Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fél éve vagyunk házasok de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fél éve vagyunk házasok de állandó vita téma a közös/külön kassza. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Leírom nagyjából a helyzetet. Én 260 ezret keresek, férjem 400-at a munkahelyén, és még x összeget maszek munkában. Nagyon változó hogy ez havonta mennyi, nem is szoktunk róla beszélni, ez csak az övé, félreteszi magának.

A havi kiadások:

Lakáshitel és biztosítás 220 ezer, ő fizeti, a megismerkedésünk előtt vette a lakást amiben élünk, ezt ő vállalja továbbra is.

A rezsi kb 50 ezer, ezt mindig megfelezzük és oda adom neki a részemet.

Ételre, tisztító szerekre követhetetlen a havi kiadásunk, de én irreálisan soknak érzem, amellett hogy pl nem rendelünk ételt soha, és nincs semmi luxus. Leggyakrabban férjem intézi a bevásárlást.

Nemrég azt mondta, hogy legyen úgy hogy havonta adok neki 120 ezret, ami az étel, háztartás, és egyben a rezsi rám eső részét fedezi. Ha bármi különleges közös költés van a hónapban, akkor az ezen felül fele fele arányban megy, pl múltkor porszívót kellett vennünk. Én ezen kívül fizetem a saját benzinemet, telefonszámlámat, rendszeres gyógyszereimet, és minden olyan dolgomat ami nem közös használatú (pl tusfürdő, tampon) Így még nem is lenne olyan rossz a dolog…

De a valóságban ez nem így működik sajnos, hanem úgy, hogy ezen felül nekem még ugyanúgy el kell járnom vásárolni. Mert megkér hogy ugorjak be boltba mert megkívánt valamit, vagy mert észre vette hogy nincs otthon valami és kellene vacsorára, vagy én magam veszem észre hogy xy dolog nincs és a férjem nem gondoskodott róla, így én is ugyanúgy járok boltba. A probléma az hogy a sok kicsi vásárlás sokra megy, és mindig lenullázódik a fizetésem. Pedig szeretnék én is néha venni egy ruhadarabot, vagy pár havonta elmenni fodrászhoz, és jó lenne ha lehetne saját félre tett pénzem is. (Közös megtakarítás nincs)

Ti milyen megoldást javasoltok?

máj. 8. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
75%
11: Igazából a férje fizetésével együtt nem olyan problémás ez, mi ketten együtt keresünk kevesebbet, és itt a férj saját magának rendezett lakáshitelt abból a pénzből. Pont nem ezen kell megállni és lovagolni.
máj. 8. 19:20
 32/78 anonim ***** válasza:
80%

30# Pl azzal, hogy elkéri a kajapénzt de a kérdező még ezen felül vásárolgat neki a sajátjából, és nyilván mind tudjuk, mennyibe kerül a kaja, ha ez nem lenne, már kapásból maradna a kérdező számláján 15-20K fixen, az is lófsz, de legalább egy darab ruhát tudna venni magának néha. A pasika emellett meg félrerakja a maszekpénzét fullba saját zsebpénznek.

Sokkal jobban kijönne anyagilag, ha a szüleivel lakna pl, magának fizetné a kaját (nők általában nem tápolnak annyit, mint a férfiak, kb a kaja ára az 1/3-a lenne a mostaninak), tudna félrerakni meg esetleg fektetni egy kicsit a jövőjébe is, valami képzésre befizetni magát, hogy ne 260-ból kelljen nyomorognia. A jelenlegi helyzetben hacsak nincs előtte valami karrierút mert olyan cégnél van, gyakorlatilag soha nem fog egyről a kettőre jutni, a kedves férj meg ezt lazán nézi végig, hiszen neki van minden, van lakás, van pénz, van kaja, van szex.

máj. 8. 19:25
 33/78 Ghgj ***** válasza:
53%

#31: Vagy nem lakhatna a szüleivel, mert a felnőtt emberek jelentős részének ez nem opció. Tegyük fel, hogy neki sem (mert miért alap az, hogy igen?).

A lakhatás lakhelytől függően változik, de mondjuk bérelhetne egy szobát rezsivel 120e Ft-ért. Szerintem nem mondok sokat, de cáfolj meg, ha máshogy gondolod. Marad 140e Ft-ja, amiből (mivel a nők annyit esznek, mint a madarak) kicsenget 30e forintot kajára (szóval vajas zsemlét eszik paprikával havi 20 napon). Marad 110e Ft, fenntartja a kocsiját (legyen havi 20e, mert nagyon jóindulatú vagyok), 90e forintja marad. Háztartási cikkekre elkölt 20e forintot, mert megint jóindulatú vagyok. Marad 70e. Félrerak 50e forintot, mert már nincs képben a lehúzós férje, aki mellett nem tud félrerakni. 20e forintból ismerkedik, ruhát vesz, tanfolyamra jár. Tök reális.

máj. 8. 19:36
 34/78 anonim ***** válasza:
84%

Miért használja ki?

