Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben kinek van igaza? Nagyon elrontottam azzal, hogy a munkájáról így beszéltem?
Én megértelek kérdező, elmondom miért. Pár hónapja váltottam fizikai munkára, előtte home office volt. Az előtt volt egy nagyobb kihagyásom suli miatt, akkor természetesen 'munkanélküliként' én takarítottam egyedül. Ahogy elkezdtem home officeban dolgozni feleztük a takarítást, mi mindig hétvégén takarítunk és 2-en max 1-1.5 óra alatt végzünk vele. Senkinek nincs kedve munka után takarítani... Szombat vagy vasárnap délelőtt rászántok 1 órát és megis vagytok. Porszívózni sem kell minden nap, egy 2 fős háziállat nélküli háztartásban bőven elég heti 1x. Akinek meg többre van igénye, az megcsinálja maga.
A lényeg, hogy most váltottam át fizikai munkára és én vagyok a nő. Amióta ezt csinálom, azóta szinte 100%-ban átvette a párom a takarítást, teljesen magától. Megérti, hogy ha egész nap 25 kilókat emelek, ő meg ül a gép előtt, akkor inkább neki kéne porszívóznia stb... Persze a konyhát így is rendben tartom, elég sokat főzök mostanában, kiegyenlítődik így időben a dolog, de pl előtte rendeltünk menüt.
Nyilván előtte én is 'proli' hozzáállásnak tartottam, hogy pl apukámat soha nem láttam takarítani nehéz fizikai munka után, de most meg már látom a másik oldalát is, hogy mennyire el tud fáradni az ember a fizikai munka után és köze sincs a 8 órás home office fáradtságához. Saját viszonyítási alapom van, home office mellett napi 2 edzés is belefért, ellenben most örülök ha munka után csak feküdnöm kell és nem kell porszívózni stb... Ezt sajnos ők mindig proli hozzáállásnak fogják felfogni, mert nem látták /tapasztalták sosem a másik oldalt. Nekünk szerintem a felújítás segített ebben a rálátásban, mert vissza kellett vinnünk 300+ kiló csempét a boltba és a párom akkor látta át, hogy van amikor én ezt napi szinten megmozgatom. Lehet neked is ezt kéne, vidd el dolgozni 1-2 napra, hogy átérezze, hogy este munka után miért nincs kedved takarítani.
Khm... nem azért, de nekem spec volt fizikai munkám is, és én például közel sem voltam olyan zombi utána, mint most, amikor tényleg rohadtul kell az agyamat használnom munka közben. Ott csak csináltam a dolgomat, gondolkodni nem nagyon kellett hozzá, amikor végeztem, akkor hurrá, végre szabad vagyok, totál felpörögtem. Most meg sokszor kb csak a tévét bambulni van energiám, mert totál be van rohadva az agyam.
De persze ez attól is függ, mit csinálsz, ha te meló mellett napi 2 edzést letoltál, akkor nyilván nem szakadtál meg. Én mondjuk ha dolgozom, akkor rohadtul nem érek rá edzeni mellette.
Remélem, tudod, 43-as, hogy a diplomásak aránya is nálunk az egyik legalacsonyabb az EU-ban. Egyre kevesebben jelentkeznek gimnáziumokba is, ahogyan az egyetemekre is egyre kevesebb hallgató megy.
Nemcsak kőművest, meg burkolót nehéz találni, hanem értelmiségi emberből is hatalmas hiány van. Mi alig találunk a cégünkhöz munkaerőt, pedig átlag feletti fizetéssel és egyebekkel várjuk őket. Az a közel 1 millió külföldre vándorolt munkaerő mindenhonnan hiányzik.
Ez nem a kérdéshez kapcsolódott ugyan, csak kihallottam belőle, ezt a "mindenki egyetemre akar menni, bezzeg szakmunkás alig van" szöveget.
Egyébként meg ha valaki annyira elfárad a munkájában, legyen az szellemi vagy fizikai, hogy heti egyszer nem képes felporszívózni, meg 1 óra alatt kitakarítani, az ne azon gondolkodjon, hogyan lőcsölje a másikra a munkát, hanem vizsgáltassa ki magát, aztán menjen el edzeni vagy keressen mást, amibe nem akar belehalni.
"Felénk a szakmunkás iskolák lassan bezárhatnak, mert hiába van szakoktató..."
Viccelsz? Oktatók menekülnek az ilyen helyekről. Nem véletlenül.
Szerintem, ami a kérdésből kimaradt, hogy utazással neked mennyivel több a napi munkád.
Ha jól értem, akkor te túlórázol, vagy sokat utazol. (7:30-kor indulsz és 8-ra érsz haza?). Ebben az esetben, ha a párod nem túlórázik (amit mondjuk kétlek), akár jogos is lehetne az igényed, hogy ő végezzen valamivel több házimunkát. Nem a ho miatt, hanem mert napi 4 órával többet van otthon.
Ha ő is túlórázik, vagy te meg nem, akkor mondjuk teljesen jogtalan.
48
Megérdenelted!
Fizikai munkásként, leállt veled egy jóval magadabb statuszban lévő Nő! 👏👏👏 Továbbra sem értem, miért gobdolod, hogy a nők a picsájukat vakarják home office.ban, de mindegy is! Ő tanult most abbol, hogy nem állunk le szakmunkassal! Én is a saját bőrömön tanultam meg!
Sajnálom, hogy ez így alakult, de egyvalamit tudsz vele kezdeni. Tanulhatsz belőle, fejlődhetsz emberileg, és legközelebb boldoggá tehetsz egy lányt (és magadat), ha ezekre a dolgokra figyelsz.
Egy kapcsolatban együtt megyünk előre, egymást támogatva, és megfelelően (sokat) kommunikálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!