Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fél éve vagyunk házasok de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fél éve vagyunk házasok de állandó vita téma a közös/külön kassza. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Leírom nagyjából a helyzetet. Én 260 ezret keresek, férjem 400-at a munkahelyén, és még x összeget maszek munkában. Nagyon változó hogy ez havonta mennyi, nem is szoktunk róla beszélni, ez csak az övé, félreteszi magának.

A havi kiadások:

Lakáshitel és biztosítás 220 ezer, ő fizeti, a megismerkedésünk előtt vette a lakást amiben élünk, ezt ő vállalja továbbra is.

A rezsi kb 50 ezer, ezt mindig megfelezzük és oda adom neki a részemet.

Ételre, tisztító szerekre követhetetlen a havi kiadásunk, de én irreálisan soknak érzem, amellett hogy pl nem rendelünk ételt soha, és nincs semmi luxus. Leggyakrabban férjem intézi a bevásárlást.

Nemrég azt mondta, hogy legyen úgy hogy havonta adok neki 120 ezret, ami az étel, háztartás, és egyben a rezsi rám eső részét fedezi. Ha bármi különleges közös költés van a hónapban, akkor az ezen felül fele fele arányban megy, pl múltkor porszívót kellett vennünk. Én ezen kívül fizetem a saját benzinemet, telefonszámlámat, rendszeres gyógyszereimet, és minden olyan dolgomat ami nem közös használatú (pl tusfürdő, tampon) Így még nem is lenne olyan rossz a dolog…

De a valóságban ez nem így működik sajnos, hanem úgy, hogy ezen felül nekem még ugyanúgy el kell járnom vásárolni. Mert megkér hogy ugorjak be boltba mert megkívánt valamit, vagy mert észre vette hogy nincs otthon valami és kellene vacsorára, vagy én magam veszem észre hogy xy dolog nincs és a férjem nem gondoskodott róla, így én is ugyanúgy járok boltba. A probléma az hogy a sok kicsi vásárlás sokra megy, és mindig lenullázódik a fizetésem. Pedig szeretnék én is néha venni egy ruhadarabot, vagy pár havonta elmenni fodrászhoz, és jó lenne ha lehetne saját félre tett pénzem is. (Közös megtakarítás nincs)

Ti milyen megoldást javasoltok?

máj. 8. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 anonim ***** válasza:
52%
Én se értem miért megy a háborgás a férfi ellen komolyan. Te kérdező jóval kevesebbet keressel ő meg eltart valljuk be! Tök mindegy, hogy közös vagy nem a kasza akkor is eltart téged. Ha nem lenne a férjed és egyedül kéne élned nem tudnád magad fenntartani a kevés fizudból. A férjednek kettő munkahelye van hiába az egyik csak maszekolás. Neked meg 200e a havi bevétel. Majd hülye lenne még jobban eltartani mint elvagy.
máj. 8. 19:55
 42/78 anonim ***** válasza:
66%

Attól még szarrágás ez az egész, és ez egy házasságban fenntarthatatlan.

Minek házasodik az, aki nem ért egyet a vagyonközösséggel?

máj. 8. 19:56
 43/78 anonim ***** válasza:
31%
De miért kéne egyetérteni a vagyonközösségel? Egy csomó ember úgy megy a házasságba, hogy külön kasszán vannak, előtte papírt írnak alá. Nagyon jól teszik mert a válásra gondolni kéne.
máj. 8. 19:57
 44/78 anonim ***** válasza:
Oké, akkor írjanak. Szerinted itt történt?
máj. 8. 20:01
 45/78 anonim ***** válasza:
76%
43 Akkor viszont ne a nővel vásároltasson pluszba kaját. Ha külön kassza van, akkor menjen és vegye meg magának ami épp eszébe jut.
máj. 8. 20:01
 46/78 anonim ***** válasza:
88%
De azért aki külön kasszában gondolkodik egy házasságban, az magyarázza már el nekem, hogy mi lesz akkor, mikor gyerek születik. Mert baromira érdekel, hogy azt mégis hogy dolják meg. Anyuka kiesik 2-3 évre, kapja a szar GYES-t, de azért minden menjen felesben? Az, hogy egyébként ő azt tette bele, hogy kihordta a gyereket, ha már apuka erre biológiailag nem képes?
máj. 8. 20:02
 47/78 Ghgj ***** válasza:
29%
#45 Még ha havi 50-et dob rá a kérdező a kajára pluszban, akkor is kb. csak felesben vannak.
máj. 8. 20:02
 48/78 anonim ***** válasza:
85%
Ja, vegyen magának ételt, egyetértek. A kérdező miért vesz neki ételt? Nem értem. Vagy a kérdező miért nem maszekol szintén, miért nem keres jobban fizető munkahelyet? Egy csomó megoldás van.
máj. 8. 20:03
 49/78 anonim ***** válasza:
34%
47 De külön kasszánál ez rohadt mindegy. Annak épp ez lenne a lényege, hogy nem számít, ki hogy van. CSAK a rezsit kellene elfelezniük, a maradékból meg mindenki gazdálkodik ahogy akar. Ezzel is jobban járna a csaj. Minden bevásárlásnál az egyik elutalja a másiknak az összeg felét, természetesen ha valaki valamit csak magának vesz, az megy a szalag végére, külön fizetve. :) Macerás és röhejes is egy házasságban, de itt max ez működne.
máj. 8. 20:06
 50/78 Ghgj ***** válasza:
34%
Ráadásul a kérdező (feltételezem) havi 40 óra munkával keres 260.000 Ft-ot. A férje keres havi 40 órával 400.000 Ft-ot, amiből, mivel a lakhatást fizeti, marad neki 180.000 Ft. Szerintem az lenne a korrekt, ha a kérdező ugyanannyi órát dolgozna + kifizetné a hitel felét azóta, hogy összeházasodtak, hiszen abból a kényelemből él, amit a fickó kipótol. Ja, hogy a férje nem várja el? Gáláns dolog, valóban.
máj. 8. 20:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!