Mondjuk mert elkéri a pénzt kajára, de azért mellette m,ég vásárolgasson be az asszony? Ennyi erővel számolják ki azt is, ki mennyit eszik. Biztos vayok benne, hogy a nő kevesebbet.

Én ilyen szarrágást egy házasságban nem tűrnék el.

Mondom ezt úgy, hogy nőként kétszer annyit keresek, mint a férjem, de eszembe nem jutna fillérre felezgetni minden szart. A házba is többet adtam bele, mert nekem volt több (a tulajdonrész pedig 50-50%). Bocs, de nekem egy házasságban az a lényeg, hogy EGYÜTT jól éljünk, nem az, hogy éb ellegyek, a másik meg nyomorogjon, ahogy akar.

máj. 8. 19:36
 35/78 anonim ***** válasza:
100%

Nem emlékszem melyik válaszoló írta, de mi is úgy csináljuk, mióta összeköltöztünk (bár házasok még nem vagyunk), hogy nyitottunk egy közös revolut számlát, ahová mindketten utalunk X összeget hónap elején, és mindkettőnknek van hozzá egy virtuális kártya, amivel tudunk fizetni. Mindketten látjuk az alkalmazásban, hogy ki mikor, hol, mennyiért vásárolt, meg mennyi pénz van még rajta. Kb 2 percbe sem telik regisztrálni, és kész. A maradék pénzzel pedig mindenki azt csinál, amit szeretne, vagy saját bankszámlán tartja, vagy befekteti vagy elkölti amire akarja. De a közös dolgokat csak arról fizetjük, így nincs az, hogy valakinek többet kellene fizetni.

Kipróbálhatnátok:)

máj. 8. 19:38
 36/78 anonim ***** válasza:
33# Kajára nyilván több kell, mint 30, de mondjuk én háztartási cuccokra nem költök egy 20-ast egy hónapban, egy 20 darabos WC papír 2500, az fogy el kb egy hónap alatt, takarításra csak Domestos, Sanytol és vízkőoldó van, de ezek el sem fogynak egy hónap alatt, de a három közül ha kettő igen, az is csak 2500 körül van, fürdőszobai cuccokra szintén max 3-4k egy hónapra, jó ha 10K-t költök egy hónapban ilyesmikre. (Plusz ugye a sajátmárkás cuccok is jók sokszor, nem kell ezeket a márkákat venni, ha valaki spórolni akar.) Szóval hiába akartál kötekedni, amúgy igen, tényleg kb reális amit írtál. És eleinte nem kell 50K-t félrerakni, nekem az lenne a prioritás, hogy tudjak jobb munkát vállalni és majd akkor elkezdek félrerakni, ha legalább 50 ezerrel minimum többet keresek.
máj. 8. 19:44
 37/78 anonim ***** válasza:
63%

"Bezzeg a férjének kutyakötelessége lenne egyedül fizetni a lakhatást "

Igen, mivel a saját lakása. Ahhoz a kéárdezőnek soha nem lesz semmi köze. Vagy várjunk csak! De igen. Valszeg a férje nem tudja, hogy hiába csinál úgy, mintha külön kassza lenne, jogilag nincs az, és ha netán válásra kerül a sor, akkor a fizetett hitel felének arányában a kérdezőnek része lesz a lakásban, mivel a közös vagyonból megy a hitelfizetés.

Az anyagiakat házasság előtt kellett volna megbeszélni és tisztában lenni az alapvető jogszabályokkal.

Ez az egész helyzet nonszensz, ahogy éltek. Minek házasodtatok?

máj. 8. 19:45
 38/78 Ghgj ***** válasza:
57%
De miből gondoljátok, hogy a csávó "elvan"? A lakhatás rezsivel együtt elviszi a fizetése körülbelül 55 százalékát, a maszekolásra nem írt semmit a kérdező, de tegyük fel, hogy 100e Ft, akkor is elmegy a fizuja kb. 50%-a. Marad olyan 250e Ft-ja, tehát annyi, mint a kérdezőnek. Arról sehol nincs szó, hogy ő nem vesz meg pluszban kaját, stb., erről sehol nem olvasunk a leírásban. Kb. ugyanakkora fennmaradó összegből gazdálkodnak, ha 100e Ft-ot tippelünk a maszekolásnak. Miből gondoljátok, hogy a fickó él, mint hal a vízben? Ketten keresnek kb. 700e Ft-ot, amiből lakáshitelt és 2 autót tartanak fenn. Ne vicceljetek már, komolyan.
máj. 8. 19:49
 39/78 Ghgj ***** válasza:
30%
#37: Na tessék, akkor ezek szerint még a fickó bukik az egészen, mivel nem kéri el a lakáshitel felét a feleségén. Ami teljesen rendben van, nem kell válással számolni, de azért ne tegyünk már úgy, mintha lehúzná a nőt.
máj. 8. 19:54
 40/78 anonim ***** válasza:
80%
Mindenki költsön magára ha ilyen nehézkes.
máj. 8. 19:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!