Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fél éve vagyunk házasok de állandó vita téma a közös/külön kassza. Szerintetek?
Leírom nagyjából a helyzetet. Én 260 ezret keresek, férjem 400-at a munkahelyén, és még x összeget maszek munkában. Nagyon változó hogy ez havonta mennyi, nem is szoktunk róla beszélni, ez csak az övé, félreteszi magának.
A havi kiadások:
Lakáshitel és biztosítás 220 ezer, ő fizeti, a megismerkedésünk előtt vette a lakást amiben élünk, ezt ő vállalja továbbra is.
A rezsi kb 50 ezer, ezt mindig megfelezzük és oda adom neki a részemet.
Ételre, tisztító szerekre követhetetlen a havi kiadásunk, de én irreálisan soknak érzem, amellett hogy pl nem rendelünk ételt soha, és nincs semmi luxus. Leggyakrabban férjem intézi a bevásárlást.
Nemrég azt mondta, hogy legyen úgy hogy havonta adok neki 120 ezret, ami az étel, háztartás, és egyben a rezsi rám eső részét fedezi. Ha bármi különleges közös költés van a hónapban, akkor az ezen felül fele fele arányban megy, pl múltkor porszívót kellett vennünk. Én ezen kívül fizetem a saját benzinemet, telefonszámlámat, rendszeres gyógyszereimet, és minden olyan dolgomat ami nem közös használatú (pl tusfürdő, tampon) Így még nem is lenne olyan rossz a dolog…
De a valóságban ez nem így működik sajnos, hanem úgy, hogy ezen felül nekem még ugyanúgy el kell járnom vásárolni. Mert megkér hogy ugorjak be boltba mert megkívánt valamit, vagy mert észre vette hogy nincs otthon valami és kellene vacsorára, vagy én magam veszem észre hogy xy dolog nincs és a férjem nem gondoskodott róla, így én is ugyanúgy járok boltba. A probléma az hogy a sok kicsi vásárlás sokra megy, és mindig lenullázódik a fizetésem. Pedig szeretnék én is néha venni egy ruhadarabot, vagy pár havonta elmenni fodrászhoz, és jó lenne ha lehetne saját félre tett pénzem is. (Közös megtakarítás nincs)
Ti milyen megoldást javasoltok?
Férj bevétel: 400e
Megélhetés 50%: 200e
Vágyak 30%: 120e
Befektetés 20%: 80e
Mellékes: Xe
Feleség bevétel: 260e
Megélhetés 50%: 130e
Vágyak 30%: 78e
Befektetés 20%: 52e
Mellékes: 0e
"hogy a tőle egyébként többet dolgozó férje még a jelenleginél is többet toljon alá. Benned semmi empátia nincs a fickóval szemben? Gusztustalan vagy."
Nem vagyok gusztustalan. Ha a férj kizárólag magának dolgozik, magának gyűjt, a neje azt sem tudja, mennyi az az anyi, akkor neki ahhoz semmi köze. Ne már azért tudjon keresni magának(!) pénzt, mert a feleség kiszolgálja!
Milyen empátia legyen bennem? Hogy a feleségét kihasználva van lehetősége kapargatni a saját gesztenyéjét? A férj a gusztustalan, de nagyon.
"KÉT MUNKÁJA VAN, ergo jelentősen többet dolgozik "
És????
Magának keresi a pénzt, még az összeget sem tudja a felesége.
Házasodna a fene ilyennel.
Az senkinek nem jut eszébe, hogy a kérdező talán nem tud a pénzzel bánni, kifolyik a kezei közül.
Nem tudja mennyit költenek élelmiszerre, meg hasonló mindennapos dolgokra.
Havi 140 szintén eltűnik neki úgy, hogy abból nem vesz semmi jelentőset és nem csak ő vásárol be.
A párja nem vonja be a pénzügyekbe.
Ez három intő jel.
A legtöbb banki applikáció már mutatja a havi költéseket, én például jellemzően havi 50 körül költöttem idén bevásárlásra.
76
Mivel a férje vásárol leginább, nyilván nem tudja.
140 ezer, ebből jön még a benzin, telefon, és minden egyéb.
"A párja nem vonja be a pénzügyekbe.
Ez három intő jel."
Igen. Intő jel, arra hogy nem szabad mindent a pasira hagyni, mert azt csinál, amit akar. Ellenőrízhetetlenül.
Meg mi az, hogy a férj magának gyüjtöget? Ez nem házasság. Csak formailag.
Gyerekek, a kevésből szűkösen de gondtalanul lehetne a feleség.
Ennyi gyűlöletet ami itt kering rég láttam.
Az Élet tele van egyeztetéssel, bele kell állni a szituációkba és ha nem jó még mindig dönthet másként mindkét fél.
-Ha nem jó a Nőnek ez és nem akarja megbeszélni közös megegyezésre jutni akkor nyugodtan váljon ha válni akar váljon.
-Ha jó meg maradjon. Nem véletlenül házasodtak össze.
Itt 2 szereplős a közösség. Felnőttként megtudják beszélni, nincs egy tinédzser aki a megbeszéltek ellenére másként költi el a pénzt.
Fekete fehér könyveléssel van a férfi és nem magának harácsol hanem a közösbe.
Az hogy férfi nyelven ez így hangzik az egy a sok különbségből hogy nem vagyunk egyformák. A probléma az hogy a feleség ahelyett hogy otthon megbeszélné a nemtetszését külsősökkel teszi meg. okés ha utána visszamegy a Férjhez.
Nem hangos madárként és nem pincsi kutyaként, nem elnyomott a Nő hanem társ.
Társként van kezelve. Nem csak a Férfi Nőről van szó hanem a családi rendszerekről is ahonnan jöttek és látták hogy megy otthon, hogyan látnák ők maguk jónak.
Mindenre ott hogy van hogy döntöttek valahogy amit most látunk, és dönthetnek úgy hogy változtatnak ezen. És a változtatott rendszert is változtathatják.
Mert az élet már csak ilyen.
Az egész fillérbaszakodós kommentáradatban a lényeg az a feleség beszélje meg a Önös képviseletét a Férjjel és mozduljon valamerre a 260e ft os fizetésű munkahelyéről minél előbb!
Gondolkodjunk ésszerűen, a 260e legyen jó a gyereknek első munkahelyén a nyárra. Innen kell tovább lépni és minden más együtt beszélve közös megegyezésen haladva együtt fejlődve építeni a kapcsolatot.
A kockázati életbiztosítás pedig azért javaslom ha kiesik a 400+X kereső Férj (korház/meghal) akkor ne kelljen vissza adni a banknak a félig kifizetett házat.
Bár a Férj azt a házat nem használja már Feleség és talán a gyerekek igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!