Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fél éve vagyunk házasok de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fél éve vagyunk házasok de állandó vita téma a közös/külön kassza. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Leírom nagyjából a helyzetet. Én 260 ezret keresek, férjem 400-at a munkahelyén, és még x összeget maszek munkában. Nagyon változó hogy ez havonta mennyi, nem is szoktunk róla beszélni, ez csak az övé, félreteszi magának.

A havi kiadások:

Lakáshitel és biztosítás 220 ezer, ő fizeti, a megismerkedésünk előtt vette a lakást amiben élünk, ezt ő vállalja továbbra is.

A rezsi kb 50 ezer, ezt mindig megfelezzük és oda adom neki a részemet.

Ételre, tisztító szerekre követhetetlen a havi kiadásunk, de én irreálisan soknak érzem, amellett hogy pl nem rendelünk ételt soha, és nincs semmi luxus. Leggyakrabban férjem intézi a bevásárlást.

Nemrég azt mondta, hogy legyen úgy hogy havonta adok neki 120 ezret, ami az étel, háztartás, és egyben a rezsi rám eső részét fedezi. Ha bármi különleges közös költés van a hónapban, akkor az ezen felül fele fele arányban megy, pl múltkor porszívót kellett vennünk. Én ezen kívül fizetem a saját benzinemet, telefonszámlámat, rendszeres gyógyszereimet, és minden olyan dolgomat ami nem közös használatú (pl tusfürdő, tampon) Így még nem is lenne olyan rossz a dolog…

De a valóságban ez nem így működik sajnos, hanem úgy, hogy ezen felül nekem még ugyanúgy el kell járnom vásárolni. Mert megkér hogy ugorjak be boltba mert megkívánt valamit, vagy mert észre vette hogy nincs otthon valami és kellene vacsorára, vagy én magam veszem észre hogy xy dolog nincs és a férjem nem gondoskodott róla, így én is ugyanúgy járok boltba. A probléma az hogy a sok kicsi vásárlás sokra megy, és mindig lenullázódik a fizetésem. Pedig szeretnék én is néha venni egy ruhadarabot, vagy pár havonta elmenni fodrászhoz, és jó lenne ha lehetne saját félre tett pénzem is. (Közös megtakarítás nincs)

Ti milyen megoldást javasoltok?

máj. 8. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
42%

Hm, ez olyan érdekes. Igazából vicces. Ha arról van szó, hogy a férfi keveset keres akkor a női válaszolók többsége rögtön írja, hogy szóba se állnának vele. Ez a szóban forgó hülye férfi esélyt adott a jóval kevesebbet kereső nőnek, elvette feleségül és azon vannak kiakadva, hogy a kérdező vesz neki kaját, nem tud miből megspórolni. Én meg azon vagyok fennakadva, hogy egyáltalán elvette feleségül mert látni, hogy válás lesz a vége ugyanis a kérdező csak jól akar élni, de tenni érte sehogyse akar. Felvette a kölcsönt a házra a férj, fizeti tisztességesen ő meg csücsül benne, de bele fizetni nem fog pedig azt a házat ő is élvezi ugyanúgy.

Kíváncsi lennék arra, hogy akkor mi lenne a kérdezővel hogyha a férj kitenné azért mert egyáltalán nem akar előre haladni. Az lesz amúgy a vége mert nem fogja tűrni, hogy többet akar holott ő nem tesz bele annyit mint a férj. :)

máj. 8. 20:14
 52/78 Ghgj ***** válasza:
78%
#51: Nem csak élvezi a házat, ha válnak, a házasság óta kifizetett hitel arányában részesedése is lesz belőle.
máj. 8. 20:17
 53/78 anonim ***** válasza:
21%

Akkor hol a probléma? :D

A kérdező egy felkapaszkodni akaró nagy nulla. Ennyi.

Még jó, hogy nem akar közös kasszát amikor úgyis sokkal többet tesz bele mint ő. Remélem kidobja a hasznavehetetlen kérdezőt hamarosan aztán sírhat, hogy hogyan fog élni hónapról hónapra egyedül.

máj. 8. 20:19
 54/78 Ghgj ***** válasza:
34%
#53: Részemről nincs probléma, egyetértünk.
máj. 8. 20:22
 55/78 anonim ***** válasza:
41%

#54:

Örülök neki. :)

máj. 8. 20:25
 56/78 anonim ***** válasza:
65%
Ez nem hàzassàg ez max vita a pénzről ilyen önző FFI soha nem kéne... szégyen.
máj. 8. 20:50
 57/78 anonim ***** válasza:
54%

"mivel nem kéri el a lakáshitel felét a feleségén. "

Felesleges. Közös vagyon van házasságban. Hogy egyik zsebukbol fillerezgetik át a pénzt a másikba, nevetséges.

máj. 8. 20:54
 58/78 anonim ***** válasza:
26%

Havi 260 ezerből jelenleg kényelmesen laksz, eszel és kocsival jársz.

Ezen felül hónapról hónapra egyre nagyobb tulajdonrészt szerzel a lakásban, amiben laktok.

Szerintem első körben el kellene gondolkodnod, hogy mennyire “rossz” neked?

Aztán papír, ceruza és 3 hónapig felírogatni az összes költést. Igen, egy túrórudit is, és azt is, hogy mennyi kaját dobtok ki!

Lehet hétvégén nagybevásárlást csinálni. Te pakolod a kocsit, ő fizet. Hét közben már szinte csak friss kenyérért kell boltba menni.

Legvégül elgondolkodni, hogy TE mit tehetnél azért, hogy jobb legyen az anyagi helyzetet. Másik munkahely, túlóra, buszbérlet kocsi helyett, másodállás, kisebb telefon csomag.

+1, keresel egy új férjet, aki 800at keres minimum, ki van fizetve a háza, a rezsi meg aprópénz, nem érdekli az a néhány deák.

máj. 8. 21:15
 59/78 anonim ***** válasza:
27%

Az ingatlant a házasság előtt vette a férj, a későbbi felesége nem adóstársa. Éppen arról van szó, hogy ez a lakás sosem lesz a feleségé.

Hányinger emberek vagytok, nulla empátiával.

máj. 8. 21:19
 60/78 anonim ***** válasza:
55%

"Az ingatlant a házasság előtt vette a férj, a későbbi felesége nem adóstársa. Éppen arról van szó, hogy ez a lakás sosem lesz a feleségé."

De mivel a házasság vagyonközösség, ezért jogilag ők közösen fizetik már a fennmaradt törlesztőt, az mindegy kinek a nevén van a lakás vagy a hitel. Ha most elválnának, vagyonmegosztáskor a kérdező kérhetné a házasság után kifizetett törlesztőrészlet felét, mert azt elvileg ö is fizette a közös kasszából.

máj. 8. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!