Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Túlreagáltam? Szóba hozzam?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlreagáltam? Szóba hozzam? Felejtsem el?

Figyelt kérdés

A férjem nagyon finnyás, a kezdetektől tudom. De annyira, hogy fintorogva elfordul, ha pl az akváriumban kakil a hal. A gyerekünk születésénél bent volt ugyan, de inkább kötelességtudatból. Később kérte, hogy ne kelljen pelenkáznia - pótolta mással, nem gond. Jó férj, gondos és szerető apa, szeretjük egymást.

Újra terhes vagyok, a 10. hétben. Kombinált teszt előtt ránéztek UH-val a magzatra, iszonyatosan stresszeltem előtte, már hallottam ilyenkor a "sajnos nincs szívhang" mondatot. Éjjel rémálmom volt róla, amúgy is pocsékul vagyok végig...

Mindegy is, most minden rendben. Megkaptam a kis UH képet, kint mosolyogva odatettem a férjem elé, hogy íme, minden oké. Erre vicceskedve grimaszol, hogy nagyon örül, de ezt (már ti. a képet) nem kellett volna látnia.

Mondom, miért? Mi a baj?

Nincs baj, csak ő nem bírja az "ilyesmit".

De nem értem, ez a gyereked, természetes dolog...

Az is természetes, hogy mindenki sz@rik, de arra sem kíváncsi.

...

Micsoda...?!

Kitört belőlem az anyasárkány, kiosztottam, hogy gondolja át, mit mond, ő meg védte köreit, hogy nem tudja észérvekkel megmagyarázni az érzéseit, különben is minek kellett ezt a témát erőltetnem (!!). Mondom, szerintem nagyon gyorsan csukd be a szád, mielőtt tovább rontod a helyzetet!

Nagyon felzaklatott. Mintha véres tampont vagy ilyesmit mutogattam volna neki, plusz még neki áll feljebb. Tudom, hogy finnyás, kímélem az undi részletektől, de ezzel átlépett egy határt: a kicsi magzatot a sz@ráshoz hasonlítani... Nyilván nem GONDOLJA így, csak extrém hülyén választotta meg a szavait, de minimum egy őszinte bocsánatkérést elvárnék.

Azóta nem tudtunk beszélni, már lement az első gőz az agyamról. Nem tudom, szóba hozzam-e vagy tekintsem nyelvbotlásnak és inkább hagyjam annyiban.

2023. ápr. 26. 13:41
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:
#20, mert a) komolyan nem vágtam, mi a baja, még most sem értem; ha tudom valamiről, hogy zavarja, nem mutogatom neki, b) mert rám hárította a felelősséget, mintha én manipuláltam volna ki belőle a bunkó beszólást (pedig annyi volt a párbeszéd, amit leírtam) ahelyett, hogy annyit mondott volna, hogy "ne haragudj, nem úgy értettem".
2023. ápr. 26. 15:59
 22/59 anonim ***** válasza:
61%

Hát nem értem hogyha tudod, hogy milyen, akkor minek lesett placentarol képeket, minek kellett egyáltalán elvinni szüléstanfolyamra, szülésnél minek vet részt... Lehet azt hiszi megint kezdődik a remalom számára, persze lehet rossz kedve is volt, de szerintem a múltbeli szülés és vele járó dolgok csaptak ki nála a biztosítékot.

Nem nézed el a tikkjeit, te egyenesen bele taszítod.

Én rám is rám jön az öklendezés még a kutya, vagy cica pisi szagától is, nemhogy még a kakitol. Mit beszélek össze vissza, minden büdös szagtól, izzadság bleh, felkavarodik a gyomrom ahogy írom. Viszont a gyerekemre soha nem hasonlítanám össze egy kupac szarral. Szerény véleményem szerint annyit tehetsz, hogy megmondod neki, hogy a szüléssel kapcsolatos dolgokban nem várod el, hogy részt vegyen, mert érhette valamiféle trauma. Ne arról dumálj,kérdezd hogy miért az a hasonlat, mert nyilvánvaló, hogy azért vágott azzal vissza.

2023. ápr. 26. 15:59
 23/59 A kérdező kommentje:

Nem tartottam pisztolyt a fejéhez sem a tanfolyam, sem a szülés kapcsán. Azóta is emlegeti, hogy a tanfolyam milyen hasznos volt, és hogy ő vehette először ölbe az újszülött babát, szóval nem bánta meg, ha voltak is számára nemszeretem részletek. (Lássuk be, a szülés tényleg undorító.)

Ez a fura, hogy már végignézett egy szülést, végigcsinált egy kisgyermekkort, és akkor egy UH képen kiakad....

2023. ápr. 26. 16:03
 24/59 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy szerintem is az lehet, amit fentebb írtak, hogy na ezt nem szeretné újra átélni... erre volt ez a hülye beszólás. Hogy megint kezdődik a kaki-pisi-magzatmáz része.
2023. ápr. 26. 16:13
 25/59 anonim ***** válasza:
79%
24nel a pont!
2023. ápr. 26. 16:15
 26/59 anonim ***** válasza:
100%
24-es a kisgyerekkor elég nagy része erről szól.
2023. ápr. 26. 16:16
 27/59 anonim ***** válasza:
58%
Én tudom, nem is én szóltam be a feleségemnek az UH képre... Főleg mert nő vagyok.
2023. ápr. 26. 16:18
 28/59 anonim ***** válasza:
80%

SZerintem itt nem az a lényeg, hogy a férfi mitől undorodik és mitől nem. Egyszerűen nem illik, szabad ilyet mondani egy UH fotóra, főleg nem, ha a saját gyereked van rajta. Nyilvánvalóan rosszul esett az anyukának, bunkóság volt a férfi részéről, jó lenne, ha bocsánatot kérne érte. Szerintem ennyi, amit a kérdező szeretne.

Kérdező, szerintem mondd el neki, hogy ez neked nagyon rosszul esett, mert...

2023. ápr. 26. 16:20
 29/59 A kérdező kommentje:

🤣 vérzik szegény lelkecskéjéért a szívem... Én hányok hónapokig, mint a lakodalmas kutya, partra vetett bálna leszek további hónapokig, a medencémen keresztül kell kipréselnem egy 3-4 kilós lényt, akit aztán táplálhatok a mirigyeimmel évekig éjjel nappal... De igyekszem majd szegény uracskámat nem kimozdítani a komfortzónájából. 😂

Irónia off. Szeretem ám.

2023. ápr. 26. 16:23
 30/59 anonim ***** válasza:
39%

De ratyi ember. Én is undorodom a terhességtől, meg a gyerekektől, és nem szülök. Semmi baj nem lenne vele, ha nem lenne apa, de muszáj szaporodni.

Plusz nem értem az uh-n mi undorító. A hányadékos frissen kibújt csecsemők a facebookon, az undorító. Egy uh?

2023. ápr. 26. 16:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!