Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan várhatnám el, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan várhatnám el, hogy a párom támogasson?

Figyelt kérdés

Sokat dolgozom magamon, hogy a múltamat feldolgozzam. (Terápiában is)

A barátomnak az első perctől mondtam, hogy min mentem keresztül, és igyekszem ezeken felülkerekedni, kilábalni lelkileg. Már egészen tudatos is vagyok a sérüléseimben, tehát észreveszem, ha éppen valami nagyon fáj, mert a múltamra emlékeztet, és jelzem, hogy épp mi történik. A barátom ilyenkor ahelyett, hogy megnyugtatna, átölelne, visszavenne, inkább folytatja, sőt még elkezd rám mindenfélét mondani, negatívan beszélni rólam.

Egyre több ilyen szituációba kerülünk, nem értem, miért nem támogat, miért nem tud támaszként fellépni, amikor elmondom, hogy valami fáj.

Szerintetek ez egy kapcsolattól jogos elvárás? Lehet, rosszul gondolom, és igazából nem kellene támogatnia ilyenkor senkinek.

szept. 20. 10:32
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:

A pszichológus szerint nem egészséges a párom és csak hátráltat. Azt tudom, hogy a barátom soha nem szakítana velem, szóval ezt a döntést nekem kell meghozni.

Akárhogy is távdiagnosztizálnak páran, hogy fixen az én hibám, hogy a párom nem támogat, én tisztában vagyok vele, hogy nagyon nem az én hibám, és senki sem fogja tudni megmagyarázni, miért is lenne jogos az érzelmi bántalmazás.

Az pedig, hogy valaki szerint egy kapcsolatnak csak arról kell szólnia, hogy boldogan létezünk, az nagyon furcsa. Robotok lennénk?

Akármit mondok belekötnek páran, hogy pl passzív-agresszív vagyok, amikor az asszertiv kommunikáció a párommal minden, csak nem az.

Amúgy engem nem zavar, ha itt élik ki egyesek a frusztrációjukat. Kitartást nektek is! 🫶🏻

szept. 20. 15:47
 42/54 anonim ***** válasza:
61%

"Szóval amikor ezt mondjátok, hogy ne is menjen kapcsolatba, aki nem “egészséges”, hát szerintem kihalnánk."

Ami miért is baj? KIhalnánk, nem MEG. Csak azért, mert sok a sérült, gyártsuk a sérült gyerekeket?

szept. 20. 15:47
 43/54 anonim ***** válasza:
50%

#17: "Vagy addig ne legyen kapcsolata, amig el nem felejti??"

Nem, hanem addig ne legyen párkapcsolata, amíg a nagy részét érzelmileg föl nem dolgozta.

Te amúgy tényleg ennyire sötét vagy, vagy csak rájátszol?

szept. 20. 17:31
 44/54 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, szerintem nem formálhatsz jogot, és nem várhatod el, hogy egy olyan ember, aki nem a vérrokonod, érzelmileg támogasson. Más kérdés hogy olyasvalakivel, aki nem képes elfogadni téged olyannak, amilyen éppen vagy, nincs értelme párkapcsolatban lenni. Ez utóbbit felismerni viszont egyedül a te feladatod lenne. Amíg erre egymagadtól nem vagy képes, addig nem igazán vagy párkacsolatra alkalmas állapotban.
szept. 20. 17:37
 45/54 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező ha szerinted meg a pszichológusod szerint te vag, a tökéletes a párod meg egy szar akkor minek vagy vele? Minek panaszkodsz róla ahelyett hogy elhagynád??
szept. 20. 17:38
 46/54 anonim ***** válasza:
56%

Fennhéjazó stílusod van, teszed magad, hogy ki vagyok mi vagyok miközben egy nagy darab nulla vagy aki máson éli ki a rossz gyermekkori traumáját amin nem mellékesen más már rég túllépett volna, vagy legalábbis nem nyaggatná a párját vele idétlen "aszertív" kommunikációval. Mindenki azt írja hogyha neked nem jó vele akkor tessék szakítani! De ne tegyed már magad amikor megalázóan viselkedsz, könyörögsz neki, hogy hallgasson végig, hogy figyeljen rád oda mert semmi emberi tartásod nincs. Nem mi vagyunk frusztráltak hanem te vagy az! Mi csak őszintén leírtuk, hogy egyáltalán nem vagy normális vele együtt!

szept. 20. 18:19
 47/54 anonim ***** válasza:
77%

41

Ha szerinted is és a terapeuta szerint is a párod csak hátráltat téged, akkor miért teszel fel kérdést?

Azt jeleztük vissza, hogy elvárni, erőszakkal sajnos senkitől sem lehet semmit se... Érzelmi támogatást se... Viszont fel lehet mérni, hogy NEKED ez így jó-e vagy sem vele. Ha nem jó, akkor légy bátor és lépj ki.

szept. 20. 18:38
 48/54 anonim ***** válasza:
24%

Egyszeruen borzaszto ezeket a kommenteket olvasni, es hogy meg mindig itt tartunk, hogy nem tudjak az emberek elfogadni azt, ha valakinek nehez multja volt. Teljesen mindegy, hogy rossz gyerekkor, bantalmazo kapcsolat, csaladi tragedia, meg mindug ott tart a tarsadalom, hogy ezeke csak tul kell lepni, el kell felejteni, “masnak is vannak bajai”, nem kell, hogy a paroddal esetleg melyebb temakrol is tudj beszelni, mint a szombat esti film, amit a moziban neztetek legutobb.

Oszinten nem csodalom, hogy ennyi szr kapcsolat van, amikor alapveto dolgokat nem lehet megbeszelni az ember parjaval.

Az, hogy valaki folyton panaszkofik, negativ, az nyilvan nem okes es senkinek nem kell elfogadnia, de hagyjuk mar ezt, hogy tedd rendbe magad es majd utana.

A szemelyiseg, de alapvetoen barmilyen fejlodes, nem linearis es bar van kezdopontja, de vegpontja altalaban nincs. Nem, az ember nem tud tullepni komoly traumakob, de meg tud tanulni veluk egyutt rlni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy neha napjan az emlekek nem nyomjak ra a belyeguket egy adott napon az ember hangulatara es azt dem gondolom, hogy egy kapcsolat csak akkor lenne jo, ha nincsenek benne ilyen idoszakok, mindig minden rozsaszin es soha senkinek nincsen lelkileg megterhelobb idoszaka.

Ezeket a kommenteket olvasva teljesen le vagyok dobbenve, hogy minfenki dobalozik a “tedd rendbe magad” szoveggel, mikozben maga olyan lekicsinylon es rettenetesen bunko stilusban nyilvanul meg, hogy ott is boven lennr helye szemelyisegfejlodesnek.

szept. 21. 13:53
 49/54 anonim ***** válasza:
18%
A lepontozas az megy, de hogy esetleg meg is ertsetek, amit irok, az mat kevesbe. Sajnalom az onreflexiora keptelen embereket, sajnos beloluk van tobb. :)
szept. 21. 17:08
 50/54 anonim ***** válasza:
69%
Jesszus 48.....te vagy az aki itt össze vissza halandzsázik 😂
szept. 21. 22:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!