Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fél éve vagyunk házasok de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fél éve vagyunk házasok de állandó vita téma a közös/külön kassza. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Leírom nagyjából a helyzetet. Én 260 ezret keresek, férjem 400-at a munkahelyén, és még x összeget maszek munkában. Nagyon változó hogy ez havonta mennyi, nem is szoktunk róla beszélni, ez csak az övé, félreteszi magának.

A havi kiadások:

Lakáshitel és biztosítás 220 ezer, ő fizeti, a megismerkedésünk előtt vette a lakást amiben élünk, ezt ő vállalja továbbra is.

A rezsi kb 50 ezer, ezt mindig megfelezzük és oda adom neki a részemet.

Ételre, tisztító szerekre követhetetlen a havi kiadásunk, de én irreálisan soknak érzem, amellett hogy pl nem rendelünk ételt soha, és nincs semmi luxus. Leggyakrabban férjem intézi a bevásárlást.

Nemrég azt mondta, hogy legyen úgy hogy havonta adok neki 120 ezret, ami az étel, háztartás, és egyben a rezsi rám eső részét fedezi. Ha bármi különleges közös költés van a hónapban, akkor az ezen felül fele fele arányban megy, pl múltkor porszívót kellett vennünk. Én ezen kívül fizetem a saját benzinemet, telefonszámlámat, rendszeres gyógyszereimet, és minden olyan dolgomat ami nem közös használatú (pl tusfürdő, tampon) Így még nem is lenne olyan rossz a dolog…

De a valóságban ez nem így működik sajnos, hanem úgy, hogy ezen felül nekem még ugyanúgy el kell járnom vásárolni. Mert megkér hogy ugorjak be boltba mert megkívánt valamit, vagy mert észre vette hogy nincs otthon valami és kellene vacsorára, vagy én magam veszem észre hogy xy dolog nincs és a férjem nem gondoskodott róla, így én is ugyanúgy járok boltba. A probléma az hogy a sok kicsi vásárlás sokra megy, és mindig lenullázódik a fizetésem. Pedig szeretnék én is néha venni egy ruhadarabot, vagy pár havonta elmenni fodrászhoz, és jó lenne ha lehetne saját félre tett pénzem is. (Közös megtakarítás nincs)

Ti milyen megoldást javasoltok?

máj. 8. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 anonim ***** válasza:
61%

Mi úgy vagyunk külön kasszán, hogy a bérleti díj, rezsi felesben megy.

Az összes bevásárlásra - étel, ital, mosószer, tusfürdő - van egy közös pénztárcánk, amit úgy töltünk fele-fele arányban, ahogy fogy belőle.

Ezen felül mindenki pénze a sajátja. Veszünk egymásnak néha ajándékot, hol egyikünk hol a másikunk fizet pl étteremben, Mekiben - férjem többször, ő jóval többet keres.

Nem közös gyerekeink vannak, így pl az ő költségeiket mindenki a sajátjáét finanszírozza.

Szóval kb fele-fele, de nyilván nincs ezer forintra kiszámolva.

máj. 8. 16:59
 2/78 anonim ***** válasza:
79%

Ki vezeti a háztartást? Ki mennyit tesz a kapcsolatba érzelmi téren? Ugyanis ezt a két szintén óriási témakört nem lehet egyenlően felezni, hiszen mérni sem lehet megfelelően.

A válaszodtól függetlenül csúnyán kihasználnak ebben a kapcsolatban. Kedves nők, 2024 van, legyetek okosabbak. Persze, hogy megérte a férjednek feleségül venni téged: a lakás továbbra is az ő nevén van, jogilag nem tudod majd onnan kivenni a részed (porszívó amit említettél, de biztos vannak ott bútorok, felújítási munkák is). Ha bármi történik, te kb. az utcára kerülsz, hiszen megtakarítani se tudsz. Mi az, hogy “az ő pénze és neked ahhoz semmi közöd”? Nem tekint rád se nőként, se társként. Csak egy kényelmi opció vagy neki, mert nem invesztál a kapcsolatba.

máj. 8. 17:06
 3/78 anonim ***** válasza:
64%
Keress jobban fizető munkahelyet vagy váljatok el.
máj. 8. 17:09
 4/78 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ha csak az övé a lakás, akkor takarítsa ő a saját takarítószereivel. Ez így abszurd.

