
okt. 22. 15:12
 14/53 A kérdező kommentje:
17 év alatt rengeteg mindent megéltünk már, jót és rosszat egyaránt. Voltam nagyon súlyos állapotban a koronavírus 2. hulláma idején, hetekig kórházban voltam, utána kb. fél év volt, mire teljesen felépültem, nem éreztem azt, hogy meg fogok fulladni. Neki is volt már szilánkosra tört bokája. Mindig kitartottunk egymás mellett, segítettük a másikat mindenben. Van az öccsének 2 gyereke, sokat vannak nálunk, őket imádja, igaz ők nagyon nyugodtak voltak kisbabának is, totál ellentétei a mi fiunknak. Nem én akartam egyedül gyereket, főleg nem erőszakoltam rá, hogy legyen, sőt, az elején sokkal lelkesebb volt, én paráztam attól, hogy mennyit fogok hízni a terhesség alatt, le tudok-e majd utána hamar fogyni. Nem alszunk egy szobában a kicsivel, a mellettünk levő szobában van, de mindig felébred rá, ha éjszaka felsír. Mindkettőnk szülei vidéken élnek, tőlünk 320 km-re, másrészt dolgoznak, így nem igazán megoldható, hogy hétköznap (napközben) vigyázzanak a gyerekre.
okt. 22. 15:17
 15/53 anonim ***** válasza:
88%

Én a helyedben a gyereket választanám és nem a f_szt. Sajnos rengeteg gyerek él az országban akiknek az élete azért ment tönkre, mert az anyjuk inkább a f_sz után szaladt és nem a saját gyereke után.

Ne akarj rossz jövőt a gyermekednek.

De őszintén, egy Anyának eszébe sem jut ilyen opció, hogy a házassága meg a férje kedvéért leadja a lelencbe a gyereket.

okt. 22. 15:18
 16/53 A kérdező kommentje:
Ismerem annyira, hogy sose tudna senkinek szánt szándékkal fizikai erővel ártani. Pl. a bokszot sem bírja nézni, mert túl agresszívnak tartja, utálja, ha mást ütnek. Általában én vagyok itthon mindig a gyerekkel, ha valahova megyek, akkor igyekszem 1-2 óra alatt elintézni, viszem magammal. Eddig egyszer volt a gyerekkel egyedül kb. fél órára, amikor hivatalos ügyet kellett intézzek, oda is időpontra mentem, nagyon siettem haza.
okt. 22. 15:20
 17/53 anonim ***** válasza:
93%

"Ismerem annyira, hogy sose tudna senkinek szánt szándékkal fizikai erővel ártani."

Mennyien hitték már ezt a párjukról, akik azóta a sírban fekszenek. Már bocsánat.

okt. 22. 15:23
 18/53 anonim ***** válasza:
47%
A kérdés alapján annyit tudok, hogy neked nem való az anyaság. Ha te neked töprengeni kell, hogy kit válassz kettőjük közül akkor te szintén nem szereted a gyermeked! Amúgy álomvilágban élsz mert nincs köztetek majdnem csodás házasság, jó kapcsolat ha egy gyermek felbolygatta az életet ilyen mértékben. Akármilyen nehéz ez az időszak akkor is a legszebb egy szülő életében! Én alig aludtam majdnem 2 évet és a férjem se aludt sokkal többet, 3 műszakba járt akkortájt, de ha éjszaka otthon volt hát biza fel kellett neki kelni hozzá mert én is nagyon el voltam fáradva. De soha olyasmit nem ejtett ki mint a te férjed. Lehet idegesnek lenni néha, de olyasmit mondott ami nem tolerálható és ha te gondolkodsz, hogy vagy a gyermeked, vagy a férjed marad semmitől sem vagy tőle különb. Adjátok örökbe azt szórakozzatok tovább, kiránduljatok meg igyátok a pezsgőt, ünnepeljétek meg hogy megszabadultatok tőle. Hányingerek vagytok mindketten.
okt. 22. 15:24
 19/53 anonim ***** válasza:
47%

#18-as kommentelőt ne vedd komolyan, játssza a mintaanyát, ez a másik véglet.

Nagyon javaslom itt mindenkinek, de főleg a kérdezőnek Muri Angéla videóit a TikTokon. Ő ki meri mondani az anyasággal járó nehézségeket és hogy senki nem lesz szar szülő attól, hogy ki meri mondani, hogy milyen nehéz. Kifelé mindenki löki ezt a "bármilyen nehéz volt, életem legszebb időszaka", de a név nélküli kommentekben ezerszer leírják, hogy semmi pénzért nem kezdenék újra.

Nem normális, amit a kérdező férje mondogat, de az sem, amikor úgy adjátok elő az anyaságot, mint valami habosbabos tündérmesét.

okt. 22. 15:32
 20/53 anonim ***** válasza:
36%

Ezt úgy mondom, hogy nincs gyerekem.

Kívülről azt látom, hogy a habosbabosságot a férfiak látják nagyon bele az egészbe. Lehet nem is olvasnak nagyon ilyen témákat online, férfias fórumokon sem, de baromira el vannak tájolva, amikor a kisbabás életről képzelődnek. Engem letaglóz, mennyire naivak, pedig én egy percet nem töltöttem babákkal, kezembe se fogtam, barátaimnak sincs.

Másrészről viszont gyerekmentesként nem értem, hogy lehet a gyerekvállalást bevállalni egy jó kapcsolatba. Garantált, hogy tönkremegy a kapcsolat. 17 év, lehet együtt lettetek volna halálotokig.

okt. 22. 15:39
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!