Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szülés óta miért kapom ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szülés óta miért kapom ezt a páromtól, hogy lehet választani ilyen lehetetlen helyzetben?

Figyelt kérdés
Középiskolai szerelem a miénk,17 éve vagyunk együtt. Mindig is nagyon megfontolt típus voltam, nagyon sok embernél látom, hogy meggondolatlanul cselekednek,1-2 éves kapcsolatokban gyereket szülnek. Mi tudatosan nem akartunk a 20-as éveinkben még gyereket, kiéltük magunkat,bulizutunk, utaztunk rengeteget. Mikor elhatároztuk, hogy jöhet, akkor szinte azonnal összejött, konkrétan 2 héten belül teherbe estem. A várandósságom alatt jártunk szülésfelkészítőre, párom is mindent megtanult, ami várhat rá egy újszülöttel kapcsolatban. Soha nem fogom elfelejteni, hogy mennyire boldog volt, mikor UH-m megtudtuk, hogy fiunk lesz (mindketten fiút akartunk inkább). Alapvetően zökkenőmentes terhességem volt, a szülésnél megbeszéltük előre, hogy nem szeretném, ha bent lenne, anyukám és az ő anyukája volt mellettem. Mióta megszületett a gyermekünk sajnos pokol az életünk. A kicsi nagyon sírós, óránként, ritkábban kétóránként fel kell hozzá kelni éjszaka. Párom emiatt nem tud aludni nyugodtan, emiatt teljesen ki van készülve. Már ott tartunk,hogy nem hajlandó nekem semmiben segíteni a gyermek körül, kimondta, hogy ha tudta volna, hogy ilyen sírós, hisztis gyerekünk lesz, akkor bárcsak sose lett volna. Ha minden így megy tovább, akkor ő el fog költözni, nyugodtan akar pihenni. Kiemelte, hogy velem semmi baj, a gyereket nem bírja elviselni. Azt szeretné, hogy adjuk örökbe, vissza akarja kapni a régi életünket. Annyit stresszelek a kialakult helyzet miatt, hogy már szoptatni sem tudok, plusz pihenni sem, mindig agyalok, hogy mit kellene tennem. Nagyon szeretem őt és a közös gyermekünket is, nem állíthat ilyen választás elé. Sosem tudnám megbocsájtani magamnak, ha lemondanánk a gyerekünkről,de azt sem, ha ilyesmi miatt érne véget az eddig nagyon jó kapcsolatunk.

okt. 22. 14:08
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
93%

"Sosem tudnám megbocsájtani magamnak, ha lemondanánk a gyerekünkről"

A férjedet b.szd ki. Már ha igaz ez az egész. Elég kamu szagú.

okt. 22. 14:12
 2/53 anonim ***** válasza:
92%
Ne haragudj, de az ilyen nem való apának. Meglepetés volt számára, hogy néha a babák sokat sírnak? Igen, vannak sírós babák, előre nem lehet tudni, hogy melyik lesz az. Borzasztó éretlen személységre vall. Én már csak egy ilyen felvetés miatt elhagynám. Hogy lehet ilyen emberre számítani? Mi van, ha (ne legyen ilyen) beteg leszel? Akkor is otthagy? Az ilyennek nem való gyerek. Sajnálom.
okt. 22. 14:14
 3/53 anonim ***** válasza:
40%

Jó nagy szar alak.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, nem megoldható, hogy erre a nehezebb időszakra másik szobába költözz éjszakára a kicsivel? Tudjon aludni.. vagy egy hétvégére szülőkhöz menni, hadd pihenje otthon addig ki magát?

okt. 22. 14:14
 4/53 anonim ***** válasza:
49%

Nekem van egy olyan érzésem, hogy te akartad jobban a babát. Lehet, hogy ő is beleegyezett, de egészen biztos nem volt olyan lelkes, mint te. Másfelől rettentő gyerekes felfogás, hogy őt zavarja a gyerek, ezért adjátok örökbe. Nagyon nem normális. Bármennyire jó volt előtte a kapcsolatotok, én azt gondolom, hogy ha nekem a párom ilyet mondana, abban a pillanatban segítenék neki pakolni.

Nem tudom, létezik-e szülés utáni depresszió férfi verzióban, de az is lehet, hogy nála valami ilyesmi van jelen. Mindenesetre kérdezzetek meg egy szakembert, hogy mit lehet ilyenkor tenni.