Nálunk közös szla van 2 kártyával, ki mit vesz, fizeti, nem tartjuk számon kinek a benzine. Eleve férj és feleség vagyunk, közös minden. Vesz amit akar, meg én is.

máj. 8. 17:11
 5/78 anonim ***** válasza:
96%
Házasságban vagyonközösség van. (Kivéve a lakás, nyilván.) Mindez, amit írtál, nonszensz. Teljesen új alapokra kell helyeznetek az anyagiakat. Ez így csak feszültségek és konfliktusok forrása lesz. Bár gyanítom, hogy a férjed nem óhajt veled egyenrangú lenni, hiszen eddig sem tette. Hogy tudtatok így összeházasodni? Mire számítasz, meddig lesztek együtt?
máj. 8. 17:20
 6/78 anonim ***** válasza:
86%

Mi az, hogy követhetetlen? Fogjatok egy füzetet és mindent írjatok.

Tervezzétek meg a heti menüt előre, írj listát a férjednek és akkor nem fog lemaradni semmi.

máj. 8. 17:24
 7/78 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy van, hogy étkezésen kívül a kötelező kiadásokat k.b. felezzük, kicsivel többet én állok. Pontosan azért, mert párom is kevesebbet keres. A vásárlás többnyire külön-külön zajlik, a legalapvetőbb azonnali termékeket megveszem én, később párom kipótolja. De különben pontosan 120-E körül van magamra számolva a kötelező kiadás.

Azt javasolnám, hogy az étkezés szintén legyen kivonva a közösből vagy kevesebb legyen számolva.

35/F

máj. 8. 17:26
 8/78 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ítélkezek, viszont ha neked ez nem tetszik, akkor ne itt kérj ismeretlenektől tanácsot, hanem beszéljétek meg.

Ha megegyeztek, szuper.

Ha nem tudtok, válj el.

Így lebegtetve ez megmérgezi a kapcsolatot.

máj. 8. 17:26
 9/78 anonim ***** válasza:
91%

A házasság vagyonközösség, nem igazán értem, hogy hogy lehet így együtt élni valakivel. Ha gyerek lesz, majd azon is megy a vita, ki vegye a pelenkát?...

Vagy dobjátok össze a fizutokat, és MINDENT fizessetek abból, vagy beszéljetek meg egy X összeget, amit bedobtok a közösbe, és a közös dolgokat abból fizessétek, a maradék pénzével meg mindenki úgy gazdálkodik, ahogy akar.

Mikor még nem voltunk házasok a férjemmel, akkor így csináltuk. Csináltunk egy Revolit számlát, hó elején mindketten ráraktunk mondjuk 200-200 ezer forintot, és a közös dolgokat (rezsi, élelmiszer, tisztítószer, nyaralás stb.) abból fizettük. A maradékból meg mindenki azt vett/csinált, amit akart.

De azért azt hozzá kell tenni, hogy egyikőnk sem keres rosszul, azaz a közösön kívül azért mindenkinek volt elég pénze saját magára.

Mivel te sokkal kevesebbet keresel, könnyen belefuthatasz abba, hogy a közösbe beadás után saját magadra egy filléred se marad.

Gondold át, hogy ez mégis mennyire normális egy házasságban, mert szerintem semennyire. Majd amikor GYES-en leszel a gyerekkel, és még szarabbul fogsz keresni, mint most, akkor majd nyomorogsz, vagy mi a szösz? Nem elég, hogy a KÖZÖS gyerekért feláldozos a saját karriered és fizetésed, még aztán egy ruhát se vegyél magadnak, mert az összes pénzed a közös kiadásba megy? Hát ez kicsit röhej, már ne haragudj.

Ha minden áron fillérbaszóskodni akartok, akkor legalább beszéld meg vele, hogy a közösbe fizetésarányosan tegyetek bele.

Pl. Ha te csak 260-at keresel, ő meg 400-at, akkor az össz bevétel 660 ezer, aminek te 39%-át viszed, ő meg a 61%-át, akkor minden hónapban ugyanilyen arányban dobjatok össze pénzt, és abból költsetek a közös dolgokra. Ami marad, azt meg mindenki költi, ahogy akarja.

máj. 8. 17:39
 10/78 anonim ***** válasza:
74%

Na ezért nem mentem hozzá fillérező, garasoskodó emberhez!

És lehet nyugodtan lepontozni, lehordani, de számomra ez amit a kérdező kiírt, elképzelhetetlen.

Normális férjem van!

Nem számolgatunk szirsz@r dolgokat, meg ki mennyit ad bele, mibe?

Közös kassza, vagyonközösség !

Ha meg magának gyűjtögetne, tenne félre, elválnék !

Keress egy nem sz@revő férfit!

Nekem is ez a második házasságom! Nem szabad beletörődni!

máj. 8. 17:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!