Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Támogasson e egy egyedülálló ffi egy kétgyerekes anyukát anyagilag úgy, hogy még nem élnek együtt?
Szerintem nem várható el, ez a pasi egyéni döntése.
Igazából semmi köze a gyerekekhez, főleg, ha együtt sem laknak.
Ha együtt laknának, az más lenne, akkor szerintem azért illene hozzájárulni a dologhoz. De így nem.
Nem elvárható. Másfelől meg kicsit fura, ha ő egyedül prímán éldegél, jut mindenre, és mondjuk van két éve egy kétgyerekes partnere, aki azt számolja, jut-e vaj a kenyérre hó végén.
Szóval alapvetően nem kötelessége, de ha teheti, és ennek megfelelően meg is teszi, az sokat elárul arról, hogy nagylelkű, jószívű ember-e vagy sem.
a férfi döntése...ha ő megteheti és ezzel segítene a nőnek és akar is ennyivel segíteni, akkor tegye, de ez szerintem nem várható el ilyen helyzetben...
23F
Gyermekes anyaként írom: nem elvárható az anyagi támogatás, még akkor sem, ha együtt élnek.
Ha a gyermek apja nem fizet gyerektartást, élni kell a jogi lehetőségekkel: az állam megelőlegezi a gyerektartást és behajtja az apán. Ehhez az új párnak az égvilágon semmi köze.
Az új pártól csupán annyi várható el, hogy a nővel közös költségeikbe beszálljon (a gyerekekébe nem, ez teljesen a saját döntése). Együttélés esetén is. Tehát nyilván fizeti a rezsi, a háztartás költségeinek rá eső részét. Egyéni megállapodás kérdése, hogy - jövedelmük függvényében - hogyan osztják el a KÖZÖS költségeket, de a gyerekekkel kapcsolatos költségeket véleményem szerint nem kell a férfinak állni semmiképp, akkor sem, ha "kijön" a gyerekekkel. Vannak olyan (jogi) lehetőségek, amikor az új partner teljes felelősséget vállal a gyerekekért, például ha a nevére veszi őket, de ennek is a saját döntésének kell lenni. Ebben az esetben teljes jogú apává válik, annak minden anyagi és erkölcsi következményével.
Kicsit más a helyzet akkor, ha az új társ együttélés nélkül is sok időt tölt a nő lakásában, hiszen akkor fogyaszt is. Ennek a költségeibe természetesen "illik" beszállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!