Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túlreagáltam? Szóba hozzam? Felejtsem el?
A férjem nagyon finnyás, a kezdetektől tudom. De annyira, hogy fintorogva elfordul, ha pl az akváriumban kakil a hal. A gyerekünk születésénél bent volt ugyan, de inkább kötelességtudatból. Később kérte, hogy ne kelljen pelenkáznia - pótolta mással, nem gond. Jó férj, gondos és szerető apa, szeretjük egymást.
Újra terhes vagyok, a 10. hétben. Kombinált teszt előtt ránéztek UH-val a magzatra, iszonyatosan stresszeltem előtte, már hallottam ilyenkor a "sajnos nincs szívhang" mondatot. Éjjel rémálmom volt róla, amúgy is pocsékul vagyok végig...
Mindegy is, most minden rendben. Megkaptam a kis UH képet, kint mosolyogva odatettem a férjem elé, hogy íme, minden oké. Erre vicceskedve grimaszol, hogy nagyon örül, de ezt (már ti. a képet) nem kellett volna látnia.
Mondom, miért? Mi a baj?
Nincs baj, csak ő nem bírja az "ilyesmit".
De nem értem, ez a gyereked, természetes dolog...
Az is természetes, hogy mindenki sz@rik, de arra sem kíváncsi.
...
Micsoda...?!
Kitört belőlem az anyasárkány, kiosztottam, hogy gondolja át, mit mond, ő meg védte köreit, hogy nem tudja észérvekkel megmagyarázni az érzéseit, különben is minek kellett ezt a témát erőltetnem (!!). Mondom, szerintem nagyon gyorsan csukd be a szád, mielőtt tovább rontod a helyzetet!
Nagyon felzaklatott. Mintha véres tampont vagy ilyesmit mutogattam volna neki, plusz még neki áll feljebb. Tudom, hogy finnyás, kímélem az undi részletektől, de ezzel átlépett egy határt: a kicsi magzatot a sz@ráshoz hasonlítani... Nyilván nem GONDOLJA így, csak extrém hülyén választotta meg a szavait, de minimum egy őszinte bocsánatkérést elvárnék.
Azóta nem tudtunk beszélni, már lement az első gőz az agyamról. Nem tudom, szóba hozzam-e vagy tekintsem nyelvbotlásnak és inkább hagyjam annyiban.
Hát nem értem hogyha tudod, hogy milyen, akkor minek lesett placentarol képeket, minek kellett egyáltalán elvinni szüléstanfolyamra, szülésnél minek vet részt... Lehet azt hiszi megint kezdődik a remalom számára, persze lehet rossz kedve is volt, de szerintem a múltbeli szülés és vele járó dolgok csaptak ki nála a biztosítékot.
Nem nézed el a tikkjeit, te egyenesen bele taszítod.
Én rám is rám jön az öklendezés még a kutya, vagy cica pisi szagától is, nemhogy még a kakitol. Mit beszélek össze vissza, minden büdös szagtól, izzadság bleh, felkavarodik a gyomrom ahogy írom. Viszont a gyerekemre soha nem hasonlítanám össze egy kupac szarral. Szerény véleményem szerint annyit tehetsz, hogy megmondod neki, hogy a szüléssel kapcsolatos dolgokban nem várod el, hogy részt vegyen, mert érhette valamiféle trauma. Ne arról dumálj,kérdezd hogy miért az a hasonlat, mert nyilvánvaló, hogy azért vágott azzal vissza.
Nem tartottam pisztolyt a fejéhez sem a tanfolyam, sem a szülés kapcsán. Azóta is emlegeti, hogy a tanfolyam milyen hasznos volt, és hogy ő vehette először ölbe az újszülött babát, szóval nem bánta meg, ha voltak is számára nemszeretem részletek. (Lássuk be, a szülés tényleg undorító.)
Ez a fura, hogy már végignézett egy szülést, végigcsinált egy kisgyermekkort, és akkor egy UH képen kiakad....
SZerintem itt nem az a lényeg, hogy a férfi mitől undorodik és mitől nem. Egyszerűen nem illik, szabad ilyet mondani egy UH fotóra, főleg nem, ha a saját gyereked van rajta. Nyilvánvalóan rosszul esett az anyukának, bunkóság volt a férfi részéről, jó lenne, ha bocsánatot kérne érte. Szerintem ennyi, amit a kérdező szeretne.
Kérdező, szerintem mondd el neki, hogy ez neked nagyon rosszul esett, mert...
🤣 vérzik szegény lelkecskéjéért a szívem... Én hányok hónapokig, mint a lakodalmas kutya, partra vetett bálna leszek további hónapokig, a medencémen keresztül kell kipréselnem egy 3-4 kilós lényt, akit aztán táplálhatok a mirigyeimmel évekig éjjel nappal... De igyekszem majd szegény uracskámat nem kimozdítani a komfortzónájából. 😂
Irónia off. Szeretem ám.
De ratyi ember. Én is undorodom a terhességtől, meg a gyerekektől, és nem szülök. Semmi baj nem lenne vele, ha nem lenne apa, de muszáj szaporodni.
Plusz nem értem az uh-n mi undorító. A hányadékos frissen kibújt csecsemők a facebookon, az undorító. Egy uh?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!