Esetleg a szülőkkel is leülnék erről beszélni, hátha tudnak rá hatni, bár ahogy írtam, én inkább csomagolni segítenék neki, mert akinek ennyit ér a saját családja, attól a jövőben sem számítanék sok jóra.

okt. 22. 14:21
 5/53 anonim ***** válasza:
87%
A gyereket közösen vállaltátok, a vele járó nehézségek is közösek. Amit a férjed művel, az rettentő önző és embertelen. Hiába mondja, hogy nem veled van baja és szeret téged. Akit szeretek, abba nem rúgok bele, hanem segítem, ahol tudom és ő most egy sírós gyerek mellett még pluszban stresszel téged ilyen kijelentésekkel.
okt. 22. 14:27
 6/53 anonim ***** válasza:
74%

Magyarázd el neki, hogy ez az állapot nem tart örökké.

Nekem 3 gyerekem van, én is kikészültem, de ilyenkor mindenki kikészül.

Az igazi buli majd akkor jön, ha nem lesz jó tanuló, korrepetálásra, fejlesztésre kell vinni, vagy csak edzésre, zeneiskolába.

Aztán majd tizenévesen retteghet, hogy hazajön-e a buliból.

Örülj, hogy nem vettetek fel babavárót három gyereket beigérve. Gondold el azoknál milyen fejvakarás lehet.

okt. 22. 14:30
 7/53 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon gyerekes és önző a párod hozzáállása. Ő nem tudta hogy a gyerekvállalás után soha nem lesz régi az élete? Nyilván vannak nehezebb időszakok, de egy gyerekért felelősséggel tartoznak a szülei. Ilyen nincs hogy megunta és akkor kb dobjátok ki. Milyen ember az ilyen?

Nekünk is nagyon sírós, hasfájós, nehéz természetű gyerek "jutott". Nálunk is hónapokat sírt át a gyerek, sose volt az a mosolygós, cukin gagyogós baba. Tudom milyen, pokoli tud lenni. De a gyerekek gyorsan megnőnek, egyre értelmesebb lesz. Amikor pedig már van más eszköze arra hogy kifejezze magát, akkor kevesebbet fog sírni. Vannak időszakok amiket át kell vészelni, ez nálatok pont ilyen.

okt. 22. 14:32
 8/53 anonim ***** válasza:
48%
Nem hiszem, hogy komolyan gondolja a párod, egyszerűen csak tiszta ideg már. Én részben ezért se vállalok gyereket. A lakóházban most is van egy család, akinél egész nyáron kint bömbölt a gyerek az udvaron, majd szétb*szott az ideg, azt hittem kib*szok valamit az ablakon vagy kiordítok valami szépet :D Borzasztóan elviselhetetlen, nyugodt életet megkeserítő volt.
okt. 22. 14:44
 9/53 anonim ***** válasza:
86%

Jézusom. Ha ezeket így meghallottam volna a férjem szájából, szerintem ott helyben ábrándultam volna ki belőle és akkor már nem is lenne kérdés, hogy mi legyen.

Milyen ember ez? Szégyen, egy gyenge szar, aki a legkisebb terhelés hatására kifordul magából és menekülne. El is fog hagyni titeket, ne legyenek kétségeid egy percig sem, csak idő kérdése. Értem én, hogy az ember fáradtan tud meggondolatlan dolgokat mondani, amiket nem gondol komolyan, de a leírtak alapján neki ez nem csak kicsúszott egyszer... Fúj, rendesen hányingerem lett. Önző barom, senki se számít, csak ő és a kényelme. Megsúgom, gyerek nélkül is pont ennyire számíthatnál rá, ha esetleg súlyos beteg lennél vagy baleset érne.

Nyugodtan engedd el, ha menni akar, szart se ér ez a pasi.

okt. 22. 14:46
 10/53 anonim ***** válasza:
83%
Nem akarok vészmadárkodni, de napi szinten hallani olyan tragédiákat, amikor az "édesapa" vagy "édesanya" földhöz vágja a gyereket, mert sírt. Én ilyen kijelentések után egészen biztosan nem merném a gyereket egyedül hagyni apukával.
okt. 22. 14:54
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!